POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!
Starinski kolač koji svi vole.

Sastojci:
Kora:
12 šoljica mekog brašna
Možda vas zanima:

Najbolji recept koji se pravi najviše zimi: Kada je hladno stomak najbolje ugreje pita sa jabukama i orasima
Probate ovaj savršeni recept

Pita sa jabukama i mlevenim keksom: Poslastica koja se topi pri svakog zalogaju (VIDEO)
Ideja za današnju poslasticu
Možda vas zanima:

Najbolji recept koji se pravi najviše zimi: Kada je hladno stomak najbolje ugreje pita sa jabukama i orasima
Probate ovaj savršeni recept

Pita sa jabukama i mlevenim keksom: Poslastica koja se topi pri svakog zalogaju (VIDEO)
Ideja za današnju poslasticu
Možda vas zanima:

Najbolji recept koji se pravi najviše zimi: Kada je hladno stomak najbolje ugreje pita sa jabukama i orasima
Probate ovaj savršeni recept

Pita sa jabukama i mlevenim keksom: Poslastica koja se topi pri svakog zalogaju (VIDEO)
Ideja za današnju poslasticu
7 šoljica šećera
6 šoljica vruće vode
3 šoljice ulja
1 prašak za pecivo
Fil:
1 kg jabuka
1 šoljica šećera
1 kesica cimeta
Za posipanje:
šećer u prahu
Priprema:
Jabuke oljuštiti i izrendati. Dodati šećer i cimet i kratko ih prokuvati da voda ispari. Za testo izmešati sve navedene sastojke. Smesa je malo gušća nego za palačinke. U podmazan pleh sipati pola smese i peći desetak minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvaditi pleh iz rerne i rasporediti fil preko kore i preko sipati drugu polovinu smese za koru. Vratiti pleh u rernu i peći dok pita ne dobije smeđu boju, oko 20 minuta. Ohlađen kolač posuti prah šećerom.
(Trpeza)

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak
Komentari(0)