Bakin recept za domaći Rafaelo bez margarina mora probati svaka domaćica! Caka je u 1 sastojku - evo koja je tajna
Ovaj recept nećete naći nigde drugo!

Otkrijte tajnu najukusnijeg domaćeg Rafaela bez margarina!
Ovaj jedinstveni recept kombinuje kremasto kondenzovano mleko, bogatu belu čokoladu i aromatični kokos sa dodatkom mleka u prahu za savršenu teksturu.
Mekane, slatke kuglice sa hrskavim bademom u sredini su prava poslastica koja se topi u ustima. Ovaj recept nećete naći nigde drugde!
Potrebno je za kuglice:
400 ml kondenzovanog ,leka
150 gr bele čokolade
70 gr mleka u prahu
150 gr kokosa
ekstrat vanile
Još treba:
50 gr kokosa za valjanje
50 gr oljuštenih badema
Priprema:
Mleko zagrejati, i to ne do vrenja, pa ubaciti otopljenu belu čokoladu i izmešati a zatim dodati mleko u prahu. Još malo mešati na vrućoj ringli, pa dodati vanilu i skloniti da se prohladi.
Badem preliti vrućom vodom i pustit dva ključa pa isključiti, pokriti i ostaviti 5 minuta. Procediti i preliti hladnom vodom.
Skinuti koricu i ređati na salvetu. Kašičicom vaditi masu za kuglice, ruke posuti kokosom i dlanovim oblikovati kuglice, a zatim u sredinu ubaciti 1 badem i obikovati loptice kao manji orah.
Uvaljati u ostatak kokosa. Ređati u tepsiju i ostaviti da se hlade.

Najukusnija starinska poslastica: Kolač sa šljivama i tajnim sastojkom - recept vraća u detinjstvo
Kolač sa šljivama i cimetom je najukusnija poslastica

Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije
U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

Da li biste danas jeli ovu hranu od koje nam je nekada išla "voda na usta"? Nema ko je nije voleo u Jugoslaviji
Možda vam ova hrana sada nije privlačna, ali nema ko je nije jeo u "zlatno doba" Jugoslavije

Ovo jelo je proglašeno za najbolje iz Srbije: Majstor otkrio tajnu recepta koja ne postoji na internetu
Čuvene mantije deo su specifične kuhinje i iako se prave i u drugim područjima nigde nemaju takav ukus kao u Novom Pazaru

Kuvani paradajz s belim lukom i peršunom: Letnje jelo koje su spremale naše bake
Lagan, osvežavajuć i neodoljivo mirisan, kuvani paradajz s belim lukom i peršunom nekada je bio nezaobilazno jelo u letnjim danima širom Srbije. Danas se retko priprema, ali svaki zalogaj vraća u vreme kada se znalo šta je dobar ručak po vrelom danu.
Komentari(0)