
ISHRANA SRBA U 19. VEKU BILA JE JEDNOLIČNA Da li znate kada je krompir stigao u Srbiju i zahvaljujući kome? (VIDEO)
Krompir je iz Evrope u Srbiju doneo Dositej Obradović, a ovo su biljne kulture u ishrani Srba tokom 19. veka
Krompir je iz Evrope u Srbiju doneo Dositej Obradović, a ovo su biljne kulture u ishrani Srba tokom 19. veka
Ovaj recept potiče iz grčkih pravoslavnih manastira i idealan je kao glavno jelo u vreme posta. Dodajte omiljenu salatu i imate kompletan posni ručak.
U početku Evropljani su krompir koristili kao hranu za stoku.
Svaki put kad planiramo dijetu ili redukciju ishrane, naša ideja se svodi na izbacivanje ugljenih hidrata
Krompir je omiljeni prilog bilo da pravite pomfrit, pire ili pečeni. Do sada ste sigurno isprobali sve načine i neki put vam uspe, a nekada baš i niste zadovoljni. Mi vam otkrivamo tajnu savršeno pečenog krompira iz rerne koji će uvek biti hrskav spolja, a mekan i sočan unutra. Različita kombinacija začina mu daje poseban šmek i drastično poboljšava ukus.
Prvo su odbijali da ga gaje, a onda je postao glavni sastojak narodne kuhinje.