NEODOLJIVE Urmašice po starinskom receptu, voleće ih cela porodica
Urmašice su jedan od onih tradicionalnih kolača koji nas vraćaju u detinjstvo i bude sećanje na vešte ruke naših baka. Ova starinska orijentalna poslastica je vremenom postala i deo srpske kuhinje.
Danas vam donosimo recept za urmašice koji garantuje neodoljivo sočne zalogaje koje će voleti cela porodica.
Sastojci:
Za testo:
Možda vas zanima:
Vrhunski recept na čaše za najukusnije urmašice: Fantastična poslastica za svaku priliku i svako slavlje
Vrhunski recept na čaše za omiljene urmašice sa mlevenim keksom
OVA 2 SLATKIŠA OBOŽAVALA JE CELA JUGOSLAVIJA Brzo se prave, ne treba vam mnogo novca, a ukus vraća u detinjstvo
Ova dva kolača su često pravile naše babe i mame i bili su omiljeni slatkiši u mnogim kućama širom Jugoslavije.
Možda vas zanima:
Vrhunski recept na čaše za najukusnije urmašice: Fantastična poslastica za svaku priliku i svako slavlje
Vrhunski recept na čaše za omiljene urmašice sa mlevenim keksom
OVA 2 SLATKIŠA OBOŽAVALA JE CELA JUGOSLAVIJA Brzo se prave, ne treba vam mnogo novca, a ukus vraća u detinjstvo
Ova dva kolača su često pravile naše babe i mame i bili su omiljeni slatkiši u mnogim kućama širom Jugoslavije.
Možda vas zanima:
Vrhunski recept na čaše za najukusnije urmašice: Fantastična poslastica za svaku priliku i svako slavlje
Vrhunski recept na čaše za omiljene urmašice sa mlevenim keksom
OVA 2 SLATKIŠA OBOŽAVALA JE CELA JUGOSLAVIJA Brzo se prave, ne treba vam mnogo novca, a ukus vraća u detinjstvo
Ova dva kolača su često pravile naše babe i mame i bili su omiljeni slatkiši u mnogim kućama širom Jugoslavije.
450 g brašna
2 jaja
2 šoljice (od 100 ml) šećera
2 šoljice ulja
1 prašak za pecivo
Za preliv:
7 šoljica šećera
7 šoljica vode
1 kesica vanil šećera
1 limun
Priprema:
U činiji umutiti jaja sa šećerom. Dodati ulje pa mutiti dok masa ne postane glatka. Polako dodavati brašno sa praškom za pecivo, pa na kraju rukom umesiti glatko testo, ni tvrdo ni meko. Od testa uzimati po malo i dlanovima oblikovati kuglice pa od njih valjke. Urmašice ređati u podmazan pleh a prethodno uzmite rende i odozgo napravite šaru. Peći 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, odnosno dok ne porumene.
Preliv: Skuvati vodu, oba šećera i limun isečen na kolutove. Kad se malo zgusne preliti vruće urmašice. Okrenuti ih posle nekoliko minuta da upiju preliv. Najbolje je da odstoje preko noći.
Prijatno!
(Trpeza)
Pročitajte još:
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba
Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog
Komentari(0)