Nema čekanja da nadođe testo! Najmekši uštipci koji ste probali, a bez kvasca: Svi imamo ove sastojke u kući
Šupljikavi, vazdušasti i slasni uštipci uvek su dobra ideja za ukusan doručak posle kojeg niko u kući ne ostaje gladan
Doručak je najvažniji obrok u toku dana, a ako imamo vremena da okupimo celu porodicu oko stola, tim bolje. Idealno je da to bude neko zasitno domaće pecivo po starinskom receptu, koje nas podseća na detinjstvo, a uštipci su neprevaziđeni.
Ako ne možete da čekate da testo naraste, postoji mnogo odličnih recepata za uštipke bez kvasca, a oni će biti jednako ukusni i vazdušasti kao oni klasični.
Sastojci:
14 (ravnih) kašika brašna
Možda vas zanima:
Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
Ukoliko uštipci upijaju mnogo ulja pravite ih pogrešno: Ovo je trik zlata vredan i mora ga znati svaka domaćica
Ove greške svi pravimo kad pržimo uštipke.
Možda vas zanima:
Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
Ukoliko uštipci upijaju mnogo ulja pravite ih pogrešno: Ovo je trik zlata vredan i mora ga znati svaka domaćica
Ove greške svi pravimo kad pržimo uštipke.
Možda vas zanima:
Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
Ukoliko uštipci upijaju mnogo ulja pravite ih pogrešno: Ovo je trik zlata vredan i mora ga znati svaka domaćica
Ove greške svi pravimo kad pržimo uštipke.
1 jaje
1 čaša jogurta
1/2 kesice praška za pecivo
1 (ravna) kašičica soli
ulje po potrebi
Priprema:
Umutite jaje, pa sipajte jogurt i promešajte.
Tome dodajte brašno, prethodno pomešano s praškom za pecivo i solju i mešajte dok ne dobijete jednaku smesu u kojoj nema grudvica.
Sipajte ulje u šerpu, visine oko jedan centimetar, pa kad se dobro ugreje, vadite testo za uštipke kašikom i pažljivo spuštajte u ulje.
Pržite nekoliko minuta, dok ne porumeni, pa okrenite i pržite i s druge strane.
Dok vadite uštipke, ređajte ih po papirnom ubrusu da se ocedi višak masnoće.
Prijatno!
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Posne punjene paprike toliko su ukusne da će ih tamaniti i najveći gurmani: Tradicionalno jelo prste da poližete
Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo.
Komentari(0)