STARINSKA PITA SA JABUKAMA KOJA SE TOPI U USTIMA: Naše bake je spremaju na POSEBAN NAČIN, recept će svi TRAŽITI
Starinska pita sa jabukama će vas vratiti u detinjstvo čim osetite ukus bakine kuhinje
Na starinskoj poslastici piti sa jabukama smo svi odrasli i topili smo se dok je jedemo.
Naše bake su same razvlačile kore, a biće jednako ukusna i ako iskoristite kupovne.
Priprema nije teška, a po ovim vrućinama će vam prijati.
Možda vas zanima:
POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!
Starinski kolač koji svi vole.
Pita sa jabukama i mlevenim keksom: Poslastica koja se topi pri svakog zalogaju (VIDEO)
Ideja za današnju poslasticu
Možda vas zanima:
POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!
Starinski kolač koji svi vole.
Pita sa jabukama i mlevenim keksom: Poslastica koja se topi pri svakog zalogaju (VIDEO)
Ideja za današnju poslasticu
Možda vas zanima:
POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!
Starinski kolač koji svi vole.
Pita sa jabukama i mlevenim keksom: Poslastica koja se topi pri svakog zalogaju (VIDEO)
Ideja za današnju poslasticu
Sastojci:
Možda vas zanima:
POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!
Starinski kolač koji svi vole.
Pita sa jabukama i mlevenim keksom: Poslastica koja se topi pri svakog zalogaju (VIDEO)
Ideja za današnju poslasticu
Možda vas zanima:
POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!
Starinski kolač koji svi vole.
Pita sa jabukama i mlevenim keksom: Poslastica koja se topi pri svakog zalogaju (VIDEO)
Ideja za današnju poslasticu
500 g tankih kora za pitu
1,5 kg jabuka
400 g šećera
200 g seckanih oraha
kesica cimeta
100 ml ulja
Priprema:
Jabuke oljuštite, izrendajte, pa sipajte u šerpu, dodajte im 200 grama šećera i dinstajte desetak minuta. Skinite šerpu sa ringle, dodajte jabukama kesicu cimeta i seckane orahe, pa sve dobro izmešajte.
Uzmite jednu koru, poprskajte je uljem, na nju stavite drugu koru, pa i nju poprskajte uljem. Preko druge kore sipajte malo kristal-šećera i ravnomerno rasporedite deo fila od jabuka, pa urolajte i spustite u podmazan pleh. Na isti način utrošite sve kore i fil.
Pitu poprskajte hladnom vodom, isecite i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 15 minuta, a onda smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još dvadesetak minuta.
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Komentari(0)