SOČNA PITA SA SIROM I JOGURTOM: Mami na zalogaj više
Opustite se u udobnosti svog doma i uživajte u jelu na kojem su generacije odrastale.

Domaća pita je jedan od omiljenih obroka svih generacija. Sočni zalogaji i omamljujući miris su ono što jelo čini toliko neodoljivim. Jednostavno se pravi, još brže smaže. Evo kako da napravite sočnu pitu sa sirom i jogurtom.
Sastojci:
- 1/2 kg gotovih kora
- 1/2 kg sira
- 1 kafena šoljica ulja
- 1 kafena šoljica jogurta
- 1/2 šoljice kisele vode
- 5 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike griza
- 1 kocka margarina
Priprema:
Možda vas zanima:

TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put

Možda vas zanima:

TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put

Možda vas zanima:

TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put

Umutiti jaja, dodati izmrvljen sir, ulje, jogurt, griz, kiselu vodu i prašak za pecivo. Sjediniti smesu. Filovati koru sa 3 kašike fila. Pa opet kora pa 3 kašike fila, pa uviti u rolat. Saviti rolate u podmazan pleh pa premazati sa ostatkom fila i narendati kocku margarina.Peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Služiti toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

Cela kuća će mirisati na detinjstvo: Recept za starinsku štrudlu sa jabukama, spolja hrskava unutra meka kao duša
Ako želiš brz i jednostavan desert koji će osvojiti sve, ova štrudla od jabuka je pravi izbor.

Mast i med: Zaboravljeni doručak iz seoskih domaćinstava
Na prvi pogled nespojivi, svinjska mast i med nekada su činili doručak koji je hranio generacije. Danas skoro zaboravljeno, ovo jelo vraća nas u vreme kada je jednostavnost bila najveće bogatstvo.

"Daviće se" u njoj i oni koji je ne vole: Recept za šumadijsku palentu - najukusniji zdrav obrok gotov za 5 minuta
Ako volite brz doručak i ne želite da se hranite u pekari ovo je super recept za vas

Cicvara sa skorupom – srpski "zaboravljeni doručak" koji su jeli gorštaci i vladike
Dok se danas doručkuje na brzinu, nekada se znalo: dan bez cicvare nije valjao. Ova gusta, moćna smesa od skorupa, mleka i kukuruznog brašna grejala je tela i duše naših predaka – a danas se polako vraća na trpeze.

Oduvali smo prašinu sa starog kuvara i pronašli pravi recept za gomboce sa šljivama: Bakin trik da vam uspeju iz prve
Ako ih nikada niste pravili ili su prethodni pokušaji bili piši propalo nemate razloga za brigu, jer je ovo recept koji jednostavno svima uspeva
Komentari(0)