Stare cake iskusnih kuvara za pravu kafansku šopsku salatu: Mala tajna daje potpuno drugačiji ukus od onog kod kuće
Bilo da je jedete kao obrok samu za sebe ili uz svoja omiljena jela, prava kafanska šopska salata ima jednu malu tajnu koju ćete od sada stalno primenjivati
Šopsku salatu mnogi jedu kao obrok salatu kada su velike vrućine, međutim, kada se ispeče neko meso, roštilja sa priajteljima ili jednostavno uz dobar ručak, poželjno je imati i sveže povrće.
Donosimo vam jedan recept koji se pravi po restoranima i kafanama gde je dobra klopa, pa joj otud i ime ''kafanaska šokpska salata''.
Reklo bi se da nema nikakve filozofije oko pripreme salate, međutim, postoje male tajne velikih majstora za pravi ukus ove salate.
Možda vas zanima:
OMILJENA U NARODU: Po kome je šopska salata dobila ime
Neizostavni je deo tradicije i trpeze.
ORIGINALAN KAFANSKI RECEPT ZA ŠOPSKU SALATU: Malo ljudi zna kako je ovo popularno jelo dobilo ime i ko su bili ŠOPI
Šopska salata je proglašena najpopularnijim nacionalnim jelom Evrope.
Možda vas zanima:
OMILJENA U NARODU: Po kome je šopska salata dobila ime
Neizostavni je deo tradicije i trpeze.
ORIGINALAN KAFANSKI RECEPT ZA ŠOPSKU SALATU: Malo ljudi zna kako je ovo popularno jelo dobilo ime i ko su bili ŠOPI
Šopska salata je proglašena najpopularnijim nacionalnim jelom Evrope.
Možda vas zanima:
OMILJENA U NARODU: Po kome je šopska salata dobila ime
Neizostavni je deo tradicije i trpeze.
ORIGINALAN KAFANSKI RECEPT ZA ŠOPSKU SALATU: Malo ljudi zna kako je ovo popularno jelo dobilo ime i ko su bili ŠOPI
Šopska salata je proglašena najpopularnijim nacionalnim jelom Evrope.
A ručak ne bi bio ručak ako posle nema dobrog deserta, kao što je lagana voćna torta.
Sastojci:
250 g ljutih papričica
1 kg paprika
1/2 kg paradajza
So, sirće i ulje po ukusu
2 krastavca
2 glavice crnog luka
Priprema:
Paprike i ljute papričice ispeckajte, pa im dobro skinite kožicu.
Krastavce, paradajz i luk iseckati na željenu debljinu.
U posudu u kojoj ćete praviti salatu prvo stavite luk, paprike, i onda paradajz i krastavce, pa začinite po ukusu.
Sve dobro promešajte pa narendajte sir odozgo.
U video ispod možete pogledati korak po korak kako se priprema:
SVADBARSKI KUPUS NA STARINSKI NAČIN: Evo kako da spremite tradicionalno jelo koje mnogi jedu sa uživanjem (RECEPT)
Svadbarski kupus je tradicionalno jelo kome retko ko može da odoli. Nije težak za pripremu, a ukus mu je bogovski i cela porodica će uživati.
RECEPT ZA POSNU POGAČU: Meka kao duša, jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti
Ukoliko vam slava pada na post, a želite da oduševite goste preukusnom, mekanom pogačom, ovo je recept za vas.
Specijalitet kojem niko ne može odoleti: Majstorske piroške sa mesom iz rerne koje se prave bez kapi ulja
Tople i meke iznutra, a spolja zlatno rumene i hrskave.
Slavni kuvar otkrio tajnu najukusnijeg gulaša: Trik zbog kojeg je meso sočno i mekano
Odabir mesa je najvažniji deo posla
Dodajte ovaj sastojak i ćufte se nikad neće raspasti: Mleveno meso ostaje sočno i savršeno čvrsto
Trik iskusnih domaćica! Zaboravite na hleb i jaja – samo 1 sastojak je „lepak“ za mleveno meso i čuva mu sočnost!
Komentari(0)