RECEPT KOJI BUDI USPOMENE NA DETINJSTVO Slatki uštipci zamirisaće neodoljivom aromom i učiniće da vas početak dana bude savršen
Sladak uštipak će doneti radost svakom zalogaju i obradovati vašu decu.

SASTOJCI:
1 1/2 šolja vode
Možda vas zanima:


DORUČAK KOJI ĆETE OBOŽAVATI Jeftino i brzo: Uz samo četiri sastojka obradujte ukućane
Slično kao prženice, ali još ukusnije.
Možda vas zanima:


DORUČAK KOJI ĆETE OBOŽAVATI Jeftino i brzo: Uz samo četiri sastojka obradujte ukućane
Slično kao prženice, ali još ukusnije.
1 kašika kvasca
1 kašika meda
1 kesica vanilin šećera
3 šolje brašna
1 kašika ulja
1 kašičica morske soli
šećer u prahu za dekoraciju
1-2 l ulja

shutterstock
PRIPREMA:
Da biste spremili sladak uštipak, u dublju činiju sipajte vodu, so, kašiku ulja, vanilin šećer, med, kvasac i uz stalno mućenje polagano dodajte brašno dok se ne dobije gusto ujednačeno testo.
Testo izvadite na površinu posutu brašnom i kratko dodatno umesite, a zatim testo podelite u više sitnih komada.
Zagrejte ulje u dubljoj posudu, a potom pažljivo spuštajte uštipke u vrelo ulje i pržite dok ne dobiju zlatno braon boju.
Gotove uštipke pospite prah šećerom.

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
Komentari(0)