POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!
Starinski kolač koji svi vole.
Sastojci:
Kora:
12 šoljica mekog brašna
Možda vas zanima:
Najbolji recept koji se pravi najviše zimi: Kada je hladno stomak najbolje ugreje pita sa jabukama i orasima
Probate ovaj savršeni recept
Pita sa jabukama i mlevenim keksom: Poslastica koja se topi pri svakog zalogaju (VIDEO)
Ideja za današnju poslasticu
Možda vas zanima:
Najbolji recept koji se pravi najviše zimi: Kada je hladno stomak najbolje ugreje pita sa jabukama i orasima
Probate ovaj savršeni recept
Pita sa jabukama i mlevenim keksom: Poslastica koja se topi pri svakog zalogaju (VIDEO)
Ideja za današnju poslasticu
Možda vas zanima:
Najbolji recept koji se pravi najviše zimi: Kada je hladno stomak najbolje ugreje pita sa jabukama i orasima
Probate ovaj savršeni recept
Pita sa jabukama i mlevenim keksom: Poslastica koja se topi pri svakog zalogaju (VIDEO)
Ideja za današnju poslasticu
7 šoljica šećera
6 šoljica vruće vode
3 šoljice ulja
1 prašak za pecivo
Fil:
1 kg jabuka
1 šoljica šećera
1 kesica cimeta
Za posipanje:
šećer u prahu
Priprema:
Jabuke oljuštiti i izrendati. Dodati šećer i cimet i kratko ih prokuvati da voda ispari. Za testo izmešati sve navedene sastojke. Smesa je malo gušća nego za palačinke. U podmazan pleh sipati pola smese i peći desetak minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvaditi pleh iz rerne i rasporediti fil preko kore i preko sipati drugu polovinu smese za koru. Vratiti pleh u rernu i peći dok pita ne dobije smeđu boju, oko 20 minuta. Ohlađen kolač posuti prah šećerom.
(Trpeza)
Recept za najbolju večeru: Preukusno starinsko jelo koje vraća snagu i poboljšava probavu!
Pravi se od žutog ili belog kukuruznog brašna
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Najbolji starinski recept za sitne kolače: Od jedne smese 3 vrste bombica, savršene za slave
Recept koji obavezno morate da sačuvate - od jedne smese dobiju se čak 3 različite vrste sitnih kolača za slavu!
Jesenja pita od prosa i jabuka: Zaboravljeni posni kolač iz južne Srbije
Napravljena od skromnih sastojaka, bez jaja, mleka i šećera, ova pita je bila jesenja poslastica sirotinje – a danas je pravo otkriće za ljubitelje zdrave, domaće i postne hrane
Komentari(0)