RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za hrskave krompiriće koje ćete obožavati.
Krompirići - sastojci:
- 500 gr krompira
- 100 gr suve slanine
- 50 gr kačkavalja
- 1 kašičica suvog začina
- malo mlevenog bibera
- 1 kašičica sl. mlevene paprike
- 1 kašika belog luka u granulama
- 1 kašika prezli
- 1 kašičica origana
- 1 kašika kukuruznog brašna
- ulje
Krompirići - priprema:
Možda vas zanima:

SOČAN I POSTAN: "Brzi" krompir sa ringle (VIDEO)
Recept za brzi ručak

Nemojte spremati KROMPIR dok ne pogledate ovaj vrhunski recept: Ukusno jelo koje će vas oduševiti (VIDEO)
Isprobajte pljeskavice od krompira
Možda vas zanima:

SOČAN I POSTAN: "Brzi" krompir sa ringle (VIDEO)
Recept za brzi ručak

Nemojte spremati KROMPIR dok ne pogledate ovaj vrhunski recept: Ukusno jelo koje će vas oduševiti (VIDEO)
Isprobajte pljeskavice od krompira
Možda vas zanima:

SOČAN I POSTAN: "Brzi" krompir sa ringle (VIDEO)
Recept za brzi ručak

Nemojte spremati KROMPIR dok ne pogledate ovaj vrhunski recept: Ukusno jelo koje će vas oduševiti (VIDEO)
Isprobajte pljeskavice od krompira
Krompir oguliti i iseći na četvrtine i bariti 10 minuta. Ocediti i pustiti kroz hladnu vodu i ocediti.
Saviti ga u kesu od zamrzivača, pa dodati sve začine u njega. Dodati seckanu slaninicu, ulje i seckan ili rendan kačkavalj.
Sve dobro istresti u kesi. Sipati u pleh obložen pek papirom, pa poredjati krompir i odozgo seckanu slaninicu i kačkavalj.
Peći na 220 stepeni C oko 40-50 minuta da lepo porumeni. Služiti vruće. Tako hrskavo samo pucka. Uživajte!

CRVENO ZLATO JUGA: Leskovačka paprika je jača od holesterola, a tajna pečenja čuva vitaminsku bombu
Leskovac nije slučajno gastronomski centar Balkana. Tajna leži u jednoj, jedinoj paprici – čuvenoj ajvaruši. Otkrivamo zašto se ova paprika, poznata i kao Kurtovka, smatra našim najzdravijim povrćem, kako je šumovito zemljište čini slatkom i zašto je proces pečenja ključan za očuvanje antioksidanasa.

Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.

Kiseli kupus u tegli, imunobomba koju svaka kuća treba da proba: Fermentiše se u svom soku, ukusan je i traje dugo
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.

STAROPLANINSKI DRAGULJ: Sir jači od kozjeg, napravljen od ENDEMIČNIH biljaka, a služi kao lek za celu porodicu
Zaboravite industrijske sireve! Na obroncima Stare planine nastaje specijalitet koji svoju lekovitu moć crpi iz prirode. Otkrivamo tajnu Staroplaninskog ovčijeg sira – zašto se smatra našim najzdravijim sirom i kako ga pastiri vekovima koriste za jačanje imuniteta.

SRPSKA CRNA ČOKOLADA: Zaboravljeni recept za kitnikez koji je zdraviji od meda, a naše bake su ga davale za jaku krv
U Vojvodini, gde su dunje bile simbol bogatstva, nastao je zaboravljeni slatkiš koji je prava riznica zdravlja. Otkrivamo Kitnikez – "sir od dunja" – poslasticu koja se pravila bez grama šećera i koju su bake koristile za oporavak od anemije.
Komentari(0)