Na ovo jelo smo zaboravili, a ukus vraća u detinjstvo: Recept uspeva svima, a ljubitelji krompira će ga obožavati
Nema potrebe za komplikovanim sastojcima ili skupim namirnicama.
Krompir volimo jer ga možemo pripremati na razne načine, može se kuvati, peći, pripremiti kao pire, puniti mesom, dodati supama i salatama. A volimo i da samo njega pojedemo, pa za to uvek dobro dođu neki novi recepti i načini ukusnije pripreme.
Ako volite da ga jedete, onda vam predlažemo da isprobate i ovaj recept.
Sočan, mekan i prepun ukusa, restovani krompir je jelo koje nas uvek vraća jednostavnosti domaće kuhinje. Nema potrebe za komplikovanim sastojcima ili skupim namirnicama. Idealno za brzi ručak, kao prilog omiljenom mesu ili samostalno jelo koje svi obožavaju, restovani krompir spaja tradiciju i praktičnost na tanjiru i nestaje gotovo pre nego što stignete da kažete "ukusno".
Sastojci:
1 kilogram krompira
1 srednja glavica crnog luka
1 kašika slatke mlevene paprike
ulje po potrebi
1 kašika suvog biljnog začina
Priprema:
Oljuštite krompir, isecite ga na kriške, pa skuvajte. Potom luk isecite na rebarca i propržite ga na ulju, sve dok ne omekne.
Umešajte mlevenu papriku i ostavite da se dinsta još minut- dva, uz mešanje.
Dodajte kuvan i dobro oceđen krompir, promešajte i zatim sipajte suvi biljni začin. Mešajte sve dok krompir ne upije začine i ne bude crvenkast.
Može da bude prilog, ali zašto ne i jedino što ćete jesti za ručak.
Prijatno!
Prava posna rozen torta koja dovodi goste! Bez mleka i putera, a ukus za 10-ku
Ako postoji kolač koji u danima posta spaja nostalgiju, jednostavnost i raskošan ukus, onda je to bez ikakve sumnje rozen torta.
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Doručak za celu porodicu: Proja sa sirom i jogurtom koju ćete smazati za tili čas, svaki zalogaj je uživanje
Ova proja je savršena za brzi doručak.
Ova najukusnija pita najbrže nestaje sa stola: Domaćice recept zapisuju u sveske zbog jednog sastojka
Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu
OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare
Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.
Komentari(0)