STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije
Sutra je subota, a vaši ukućani sigurno očekuju da im spremite neku poslasticu koja će im taman "sesti" posle dobrog ručka.
Naše žene prave najlepše starinske oblande, druge razne kolače, čupavce, kao i torte.
Ono što nam je omiljeno jeste koh jer je on toliko sočan i vazdušast da u svakom zalogaju uživate i samo vam se traži još.
Možda vas zanima:
Ovakav koh su pravile bake u Jugoslaviji: Desert napravljen s ljubavlju koji nas vraća u detinjstvo, recept je lak
Recept za koh je za sve uzraste, pa i za one koji su manje iskusni u kuhinji, pa zašto ga ne biste oprobali?
Recept za KOH OD PIRINČA: Starinska poslastica koja se prenosi s generacije na generaciju (VIDEO)
Za koh od pirinča su vam potrebni sastojci koje verovatno već imate u kihinji
Možda vas zanima:
Ovakav koh su pravile bake u Jugoslaviji: Desert napravljen s ljubavlju koji nas vraća u detinjstvo, recept je lak
Recept za koh je za sve uzraste, pa i za one koji su manje iskusni u kuhinji, pa zašto ga ne biste oprobali?
Recept za KOH OD PIRINČA: Starinska poslastica koja se prenosi s generacije na generaciju (VIDEO)
Za koh od pirinča su vam potrebni sastojci koje verovatno već imate u kihinji
Možda vas zanima:
Ovakav koh su pravile bake u Jugoslaviji: Desert napravljen s ljubavlju koji nas vraća u detinjstvo, recept je lak
Recept za koh je za sve uzraste, pa i za one koji su manje iskusni u kuhinji, pa zašto ga ne biste oprobali?
Recept za KOH OD PIRINČA: Starinska poslastica koja se prenosi s generacije na generaciju (VIDEO)
Za koh od pirinča su vam potrebni sastojci koje verovatno već imate u kihinji
Bugarke ga isto prave, ali je još bolji od našeg i sami ćete se uveriti u to.
Recept ide po ovim sastojcima:
šećer - 100 g
jaja - 4 komada
brašno - 100 g
Za sirup:
vanila - 1 kesica
voda - 350 g
brendi - 50 g (po želji)
šećer - 300 g
Ovako ide priprema:
1. Umutite jaja sa šećerom da se dobije gust sipkast krem. Najneodoljivije će biti ako mutite na vodenoj pari na ne više od 40 stepeni, a nakon toga da nastavite izvan vodene pare još nekoliko minuta.
Od dobijenog rezultata će zavisiti mekoća prelivenog deserta, budući da ne koristimo sredstvo za podizanje testa, zato ne štedite na vremenu u ovom delu pripreme, dok ne dobijete veoma sipkastu penu i svetlu boju.
2. Sipajte brašno i sporim pokretima špatule ga integrišite dok se u potpunosti ne usvoji.
3. Sipajte u tepsiju 22/22 cm, obloženu papirom za pečenje ili unapred nauljenu i nabrašnjenu. Razmrdajte kako bi se smesa izravnala.
4. Pecite koh 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Za to vreme pređite na pripremu sirupa za koh.
5. Kuvajte 10 minuta vodu sa šećerom. Sklonite sa vatre, sipajte alkohol, ukoliko ćete ga dodavati (ja ga ne preskačem, jer s njime sočni koh postaje predivan) i vanilu. Ostavite da se ohladi 15 minuta.
6. U međuvremenu trebalo bi da ste izvadili patišpanj iz rerne. Isecite ga na komadiće i sačekajte, kada sirup bude gotov, prelijte i ostavite ga da u potpunosti upije.
*Ukoliko ste koristili papir za pečenje, treba da ga uklonite pre nego što zalijete preliveni kolač.
7. Poslužite ovaj jednostavan i brz koh bez griza sa umućenom pavlakom, topingom od voća ili posut sa malo cimeta.
Neka vam je slatko!
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Komentari(1)
Koh na srpski način je 100× bolji.