Stare cake iskusnih kuvara za pravu kafansku šopsku salatu: Mala tajna daje potpuno drugačiji ukus od onog kod kuće
Bilo da je jedete kao obrok samu za sebe ili uz svoja omiljena jela, prava kafanska šopska salata ima jednu malu tajnu koju ćete od sada stalno primenjivati
Šopsku salatu mnogi jedu kao obrok salatu kada su velike vrućine, međutim, kada se ispeče neko meso, roštilja sa priajteljima ili jednostavno uz dobar ručak, poželjno je imati i sveže povrće.
Donosimo vam jedan recept koji se pravi po restoranima i kafanama gde je dobra klopa, pa joj otud i ime ''kafanaska šokpska salata''.
Reklo bi se da nema nikakve filozofije oko pripreme salate, međutim, postoje male tajne velikih majstora za pravi ukus ove salate.
Možda vas zanima:
OMILJENA U NARODU: Po kome je šopska salata dobila ime
Neizostavni je deo tradicije i trpeze.
ORIGINALAN KAFANSKI RECEPT ZA ŠOPSKU SALATU: Malo ljudi zna kako je ovo popularno jelo dobilo ime i ko su bili ŠOPI
Šopska salata je proglašena najpopularnijim nacionalnim jelom Evrope.
Možda vas zanima:
OMILJENA U NARODU: Po kome je šopska salata dobila ime
Neizostavni je deo tradicije i trpeze.
ORIGINALAN KAFANSKI RECEPT ZA ŠOPSKU SALATU: Malo ljudi zna kako je ovo popularno jelo dobilo ime i ko su bili ŠOPI
Šopska salata je proglašena najpopularnijim nacionalnim jelom Evrope.
Možda vas zanima:
OMILJENA U NARODU: Po kome je šopska salata dobila ime
Neizostavni je deo tradicije i trpeze.
ORIGINALAN KAFANSKI RECEPT ZA ŠOPSKU SALATU: Malo ljudi zna kako je ovo popularno jelo dobilo ime i ko su bili ŠOPI
Šopska salata je proglašena najpopularnijim nacionalnim jelom Evrope.
A ručak ne bi bio ručak ako posle nema dobrog deserta, kao što je lagana voćna torta.
Sastojci:
250 g ljutih papričica
1/2 kg paradajza
So, sirće i ulje po ukusu
2 krastavca
2 glavice crnog luka
Priprema:
Paprike i ljute papričice ispeckajte, pa im dobro skinite kožicu.
Krastavce, paradajz i luk iseckati na željenu debljinu.
U posudu u kojoj ćete praviti salatu prvo stavite luk, paprike, i onda paradajz i krastavce, pa začinite po ukusu.
Sve dobro promešajte pa narendajte sir odozgo.
U video ispod možete pogledati korak po korak kako se priprema:
PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Najukusnija kombinacija MESA i KROMPIRA, ova musaka je PRAZNIK za sva čula
Čuveni kuvar Stevo Karapandža podelio je recept za musaku sa jogurtom
Lovačka salata: Najbolji recept za zimnicu, bolju čak i od ajvara
Donosimo vam najbolji recept za lovačku salatu, koja se sprema jednostavnije od ajvara.
OBARA S NOGU SLOVENCE I ITALIJANE Branka neumorna i u penziji, najponosnija na specijalitet koji je naučila od svekrve a to je slatko od šljiva punjeno orahom
Za žene na selu, naročito starije životne dobi karakteristično je da se bave pripremom zimnice, slatke ili kisele i uglavnom je to za porodične potrebe i za bliže prijatelje.
OD MAĐARSKE DO SRPSKE KUHINJE Riblji paprikaš koji oduzima dah!
Riblji paprikaš je jedno od najstarijih i najpoznatijih jela koje potiče iz mađarske kuhinje ali je postalo popularno i kod Srba naročito na severu Bačke.
Lažne knedle sa šljivama: Nema ukusnijeg i lepšeg kolača od ovog
Savršen kolač za uvod u jesen su knedle sa šljivama, ali u vidu kolača
Komentari(0)