TRADICIONALNI RECEPT ZA PRELIV IZ BAKINE KUHINJE Pita će vam uvek biti meka i sočna, svi će vam tražiti recept!

Aleksandar Stanojevic

11:55

Gastronomija 0

Preliv koji će vašu pitu učiniti savršenom i preukusnom!

TRADICIONALNI RECEPT ZA PRELIV IZ BAKINE KUHINJE Pita će vam uvek biti meka i sočna, svi će vam tražiti recept!
shutterstock

 

Sastojci:

8 kašika brašna

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

2 šolje mleka

1 suvi kvasac

1 šolja ulja

so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)

shutterstock

 

Priprema: 

Navedene sastojke za preliv pomešajte u jednoj činiji. Kada pravimo pite od gotovih kora, bilo da su slane ili slatke, svaku koru premazujemo ovim prelivom a zatim je filujemo na uobičajen način. Ostatak preliva koji nam ostane sipamo preko pite i ostavimo je da pre pečenja odstoji sat i po.

džem od šipka

Džem od drenjina – lek i poslastica iz narodne kuhinje

Gastronomija

21:00

25 avgust, 2025

U selima širom Srbije, naročito u brdskim predelima, drenjine su nekada bile dragocen plod – i za zdravlje i za slast na trpezi. Poznate po svom kiselkasto-trpkom ukusu i lekovitim svojstvima, ove crvene bobice vekovima su se koristile u narodnoj medicini, a posebno su cenjene u vidu džema, koji je bio i hrana i prirodan lek.

Komentari(0)

Loading