RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.

Kada govorimo o starim jelima, obično se u većini sredina govori o pitama, kako slanim, tako i slatkim, jer su u pitanju laki i brzi recepti za koje ne treba previše sastojaka. Međutim, vremena su se menjala, tehnologija napredovala, a slatka pita s jabukama koja se 1894. godine pravila na teritoriji današnje Nemačke i koja je navodno bila najbolji slatkiš na svetu prestala je da se služi na trpezama.
Srećom, recept za nju nije zaboravljen, a iznenadićete se koliko jednostavna njena priprema. U pitanju je pita s dvema korama za koju je recept podelio nemački YouTube kanal Einfache Rezepte, a koji je pregledan više od 3,7 miliona puta!
Sastojci:
Možda vas zanima:

TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put

- 100 g putera
- 200 g šećera u prahu
- 5 jaja
- kora limuna
- 250 g brašna
Za fil:
- 4 jabuke
- 3 jajeta
- 250 g kisele pavlake
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica cimeta
U nastavku pogledajte video u kojem je detaljno opisan sam proces nastanka ove neodoljive pite.

Recept za tradicionalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli: Napravite doručak bogat proteinima i vitaminima
Ovaj recept bogat je proteinima i vitaminima, a savršen je za posne dane ili kao prilog drugim jelima

TRADICIONALNO PIĆE SRPSKOG DOMAĆINSTVA Piće sa oštrim ukusom nezamenljivo je na skoro svakom trpezarijskom stolu u zemlji
Rakija je najcenjeniji od svih pića u Srbiji.

Trik zlata vredan: Domaćice, evo kako da vam gibanica uvek bude vazdušasta, tako je jednostavno
Ukoliko želite da vam gibanica bude mekana i vazdušasta ovo obavezno uradite.

ČUVAR SPRSKOG IDENTITETA Pastirsko jelo jedinstvenog ukusa
Nikad lakše za spremanje

Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.
Komentari(0)