Najbolji recept koji se pravi najviše zimi: Kada je hladno stomak najbolje ugreje pita sa jabukama i orasima
Probate ovaj savršeni recept
Jede vam se nešto slatko, a hladno je? Topla posna pita sa jabukama i orasima je san snova!
Obavezno probajte ovaj recept!
Sastojci:
1 pakovanje kora za pitu
Možda vas zanima:
POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!
Starinski kolač koji svi vole.
Pita sa jabukama i mlevenim keksom: Poslastica koja se topi pri svakog zalogaju (VIDEO)
Ideja za današnju poslasticu
Možda vas zanima:
POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!
Starinski kolač koji svi vole.
Pita sa jabukama i mlevenim keksom: Poslastica koja se topi pri svakog zalogaju (VIDEO)
Ideja za današnju poslasticu
Možda vas zanima:
POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!
Starinski kolač koji svi vole.
Pita sa jabukama i mlevenim keksom: Poslastica koja se topi pri svakog zalogaju (VIDEO)
Ideja za današnju poslasticu
600 g rendanih jabuka
200 g mlevenih oraha
200 g šećera
2 vanilin šećera
malo cimeta
50 ml ulja
100 ml vode ili kisele vode
šećer u prahu za posipanje
Priprema posne pite:
Jabuke izrendati, dodati šećer, vanilin šećer i cimet pa promešati. Ulje i vodu pomešati. Odvojiti po 3 kore za jedan rolat. Na prvu koru staviti dve kašike, a na drugu jednu kašiku mešavine ulja i vode, premazati. Treću koru posuti mlevenim orasima pa staviti 3-4 kašike fila. odozgo posuti malo oraha ponovo. Ponoviti postupak dok ne utrošite sve kore. Uviti rolate i staviti ih u pleh obložen papirom za pečenje. Rolate premazati mešavinom ulja i vode.
Peći oko 20 minuta na 180 stepeni. Ohlađene rolate iseći i posuti prah šećerom.
Recept za najbolju večeru: Preukusno starinsko jelo koje vraća snagu i poboljšava probavu!
Pravi se od žutog ili belog kukuruznog brašna
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Najbolji starinski recept za sitne kolače: Od jedne smese 3 vrste bombica, savršene za slave
Recept koji obavezno morate da sačuvate - od jedne smese dobiju se čak 3 različite vrste sitnih kolača za slavu!
Jesenja pita od prosa i jabuka: Zaboravljeni posni kolač iz južne Srbije
Napravljena od skromnih sastojaka, bez jaja, mleka i šećera, ova pita je bila jesenja poslastica sirotinje – a danas je pravo otkriće za ljubitelje zdrave, domaće i postne hrane
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Komentari(0)