OMILJENA U NARODU: Po kome je šopska salata dobila ime

15:00

Gastronomija 0

Neizostavni je deo tradicije i trpeze.

šopi
Shutterstock

Ova jednostavna i jedinstvena salata je dobila ime po Šopima, koji su živeli na teritoriji zapadne Bugarske, jugoistočne Srbije i Severne Makedonije. Vrlo jednostavno se sprema i osvežavajuća je i lagana. 

Sastojci:

4 paradajza

Možda vas zanima:

2 krastavca

Možda vas zanima:

1 crvena paprika

Možda vas zanima:

1 glavica crnog luka

Možda vas zanima:

200 g kravljeg sira

Možda vas zanima:

maslinovo ulje

Možda vas zanima:

vinsko sirće

Možda vas zanima:

so

Možda vas zanima:

biber po ukusu

Možda vas zanima:

Za dekoraciju

Možda vas zanima:

peršun

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Potrebno je da paradajz, krastavce, crvenu papriku i crni luk operite i iseckajte na sitne komade. Potom kravlji sir iseckajte na kockice. Posle toga  pomešajte povrće i sir. Začinite maslinovim uljem i sirćetom. Dodajte so i biber po ukusu. Dobro promešajte salatu i dekorišite seckanim peršunom. Uživajte u neodoljivom ukusu!

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading