NAJBOLJI RECEPT ZA SEOSKO POSNO MESO, OMILJENO JELO U TOKU POSTA: Ovako su znale da ga prave samo stare domaćice
Posno seosko meso će vas ostaviti bez teksta

S obzirom da je vreme posta, mnoga omiljena jela su na čekanju jer sarže meso.Donosimo vam recept za seosko posno meso kao zamenu za pravo, pa ga možete iskoristiti u nekom od vaših omiljenih jela.
Sastojci za posno seosko meso:
250g soje u komadićima,
600g šampinjona,
3 glavice crnog luka,
200ml kečapa,
250ml vode,
origano,
celerov list,
so,
mleveni biber.
Posno seosko meso se priprema na sledeći način:
U šerpu sa provrelom vodom staviti soju, dodati origano i obariti.Crni luk izdinstamo, dodamo šampinjone isecene na deblje listove i obarenu i proceđenu soju.
Zatim, dodati celerov list, kečap, sipati 250ml vode, posoliti i pobiberiti.
Jelo kuvati 20-30 minuta.

ZA JEDAN SENDVIČ PUTUJU IZ AMERIKE: Ovo je najskuplje srpsko predjelo, a tajna je u dimu, ne u mesu!
Nije svaka kobasica ista. Jedna delikatesa iz jugoistočne Srbije postala je statusni simbol i prava kulinarska atrakcija. Otkrivamo zašto je Pirotska peglana kobasica najskuplji srpski specijalitet od mesa i zašto proces "peglanja" mora da se radi samo na -8 stepeni.

Ovo je najzdraviji hleb na svetu: Biblijski recept star više od 2.500 godina, čisto zdravlje!
Biblijska receptura koja spaja veru i snagu

LEK ZA SVAKU BOLEST JE NA TANJIRU: Ovo je najmoćnija zimska salata koju su Srbi otkrili pre probiotika!
Kada je reč o zdravlju, sve je u varenju. Zaboravite na skupe dodatke ishrani! Otkrivamo zašto je jedna nezaobilazna zimska delikatesa, koju su naše bake spremale u buradima, zapravo prirodni probiotik i vitaminska bomba.

TAJNA SAVRŠENE PROJE NIJE U SIRU: Zašto Šumadinci dodaju OVAJ SASTOJAK i kako je jedu naopako
U svakoj kući se sprema proja, ali samo se u nekim delovima Srbije zna istinski recept naših baka. Zaboravite sve što ste čuli – majstori šumadijske kuhinje kriju jedan dodatak, ali i čudan ritual konzumacije koji daje poseban "šmek".

Ovako se pravi najukusniji sprski kačamak: Domaćice otkrile u čemu je tajna, kao prilog se obavezno dodaje 1 stvar
Nekada smatran sirotinskom hranom, kačamak je danas pravi egzotični obrok
Komentari(1)

Zovete meso,a ono soja. Na selu se to nikada nije jelo.Selo je uvek imalo mesa.To vi kao neka elita jedite takvo meso.Nama sa sela dobra šunka,rebra,slanina,pilići,cvarci i kobasice.