NAJLEPŠE TRADICIONALNO PECIVO Pita spremna za 20 minuta, a pojede se još brže
Idealna za doručak, ručak ali i za večeru.

Sa gotovim korama i sirom napravićete najbolju pitu. Treba vam 10 minuta za pripremu i 20 minuta za pečenje. Nikad brže do ukusnog jela. Iznenadite ukućane ovom pitom jer je ukus mnogo bolji nego kupovni. Hrskava kora krcka u ustima, a sir se topi. Uživaćete u svakom zalogaju.

shutterstock
Možda vas zanima:

LENJA PITA SA VIŠNJAMA Tradicionalni bakin recept za najukusniju poslasticu
Lenja pita je jedan od omiljenih srpskih kolača čiji će vas prefinjeni ukus očarati.
SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT Ovu starinsku pitu voli cela Srbija, a ovo je šansa da vi oduševite ukućane
Takođe, možete je praviti praznu, a možete da dodate izmrvljen sir, iseckane masline, šunku, kisele krastavčiće, izrendan kačkavalj koji će se predivno rastopiti tokom pečenja i dati piti neodoljiv ukus.
Možda vas zanima:

LENJA PITA SA VIŠNJAMA Tradicionalni bakin recept za najukusniju poslasticu
Lenja pita je jedan od omiljenih srpskih kolača čiji će vas prefinjeni ukus očarati.
SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT Ovu starinsku pitu voli cela Srbija, a ovo je šansa da vi oduševite ukućane
Takođe, možete je praviti praznu, a možete da dodate izmrvljen sir, iseckane masline, šunku, kisele krastavčiće, izrendan kačkavalj koji će se predivno rastopiti tokom pečenja i dati piti neodoljiv ukus.
Sastojci:
Možda vas zanima:

LENJA PITA SA VIŠNJAMA Tradicionalni bakin recept za najukusniju poslasticu
Lenja pita je jedan od omiljenih srpskih kolača čiji će vas prefinjeni ukus očarati.
SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT Ovu starinsku pitu voli cela Srbija, a ovo je šansa da vi oduševite ukućane
Takođe, možete je praviti praznu, a možete da dodate izmrvljen sir, iseckane masline, šunku, kisele krastavčiće, izrendan kačkavalj koji će se predivno rastopiti tokom pečenja i dati piti neodoljiv ukus.
100 grama brašna
kesica praška za pecivo
3 jajeta
kašika soli
kašika ulja
200 mililitara jogurta
220 grama sitnog sira

shutterstock
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte ulje, jogurt, a zatim brašno i prašak za pecivo. Dobro promešajte i sipajte so, pa potom i sir.
Izlijte u podmazanu tepsiju i pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, i to 20 minuta.
Služite uz hladan jogurt — za doručak, večeru ili između obroka.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu
Komentari(0)