Stare cake iskusnih kuvara za pravu kafansku šopsku salatu: Mala tajna daje potpuno drugačiji ukus od onog kod kuće
Bilo da je jedete kao obrok samu za sebe ili uz svoja omiljena jela, prava kafanska šopska salata ima jednu malu tajnu koju ćete od sada stalno primenjivati

Šopsku salatu mnogi jedu kao obrok salatu kada su velike vrućine, međutim, kada se ispeče neko meso, roštilja sa priajteljima ili jednostavno uz dobar ručak, poželjno je imati i sveže povrće.
Donosimo vam jedan recept koji se pravi po restoranima i kafanama gde je dobra klopa, pa joj otud i ime ''kafanaska šokpska salata''.
Reklo bi se da nema nikakve filozofije oko pripreme salate, međutim, postoje male tajne velikih majstora za pravi ukus ove salate.
Možda vas zanima:

OMILJENA U NARODU: Po kome je šopska salata dobila ime
Neizostavni je deo tradicije i trpeze.

ORIGINALAN KAFANSKI RECEPT ZA ŠOPSKU SALATU: Malo ljudi zna kako je ovo popularno jelo dobilo ime i ko su bili ŠOPI
Šopska salata je proglašena najpopularnijim nacionalnim jelom Evrope.
A ručak ne bi bio ručak ako posle nema dobrog deserta, kao što je lagana voćna torta.
Sastojci:
250 g ljutih papričica
1 kg paprika
1/2 kg paradajza
So, sirće i ulje po ukusu
2 krastavca
2 glavice crnog luka
Priprema:
Paprike i ljute papričice ispeckajte, pa im dobro skinite kožicu.
Krastavce, paradajz i luk iseckati na željenu debljinu.
U posudu u kojoj ćete praviti salatu prvo stavite luk, paprike, i onda paradajz i krastavce, pa začinite po ukusu.
Sve dobro promešajte pa narendajte sir odozgo.
U video ispod možete pogledati korak po korak kako se priprema:

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)