TRADICIONALNI RECEPT ZA PRELIV IZ BAKINE KUHINJE Pita će vam uvek biti meka i sočna, svi će vam tražiti recept!
Preliv koji će vašu pitu učiniti savršenom i preukusnom!
Sastojci:
8 kašika brašna
Možda vas zanima:
LENJA PITA SA VIŠNJAMA Tradicionalni bakin recept za najukusniju poslasticu
Lenja pita je jedan od omiljenih srpskih kolača čiji će vas prefinjeni ukus očarati.
SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT Ovu starinsku pitu voli cela Srbija, a ovo je šansa da vi oduševite ukućane
Takođe, možete je praviti praznu, a možete da dodate izmrvljen sir, iseckane masline, šunku, kisele krastavčiće, izrendan kačkavalj koji će se predivno rastopiti tokom pečenja i dati piti neodoljiv ukus.
Možda vas zanima:
LENJA PITA SA VIŠNJAMA Tradicionalni bakin recept za najukusniju poslasticu
Lenja pita je jedan od omiljenih srpskih kolača čiji će vas prefinjeni ukus očarati.
SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT Ovu starinsku pitu voli cela Srbija, a ovo je šansa da vi oduševite ukućane
Takođe, možete je praviti praznu, a možete da dodate izmrvljen sir, iseckane masline, šunku, kisele krastavčiće, izrendan kačkavalj koji će se predivno rastopiti tokom pečenja i dati piti neodoljiv ukus.
2 šolje mleka
1 suvi kvasac
1 šolja ulja
so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)

shutterstock
Priprema:
Navedene sastojke za preliv pomešajte u jednoj činiji. Kada pravimo pite od gotovih kora, bilo da su slane ili slatke, svaku koru premazujemo ovim prelivom a zatim je filujemo na uobičajen način. Ostatak preliva koji nam ostane sipamo preko pite i ostavimo je da pre pečenja odstoji sat i po.
Jesenja pita od prosa i jabuka: Zaboravljeni posni kolač iz južne Srbije
Napravljena od skromnih sastojaka, bez jaja, mleka i šećera, ova pita je bila jesenja poslastica sirotinje – a danas je pravo otkriće za ljubitelje zdrave, domaće i postne hrane
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Komentari(0)