RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za hrskave krompiriće koje ćete obožavati.
Krompirići - sastojci:
- 500 gr krompira
- 100 gr suve slanine
- 50 gr kačkavalja
- 1 kašičica suvog začina
- malo mlevenog bibera
- 1 kašičica sl. mlevene paprike
- 1 kašika belog luka u granulama
- 1 kašika prezli
- 1 kašičica origana
- 1 kašika kukuruznog brašna
- ulje
Krompirići - priprema:
Možda vas zanima:

SOČAN I POSTAN: "Brzi" krompir sa ringle (VIDEO)
Recept za brzi ručak

Nemojte spremati KROMPIR dok ne pogledate ovaj vrhunski recept: Ukusno jelo koje će vas oduševiti (VIDEO)
Isprobajte pljeskavice od krompira
Možda vas zanima:

SOČAN I POSTAN: "Brzi" krompir sa ringle (VIDEO)
Recept za brzi ručak

Nemojte spremati KROMPIR dok ne pogledate ovaj vrhunski recept: Ukusno jelo koje će vas oduševiti (VIDEO)
Isprobajte pljeskavice od krompira
Možda vas zanima:

SOČAN I POSTAN: "Brzi" krompir sa ringle (VIDEO)
Recept za brzi ručak

Nemojte spremati KROMPIR dok ne pogledate ovaj vrhunski recept: Ukusno jelo koje će vas oduševiti (VIDEO)
Isprobajte pljeskavice od krompira
Krompir oguliti i iseći na četvrtine i bariti 10 minuta. Ocediti i pustiti kroz hladnu vodu i ocediti.
Saviti ga u kesu od zamrzivača, pa dodati sve začine u njega. Dodati seckanu slaninicu, ulje i seckan ili rendan kačkavalj.
Sve dobro istresti u kesi. Sipati u pleh obložen pek papirom, pa poredjati krompir i odozgo seckanu slaninicu i kačkavalj.
Peći na 220 stepeni C oko 40-50 minuta da lepo porumeni. Služiti vruće. Tako hrskavo samo pucka. Uživajte!

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje
Komentari(0)