Ovakav koh su pravile bake u Jugoslaviji: Desert napravljen s ljubavlju koji nas vraća u detinjstvo, recept je lak
Recept za koh je za sve uzraste, pa i za one koji su manje iskusni u kuhinji, pa zašto ga ne biste oprobali?

Koh je jedna od onih jednostavnih, a nesumnjivo ukusnih poslastica koja uvek budi sećanja na detinjstvo i miris domaće kuhinje. Recept za koh je za sve uzraste, pa i za one koji su manje iskusni u kuhinji, pa zašto ga ne biste oprobali?
Sastojci za koh:
5 jaja
5 kašika šećera
7 kašika griza
1 l mleka
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
Priprema koha:
Moramo odmah napomenuti da količina sastojaka zavisi od veličine pleha koji ćete upotrebiti. Odmah stavite šećer u šerpu sa mlekom i povremeno promešajte da se šećer otopi.
Možda vas zanima:

Recept za kolač koji se prenosi sa generacije na generaciju: Kako se sprema KOH?
Uz precizan recept koh ćete spremiti brzi i jednostavno

KOLAČ NA KOM SU ODRASLE GENERACIJE Obožavala ga je cela Jugoslavija, a vrlo se lako sprema
Ovo su sva pravila koja treba da ispoštujete u pripremi.
Možda vas zanima:

Recept za kolač koji se prenosi sa generacije na generaciju: Kako se sprema KOH?
Uz precizan recept koh ćete spremiti brzi i jednostavno

KOLAČ NA KOM SU ODRASLE GENERACIJE Obožavala ga je cela Jugoslavija, a vrlo se lako sprema
Ovo su sva pravila koja treba da ispoštujete u pripremi.
Možda vas zanima:

Recept za kolač koji se prenosi sa generacije na generaciju: Kako se sprema KOH?
Uz precizan recept koh ćete spremiti brzi i jednostavno

KOLAČ NA KOM SU ODRASLE GENERACIJE Obožavala ga je cela Jugoslavija, a vrlo se lako sprema
Ovo su sva pravila koja treba da ispoštujete u pripremi.
Odvojite belanca od žumanaca, pa prvo umutite belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodajte šećer. Nastavite da mutite sve dok se u potpunosti ne sjedine sastojci. Zatim smesi postepeno dodajte griz, prašak za pecivo i žumanca pa sve dobro ali pažljivo promešajte.
Pleh premažite puterom ili uljem i pospite malo brašna da cela površina bude podmazana. Sipajte smesu u pleh, ravnomerno rasporedite i pecite na 200 stepeni sve dok se ivice ne odvoje od tepsije, oko 15-ak minuta ili dok ne vidite da je kolač dobio zlatno-žutu boju.
Kolač prelijte mešavinom mleka i šećera i ostavite u frižider da se ohladi. Po ukusu možete posuti šećerom u prahu ili kakao prahom ili čak poslužiti sa kuglom sladoleda.
Prijatno!

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna

Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Komentari(0)