SOČNA PITA SA SIROM I JOGURTOM: Mami na zalogaj više
Opustite se u udobnosti svog doma i uživajte u jelu na kojem su generacije odrastale.

Domaća pita je jedan od omiljenih obroka svih generacija. Sočni zalogaji i omamljujući miris su ono što jelo čini toliko neodoljivim. Jednostavno se pravi, još brže smaže. Evo kako da napravite sočnu pitu sa sirom i jogurtom.
Sastojci:
- 1/2 kg gotovih kora
- 1/2 kg sira
- 1 kafena šoljica ulja
- 1 kafena šoljica jogurta
- 1/2 šoljice kisele vode
- 5 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike griza
- 1 kocka margarina
Priprema:
Možda vas zanima:

TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put

Možda vas zanima:

TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put

Možda vas zanima:

TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put

Umutiti jaja, dodati izmrvljen sir, ulje, jogurt, griz, kiselu vodu i prašak za pecivo. Sjediniti smesu. Filovati koru sa 3 kašike fila. Pa opet kora pa 3 kašike fila, pa uviti u rolat. Saviti rolate u podmazan pleh pa premazati sa ostatkom fila i narendati kocku margarina.Peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Služiti toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.

Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.
Komentari(0)