Ovakav koh su pravile bake u Jugoslaviji: Desert napravljen s ljubavlju koji nas vraća u detinjstvo, recept je lak
Recept za koh je za sve uzraste, pa i za one koji su manje iskusni u kuhinji, pa zašto ga ne biste oprobali?

Koh je jedna od onih jednostavnih, a nesumnjivo ukusnih poslastica koja uvek budi sećanja na detinjstvo i miris domaće kuhinje. Recept za koh je za sve uzraste, pa i za one koji su manje iskusni u kuhinji, pa zašto ga ne biste oprobali?
Sastojci za koh:
5 jaja
5 kašika šećera
7 kašika griza
1 l mleka
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
Priprema koha:
Moramo odmah napomenuti da količina sastojaka zavisi od veličine pleha koji ćete upotrebiti. Odmah stavite šećer u šerpu sa mlekom i povremeno promešajte da se šećer otopi.
Možda vas zanima:

Recept za kolač koji se prenosi sa generacije na generaciju: Kako se sprema KOH?
Uz precizan recept koh ćete spremiti brzi i jednostavno

KOLAČ NA KOM SU ODRASLE GENERACIJE Obožavala ga je cela Jugoslavija, a vrlo se lako sprema
Ovo su sva pravila koja treba da ispoštujete u pripremi.
Možda vas zanima:

Recept za kolač koji se prenosi sa generacije na generaciju: Kako se sprema KOH?
Uz precizan recept koh ćete spremiti brzi i jednostavno

KOLAČ NA KOM SU ODRASLE GENERACIJE Obožavala ga je cela Jugoslavija, a vrlo se lako sprema
Ovo su sva pravila koja treba da ispoštujete u pripremi.
Možda vas zanima:

Recept za kolač koji se prenosi sa generacije na generaciju: Kako se sprema KOH?
Uz precizan recept koh ćete spremiti brzi i jednostavno

KOLAČ NA KOM SU ODRASLE GENERACIJE Obožavala ga je cela Jugoslavija, a vrlo se lako sprema
Ovo su sva pravila koja treba da ispoštujete u pripremi.
Odvojite belanca od žumanaca, pa prvo umutite belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodajte šećer. Nastavite da mutite sve dok se u potpunosti ne sjedine sastojci. Zatim smesi postepeno dodajte griz, prašak za pecivo i žumanca pa sve dobro ali pažljivo promešajte.
Pleh premažite puterom ili uljem i pospite malo brašna da cela površina bude podmazana. Sipajte smesu u pleh, ravnomerno rasporedite i pecite na 200 stepeni sve dok se ivice ne odvoje od tepsije, oko 15-ak minuta ili dok ne vidite da je kolač dobio zlatno-žutu boju.
Kolač prelijte mešavinom mleka i šećera i ostavite u frižider da se ohladi. Po ukusu možete posuti šećerom u prahu ili kakao prahom ili čak poslužiti sa kuglom sladoleda.
Prijatno!

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Tito i Jovanka obožavali su ovo jelo: Domaći specijalitet po posebnom receptu bio je omiljen u bivšoj Jugoslaviji
Ovaj recept omogućava prilagodljivost u količinama sastojaka prema vašem ukusu

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.
Komentari(0)