Bakin recept za domaći Rafaelo bez margarina mora probati svaka domaćica! Caka je u 1 sastojku - evo koja je tajna

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Ovaj recept nećete naći nigde drugo!

rafaelo kuglice
Shutterstock

Otkrijte tajnu najukusnijeg domaćeg Rafaela bez margarina!

Ovaj jedinstveni recept kombinuje kremasto kondenzovano mleko, bogatu belu čokoladu i aromatični kokos sa dodatkom mleka u prahu za savršenu teksturu.

Mekane, slatke kuglice sa hrskavim bademom u sredini su prava poslastica koja se topi u ustima. Ovaj recept nećete naći nigde drugde!

Potrebno je za kuglice:

400 ml kondenzovanog ,leka
150 gr bele čokolade
70 gr mleka u prahu
150 gr kokosa
ekstrat vanile

Još treba:

50 gr kokosa za valjanje
50 gr oljuštenih badema

Priprema:

Mleko zagrejati, i to ne do vrenja, pa ubaciti otopljenu belu čokoladu i izmešati a zatim dodati mleko u prahu. Još malo mešati na vrućoj ringli, pa dodati vanilu i skloniti da se prohladi.

Badem preliti vrućom vodom i pustit dva ključa pa isključiti, pokriti i ostaviti 5 minuta. Procediti i preliti hladnom vodom.

Skinuti koricu i ređati na salvetu. Kašičicom vaditi masu za kuglice, ruke posuti kokosom i dlanovim oblikovati kuglice, a zatim u sredinu ubaciti 1 badem i obikovati loptice kao manji orah.

Uvaljati u ostatak kokosa. Ređati u tepsiju i ostaviti da se hlade.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading