TRADICIONALNI RECEPT ZA PRELIV IZ BAKINE KUHINJE Pita će vam uvek biti meka i sočna, svi će vam tražiti recept!
Preliv koji će vašu pitu učiniti savršenom i preukusnom!

Sastojci:
8 kašika brašna
Možda vas zanima:

LENJA PITA SA VIŠNJAMA Tradicionalni bakin recept za najukusniju poslasticu
Lenja pita je jedan od omiljenih srpskih kolača čiji će vas prefinjeni ukus očarati.
SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT Ovu starinsku pitu voli cela Srbija, a ovo je šansa da vi oduševite ukućane
Takođe, možete je praviti praznu, a možete da dodate izmrvljen sir, iseckane masline, šunku, kisele krastavčiće, izrendan kačkavalj koji će se predivno rastopiti tokom pečenja i dati piti neodoljiv ukus.
Možda vas zanima:

LENJA PITA SA VIŠNJAMA Tradicionalni bakin recept za najukusniju poslasticu
Lenja pita je jedan od omiljenih srpskih kolača čiji će vas prefinjeni ukus očarati.
SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT Ovu starinsku pitu voli cela Srbija, a ovo je šansa da vi oduševite ukućane
Takođe, možete je praviti praznu, a možete da dodate izmrvljen sir, iseckane masline, šunku, kisele krastavčiće, izrendan kačkavalj koji će se predivno rastopiti tokom pečenja i dati piti neodoljiv ukus.
2 šolje mleka
1 suvi kvasac
1 šolja ulja
so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)

shutterstock
Priprema:
Navedene sastojke za preliv pomešajte u jednoj činiji. Kada pravimo pite od gotovih kora, bilo da su slane ili slatke, svaku koru premazujemo ovim prelivom a zatim je filujemo na uobičajen način. Ostatak preliva koji nam ostane sipamo preko pite i ostavimo je da pre pečenja odstoji sat i po.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.

KRALJEVSKI KESTEN IZ SRBIЈE: Zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore zaboravljen i kako se pravi najzdraviji posni hleb
Dok se Francuzi kunu u kesten, mi smo zaboravili na naše blago! Otkrivamo zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore vekovima bio osnova ishrane u siromašnim krajevima. Ovaj zaboravljeni plod je prirodna energetska bomba i jedini sastojak za posni, bezglutenski hleb koji su naše bake mesile.

CRVENO ZLATO JUGA: Leskovačka paprika je jača od holesterola, a tajna pečenja čuva vitaminsku bombu
Leskovac nije slučajno gastronomski centar Balkana. Tajna leži u jednoj, jedinoj paprici – čuvenoj ajvaruši. Otkrivamo zašto se ova paprika, poznata i kao Kurtovka, smatra našim najzdravijim povrćem, kako je šumovito zemljište čini slatkom i zašto je proces pečenja ključan za očuvanje antioksidanasa.

Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.

Kiseli kupus u tegli, imunobomba koju svaka kuća treba da proba: Fermentiše se u svom soku, ukusan je i traje dugo
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.
Komentari(0)