Bakin recept za domaći Rafaelo bez margarina mora probati svaka domaćica! Caka je u 1 sastojku - evo koja je tajna
Ovaj recept nećete naći nigde drugo!
Otkrijte tajnu najukusnijeg domaćeg Rafaela bez margarina!
Ovaj jedinstveni recept kombinuje kremasto kondenzovano mleko, bogatu belu čokoladu i aromatični kokos sa dodatkom mleka u prahu za savršenu teksturu.
Mekane, slatke kuglice sa hrskavim bademom u sredini su prava poslastica koja se topi u ustima. Ovaj recept nećete naći nigde drugde!
Potrebno je za kuglice:
400 ml kondenzovanog ,leka
150 gr bele čokolade
70 gr mleka u prahu
150 gr kokosa
ekstrat vanile
Još treba:
50 gr kokosa za valjanje
50 gr oljuštenih badema
Priprema:
Mleko zagrejati, i to ne do vrenja, pa ubaciti otopljenu belu čokoladu i izmešati a zatim dodati mleko u prahu. Još malo mešati na vrućoj ringli, pa dodati vanilu i skloniti da se prohladi.
Badem preliti vrućom vodom i pustit dva ključa pa isključiti, pokriti i ostaviti 5 minuta. Procediti i preliti hladnom vodom.
Skinuti koricu i ređati na salvetu. Kašičicom vaditi masu za kuglice, ruke posuti kokosom i dlanovim oblikovati kuglice, a zatim u sredinu ubaciti 1 badem i obikovati loptice kao manji orah.
Uvaljati u ostatak kokosa. Ređati u tepsiju i ostaviti da se hlade.
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Komentari(0)