RECEPT KOJI BUDI USPOMENE NA DETINJSTVO Slatki uštipci zamirisaće neodoljivom aromom i učiniće da vas početak dana bude savršen
Sladak uštipak će doneti radost svakom zalogaju i obradovati vašu decu.
SASTOJCI:
1 1/2 šolja vode
Možda vas zanima:
DORUČAK KOJI ĆETE OBOŽAVATI Jeftino i brzo: Uz samo četiri sastojka obradujte ukućane
Slično kao prženice, ali još ukusnije.
Možda vas zanima:
DORUČAK KOJI ĆETE OBOŽAVATI Jeftino i brzo: Uz samo četiri sastojka obradujte ukućane
Slično kao prženice, ali još ukusnije.
1 kašika kvasca
1 kašika meda
1 kesica vanilin šećera
3 šolje brašna
1 kašika ulja
1 kašičica morske soli
šećer u prahu za dekoraciju
1-2 l ulja

shutterstock
PRIPREMA:
Da biste spremili sladak uštipak, u dublju činiju sipajte vodu, so, kašiku ulja, vanilin šećer, med, kvasac i uz stalno mućenje polagano dodajte brašno dok se ne dobije gusto ujednačeno testo.
Testo izvadite na površinu posutu brašnom i kratko dodatno umesite, a zatim testo podelite u više sitnih komada.
Zagrejte ulje u dubljoj posudu, a potom pažljivo spuštajte uštipke u vrelo ulje i pržite dok ne dobiju zlatno braon boju.
Gotove uštipke pospite prah šećerom.
Jesenja pita od prosa i jabuka: Zaboravljeni posni kolač iz južne Srbije
Napravljena od skromnih sastojaka, bez jaja, mleka i šećera, ova pita je bila jesenja poslastica sirotinje – a danas je pravo otkriće za ljubitelje zdrave, domaće i postne hrane
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Komentari(0)