Stare cake iskusnih kuvara za pravu kafansku šopsku salatu: Mala tajna daje potpuno drugačiji ukus od onog kod kuće
Bilo da je jedete kao obrok samu za sebe ili uz svoja omiljena jela, prava kafanska šopska salata ima jednu malu tajnu koju ćete od sada stalno primenjivati

Šopsku salatu mnogi jedu kao obrok salatu kada su velike vrućine, međutim, kada se ispeče neko meso, roštilja sa priajteljima ili jednostavno uz dobar ručak, poželjno je imati i sveže povrće.
Donosimo vam jedan recept koji se pravi po restoranima i kafanama gde je dobra klopa, pa joj otud i ime ''kafanaska šokpska salata''.
Reklo bi se da nema nikakve filozofije oko pripreme salate, međutim, postoje male tajne velikih majstora za pravi ukus ove salate.
Možda vas zanima:

OMILJENA U NARODU: Po kome je šopska salata dobila ime
Neizostavni je deo tradicije i trpeze.

ORIGINALAN KAFANSKI RECEPT ZA ŠOPSKU SALATU: Malo ljudi zna kako je ovo popularno jelo dobilo ime i ko su bili ŠOPI
Šopska salata je proglašena najpopularnijim nacionalnim jelom Evrope.
Možda vas zanima:

OMILJENA U NARODU: Po kome je šopska salata dobila ime
Neizostavni je deo tradicije i trpeze.

ORIGINALAN KAFANSKI RECEPT ZA ŠOPSKU SALATU: Malo ljudi zna kako je ovo popularno jelo dobilo ime i ko su bili ŠOPI
Šopska salata je proglašena najpopularnijim nacionalnim jelom Evrope.
Možda vas zanima:

OMILJENA U NARODU: Po kome je šopska salata dobila ime
Neizostavni je deo tradicije i trpeze.

ORIGINALAN KAFANSKI RECEPT ZA ŠOPSKU SALATU: Malo ljudi zna kako je ovo popularno jelo dobilo ime i ko su bili ŠOPI
Šopska salata je proglašena najpopularnijim nacionalnim jelom Evrope.
A ručak ne bi bio ručak ako posle nema dobrog deserta, kao što je lagana voćna torta.
Sastojci:
250 g ljutih papričica
1 kg paprika
1/2 kg paradajza
So, sirće i ulje po ukusu
2 krastavca
2 glavice crnog luka
Priprema:
Paprike i ljute papričice ispeckajte, pa im dobro skinite kožicu.
Krastavce, paradajz i luk iseckati na željenu debljinu.
U posudu u kojoj ćete praviti salatu prvo stavite luk, paprike, i onda paradajz i krastavce, pa začinite po ukusu.
Sve dobro promešajte pa narendajte sir odozgo.
U video ispod možete pogledati korak po korak kako se priprema:

OVA POSNA MOSKVA TORTA JE TEŠKA 5 KILOGRAMA, A TEK DA VIDITE KOLIKO JE BOGATA: Vraća čak i izgubljeno ČULO UKUSA
Torta je bogata i teška oko 5 kg

Čorba od jagnjetine – planinski specijalitet Peštera koji greje dušu
Na prostranstvima Pešterske visoravni, gde su zime oštre, a proleća kratka, kuhinja je oduvek bila oslonjena na ono što priroda i stočarstvo pružaju. Među jelima koja su opstala vekovima posebno mesto zauzima čorba od jagnjetine – gusta, mirisna i snažna, spremana da greje i okrepi.

NAJJEDNOSTAVIJI POSNI KOLAČ IZ JUGOSLAVIJE: Džem, cimet i kakao - jeftin, a ukusan (RECEPT)
Najjednostaviji posni kolač sa džemom, cimetom i kakaom iz Jugoslavije koji su sve žene pravile jer je jeftin i ukusan

Vranjanska samsa – kako se pravi kraljica pita juga Srbije
U srcu juga Srbije, u Vranju, rađa se jedno od najmirisnijih jela tradicionalne kuhinje – vranjanska samsa. Hrskava pita punjena sitno seckanim mesom i začinima nije samo ukusno jelo, već i deo identiteta ovog kraja.

NAJJEDNOSTAVNIJI POSNI KOLAČ KOJI MOŽETE SPREMITI: Najsočnije zadovoljstvo sa višnjom koje postoji (MERA NA ŠOLJE)
Recept za posni kolač od višnje koji uspeva svakome
Komentari(0)