Ovakav koh su pravile bake u Jugoslaviji: Desert napravljen s ljubavlju koji nas vraća u detinjstvo, recept je lak
Recept za koh je za sve uzraste, pa i za one koji su manje iskusni u kuhinji, pa zašto ga ne biste oprobali?

Koh je jedna od onih jednostavnih, a nesumnjivo ukusnih poslastica koja uvek budi sećanja na detinjstvo i miris domaće kuhinje. Recept za koh je za sve uzraste, pa i za one koji su manje iskusni u kuhinji, pa zašto ga ne biste oprobali?
Sastojci za koh:
5 jaja
5 kašika šećera
7 kašika griza
1 l mleka
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
Priprema koha:
Moramo odmah napomenuti da količina sastojaka zavisi od veličine pleha koji ćete upotrebiti. Odmah stavite šećer u šerpu sa mlekom i povremeno promešajte da se šećer otopi.
Možda vas zanima:

Recept za kolač koji se prenosi sa generacije na generaciju: Kako se sprema KOH?
Uz precizan recept koh ćete spremiti brzi i jednostavno

KOLAČ NA KOM SU ODRASLE GENERACIJE Obožavala ga je cela Jugoslavija, a vrlo se lako sprema
Ovo su sva pravila koja treba da ispoštujete u pripremi.
Možda vas zanima:

Recept za kolač koji se prenosi sa generacije na generaciju: Kako se sprema KOH?
Uz precizan recept koh ćete spremiti brzi i jednostavno

KOLAČ NA KOM SU ODRASLE GENERACIJE Obožavala ga je cela Jugoslavija, a vrlo se lako sprema
Ovo su sva pravila koja treba da ispoštujete u pripremi.
Možda vas zanima:

Recept za kolač koji se prenosi sa generacije na generaciju: Kako se sprema KOH?
Uz precizan recept koh ćete spremiti brzi i jednostavno

KOLAČ NA KOM SU ODRASLE GENERACIJE Obožavala ga je cela Jugoslavija, a vrlo se lako sprema
Ovo su sva pravila koja treba da ispoštujete u pripremi.
Odvojite belanca od žumanaca, pa prvo umutite belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodajte šećer. Nastavite da mutite sve dok se u potpunosti ne sjedine sastojci. Zatim smesi postepeno dodajte griz, prašak za pecivo i žumanca pa sve dobro ali pažljivo promešajte.
Pleh premažite puterom ili uljem i pospite malo brašna da cela površina bude podmazana. Sipajte smesu u pleh, ravnomerno rasporedite i pecite na 200 stepeni sve dok se ivice ne odvoje od tepsije, oko 15-ak minuta ili dok ne vidite da je kolač dobio zlatno-žutu boju.
Kolač prelijte mešavinom mleka i šećera i ostavite u frižider da se ohladi. Po ukusu možete posuti šećerom u prahu ili kakao prahom ili čak poslužiti sa kuglom sladoleda.
Prijatno!

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.
Komentari(0)