TRADICIONALNI RECEPT ZA PRELIV IZ BAKINE KUHINJE Pita će vam uvek biti meka i sočna, svi će vam tražiti recept!

Aleksandar Stanojevic

11:55

Gastronomija 0

Preliv koji će vašu pitu učiniti savršenom i preukusnom!

TRADICIONALNI RECEPT ZA PRELIV IZ BAKINE KUHINJE Pita će vam uvek biti meka i sočna, svi će vam tražiti recept!
shutterstock

 

Sastojci:

8 kašika brašna

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

2 šolje mleka

1 suvi kvasac

1 šolja ulja

so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)

shutterstock

 

Priprema: 

Navedene sastojke za preliv pomešajte u jednoj činiji. Kada pravimo pite od gotovih kora, bilo da su slane ili slatke, svaku koru premazujemo ovim prelivom a zatim je filujemo na uobičajen način. Ostatak preliva koji nam ostane sipamo preko pite i ostavimo je da pre pečenja odstoji sat i po.

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

Komentari(0)

Loading