STARINSKA PITA SA JABUKAMA KOJA SE TOPI U USTIMA: Naše bake je spremaju na POSEBAN NAČIN, recept će svi TRAŽITI
Starinska pita sa jabukama će vas vratiti u detinjstvo čim osetite ukus bakine kuhinje

Na starinskoj poslastici piti sa jabukama smo svi odrasli i topili smo se dok je jedemo.
Naše bake su same razvlačile kore, a biće jednako ukusna i ako iskoristite kupovne.
Priprema nije teška, a po ovim vrućinama će vam prijati.
Možda vas zanima:

POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!
Starinski kolač koji svi vole.

Pita sa jabukama i mlevenim keksom: Poslastica koja se topi pri svakog zalogaju (VIDEO)
Ideja za današnju poslasticu
Možda vas zanima:

POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!
Starinski kolač koji svi vole.

Pita sa jabukama i mlevenim keksom: Poslastica koja se topi pri svakog zalogaju (VIDEO)
Ideja za današnju poslasticu
Možda vas zanima:

POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!
Starinski kolač koji svi vole.

Pita sa jabukama i mlevenim keksom: Poslastica koja se topi pri svakog zalogaju (VIDEO)
Ideja za današnju poslasticu
Sastojci:
Možda vas zanima:

POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!
Starinski kolač koji svi vole.

Pita sa jabukama i mlevenim keksom: Poslastica koja se topi pri svakog zalogaju (VIDEO)
Ideja za današnju poslasticu
Možda vas zanima:

POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!
Starinski kolač koji svi vole.

Pita sa jabukama i mlevenim keksom: Poslastica koja se topi pri svakog zalogaju (VIDEO)
Ideja za današnju poslasticu
500 g tankih kora za pitu
1,5 kg jabuka
400 g šećera
200 g seckanih oraha
kesica cimeta
100 ml ulja
Priprema:
Jabuke oljuštite, izrendajte, pa sipajte u šerpu, dodajte im 200 grama šećera i dinstajte desetak minuta. Skinite šerpu sa ringle, dodajte jabukama kesicu cimeta i seckane orahe, pa sve dobro izmešajte.
Uzmite jednu koru, poprskajte je uljem, na nju stavite drugu koru, pa i nju poprskajte uljem. Preko druge kore sipajte malo kristal-šećera i ravnomerno rasporedite deo fila od jabuka, pa urolajte i spustite u podmazan pleh. Na isti način utrošite sve kore i fil.
Pitu poprskajte hladnom vodom, isecite i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 15 minuta, a onda smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još dvadesetak minuta.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.
Komentari(0)