STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Sutra je subota, a vaši ukućani sigurno očekuju da im spremite neku poslasticu koja će im taman "sesti" posle dobrog ručka.
Naše žene prave najlepše starinske oblande, druge razne kolače, čupavce, kao i torte.
Ono što nam je omiljeno jeste koh jer je on toliko sočan i vazdušast da u svakom zalogaju uživate i samo vam se traži još.
Možda vas zanima:

Recept za KOH OD PIRINČA: Starinska poslastica koja se prenosi s generacije na generaciju (VIDEO)
Za koh od pirinča su vam potrebni sastojci koje verovatno već imate u kihinji

Recept za kolač koji se prenosi sa generacije na generaciju: Kako se sprema KOH?
Uz precizan recept koh ćete spremiti brzi i jednostavno
Možda vas zanima:

Recept za KOH OD PIRINČA: Starinska poslastica koja se prenosi s generacije na generaciju (VIDEO)
Za koh od pirinča su vam potrebni sastojci koje verovatno već imate u kihinji

Recept za kolač koji se prenosi sa generacije na generaciju: Kako se sprema KOH?
Uz precizan recept koh ćete spremiti brzi i jednostavno
Možda vas zanima:

Recept za KOH OD PIRINČA: Starinska poslastica koja se prenosi s generacije na generaciju (VIDEO)
Za koh od pirinča su vam potrebni sastojci koje verovatno već imate u kihinji

Recept za kolač koji se prenosi sa generacije na generaciju: Kako se sprema KOH?
Uz precizan recept koh ćete spremiti brzi i jednostavno
Bugarke ga isto prave, ali je još bolji od našeg i sami ćete se uveriti u to.
Recept ide po ovim sastojcima:
šećer - 100 g
jaja - 4 komada
brašno - 100 g
Za sirup:
vanila - 1 kesica
voda - 350 g
brendi - 50 g (po želji)
šećer - 300 g
Ovako ide priprema:
1. Umutite jaja sa šećerom da se dobije gust sipkast krem. Najneodoljivije će biti ako mutite na vodenoj pari na ne više od 40 stepeni, a nakon toga da nastavite izvan vodene pare još nekoliko minuta.
Od dobijenog rezultata će zavisiti mekoća prelivenog deserta, budući da ne koristimo sredstvo za podizanje testa, zato ne štedite na vremenu u ovom delu pripreme, dok ne dobijete veoma sipkastu penu i svetlu boju.
2. Sipajte brašno i sporim pokretima špatule ga integrišite dok se u potpunosti ne usvoji.
3. Sipajte u tepsiju 22/22 cm, obloženu papirom za pečenje ili unapred nauljenu i nabrašnjenu. Razmrdajte kako bi se smesa izravnala.
4. Pecite koh 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Za to vreme pređite na pripremu sirupa za koh.
5. Kuvajte 10 minuta vodu sa šećerom. Sklonite sa vatre, sipajte alkohol, ukoliko ćete ga dodavati (ja ga ne preskačem, jer s njime sočni koh postaje predivan) i vanilu. Ostavite da se ohladi 15 minuta.
6. U međuvremenu trebalo bi da ste izvadili patišpanj iz rerne. Isecite ga na komadiće i sačekajte, kada sirup bude gotov, prelijte i ostavite ga da u potpunosti upije.
*Ukoliko ste koristili papir za pečenje, treba da ga uklonite pre nego što zalijete preliveni kolač.
7. Poslužite ovaj jednostavan i brz koh bez griza sa umućenom pavlakom, topingom od voća ili posut sa malo cimeta.
Neka vam je slatko!

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji

Pita sa sirom i kajmakom: Domaći specijalitet koji miriše na detinjstvo
Tradicionalna pita iz srpskih domaćinstava koja se priprema od tankih domaćih kora, punjena bogatom mešavinom sira i kajmaka

NAJSTARIJI SRPSKI POSNI KOLAČ, NA KOJI SU MNOGI ZABORAVILI: Potrebne su vam samo JABUKE i OVO (RECEPT)
Pita sa jabukama je stari recept za brzu i ukusnu poslasticu
Komentari(0)