NAJBOLJI RECEPT ZA SEOSKO POSNO MESO, OMILJENO JELO U TOKU POSTA: Ovako su znale da ga prave samo stare domaćice
Posno seosko meso će vas ostaviti bez teksta

S obzirom da je vreme posta, mnoga omiljena jela su na čekanju jer sarže meso.Donosimo vam recept za seosko posno meso kao zamenu za pravo, pa ga možete iskoristiti u nekom od vaših omiljenih jela.
Sastojci za posno seosko meso:
250g soje u komadićima,
600g šampinjona,
3 glavice crnog luka,
200ml kečapa,
250ml vode,
origano,
celerov list,
so,
mleveni biber.
Posno seosko meso se priprema na sledeći način:
U šerpu sa provrelom vodom staviti soju, dodati origano i obariti.Crni luk izdinstamo, dodamo šampinjone isecene na deblje listove i obarenu i proceđenu soju.
Zatim, dodati celerov list, kečap, sipati 250ml vode, posoliti i pobiberiti.
Jelo kuvati 20-30 minuta.

NAJBOLJI RECEPT ZA SEOSKO POSNO MESO, OMILJENO JELO U TOKU POSTA: Ovako su znale da ga prave samo stare domaćice
Posno seosko meso će vas ostaviti bez teksta

OVA POSNA MOSKVA TORTA JE TEŠKA 5 KILOGRAMA, A TEK DA VIDITE KOLIKO JE BOGATA: Vraća čak i izgubljeno ČULO UKUSA
Torta je bogata i teška oko 5 kg

Čorba od jagnjetine – planinski specijalitet Peštera koji greje dušu
Na prostranstvima Pešterske visoravni, gde su zime oštre, a proleća kratka, kuhinja je oduvek bila oslonjena na ono što priroda i stočarstvo pružaju. Među jelima koja su opstala vekovima posebno mesto zauzima čorba od jagnjetine – gusta, mirisna i snažna, spremana da greje i okrepi.

Vranjanska samsa – kako se pravi kraljica pita juga Srbije
U srcu juga Srbije, u Vranju, rađa se jedno od najmirisnijih jela tradicionalne kuhinje – vranjanska samsa. Hrskava pita punjena sitno seckanim mesom i začinima nije samo ukusno jelo, već i deo identiteta ovog kraja.

NAJJEDNOSTAVNIJI POSNI KOLAČ KOJI MOŽETE SPREMITI: Najsočnije zadovoljstvo sa višnjom koje postoji (MERA NA ŠOLJE)
Recept za posni kolač od višnje koji uspeva svakome
Komentari(0)