SOČNA PITA SA SIROM I JOGURTOM: Mami na zalogaj više
Opustite se u udobnosti svog doma i uživajte u jelu na kojem su generacije odrastale.

Domaća pita je jedan od omiljenih obroka svih generacija. Sočni zalogaji i omamljujući miris su ono što jelo čini toliko neodoljivim. Jednostavno se pravi, još brže smaže. Evo kako da napravite sočnu pitu sa sirom i jogurtom.
Sastojci:
- 1/2 kg gotovih kora
- 1/2 kg sira
- 1 kafena šoljica ulja
- 1 kafena šoljica jogurta
- 1/2 šoljice kisele vode
- 5 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike griza
- 1 kocka margarina
Priprema:
Možda vas zanima:

TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put

Možda vas zanima:

TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put

Možda vas zanima:

TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put

Umutiti jaja, dodati izmrvljen sir, ulje, jogurt, griz, kiselu vodu i prašak za pecivo. Sjediniti smesu. Filovati koru sa 3 kašike fila. Pa opet kora pa 3 kašike fila, pa uviti u rolat. Saviti rolate u podmazan pleh pa premazati sa ostatkom fila i narendati kocku margarina.Peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Služiti toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

Tradicionalni recept: Šaran iz Ćelija – specijalitet monaha manastira Ćelije kod Valjeva
Šaran iz Ćelija je gotovo zaboravljeni kulinarski biser iz manastira Ćelije, poznat po posebnom načinu pripreme koji mu daje nezaboravan ukus.

Recept za letnju boraniju bez mesa! Sveža, ukusana, lagana kao pero, a 1 satojak u njoj će vam baš ZASITITI
Evo jednog letnjeg recepta za boraniju koji je lagan, osvežavajuć i savršen za tople dane – bez zaprške i bez mesa, ali pun ukusa.+

Tradicionalni recept: Srpska popara – ukus detinjstva i jednostavnosti
Popara je tradicionalno srpsko jelo koje osvaja svojom jednostavnošću, ukusom i toplinom, a posebno je draga zbog nostalgije koju budi.

Domaće krofne po starinskom receptu Mire Banjac: Recept generacijama kruži u njenoj porodici, vredi probati
Možete ih napraviti ne samo u posebnim prilikama već i u onim danima kada želite da se podsetite detinjstva.

Slavonski majstori otkrili tajnu pravog fiš paprikaša! Jedna stvar je ključna - ne smete da propustite
Ako želite da pripremite fiš paprikaš kakav se jede u najboljim slavonskim čardama, pratite ovaj proveren recept.
Komentari(0)