Najbolji recept koji se pravi najviše zimi: Kada je hladno stomak najbolje ugreje pita sa jabukama i orasima
Probate ovaj savršeni recept

Jede vam se nešto slatko, a hladno je? Topla posna pita sa jabukama i orasima je san snova!
Obavezno probajte ovaj recept!
Sastojci:
1 pakovanje kora za pitu
Možda vas zanima:

POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!
Starinski kolač koji svi vole.

Pita sa jabukama i mlevenim keksom: Poslastica koja se topi pri svakog zalogaju (VIDEO)
Ideja za današnju poslasticu
Možda vas zanima:

POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!
Starinski kolač koji svi vole.

Pita sa jabukama i mlevenim keksom: Poslastica koja se topi pri svakog zalogaju (VIDEO)
Ideja za današnju poslasticu
Možda vas zanima:

POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!
Starinski kolač koji svi vole.

Pita sa jabukama i mlevenim keksom: Poslastica koja se topi pri svakog zalogaju (VIDEO)
Ideja za današnju poslasticu
600 g rendanih jabuka
200 g mlevenih oraha
200 g šećera
2 vanilin šećera
malo cimeta
50 ml ulja
100 ml vode ili kisele vode
šećer u prahu za posipanje
Priprema posne pite:
Jabuke izrendati, dodati šećer, vanilin šećer i cimet pa promešati. Ulje i vodu pomešati. Odvojiti po 3 kore za jedan rolat. Na prvu koru staviti dve kašike, a na drugu jednu kašiku mešavine ulja i vode, premazati. Treću koru posuti mlevenim orasima pa staviti 3-4 kašike fila. odozgo posuti malo oraha ponovo. Ponoviti postupak dok ne utrošite sve kore. Uviti rolate i staviti ih u pleh obložen papirom za pečenje. Rolate premazati mešavinom ulja i vode.
Peći oko 20 minuta na 180 stepeni. Ohlađene rolate iseći i posuti prah šećerom.

JELA SE RUKOM, BEZ ESCAJGA Pogača od koprive u tiganju, poznata i kao „zelena lepinja“
Zaboravljeno jelo iz siromašnijih domaćinstava koje se pripremalo kad ima brašna, ali nema mleka i jaja – a koprive ima svuda.
Pravi, starinski doručak: Svi su zaboravili ovo jelo, a toliko je ukusno i izdašno – daje energiju za skoro ceo dan
Filija se može servirati i topla i hladna

U smesu za proju uvek dodajte 2 tajna sastojka: Neće se mrviti i duže će ostati sočna i sveža
Proja je starinsko jelo koje se sprema jednostavno i od jeftinih sastojaka

Ova teleća čorba je Srbima najomiljenija! Stvorena za svečane prilike, istovremeno greje telo i dušu
Savršena je za svečane prilike.

STARINSKI RECEPT ZA DžEM OD JAGODA: Evo kako su ga pripremale naše bake
Jagode su već pri kraju, a ako imate mogućnost da napravite ukusne džemove ili slatko sada je pravo vreme da to uradite
Komentari(0)