NEODOLJIVE Urmašice po starinskom receptu, voleće ih cela porodica
Urmašice su jedan od onih tradicionalnih kolača koji nas vraćaju u detinjstvo i bude sećanje na vešte ruke naših baka. Ova starinska orijentalna poslastica je vremenom postala i deo srpske kuhinje.
Danas vam donosimo recept za urmašice koji garantuje neodoljivo sočne zalogaje koje će voleti cela porodica.
Sastojci:
Za testo:
Možda vas zanima:
OVA 2 SLATKIŠA OBOŽAVALA JE CELA JUGOSLAVIJA Brzo se prave, ne treba vam mnogo novca, a ukus vraća u detinjstvo
Ova dva kolača su često pravile naše babe i mame i bili su omiljeni slatkiši u mnogim kućama širom Jugoslavije.
SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Oduševićete se ovim receptom.
Možda vas zanima:
OVA 2 SLATKIŠA OBOŽAVALA JE CELA JUGOSLAVIJA Brzo se prave, ne treba vam mnogo novca, a ukus vraća u detinjstvo
Ova dva kolača su često pravile naše babe i mame i bili su omiljeni slatkiši u mnogim kućama širom Jugoslavije.
SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Oduševićete se ovim receptom.
Možda vas zanima:
OVA 2 SLATKIŠA OBOŽAVALA JE CELA JUGOSLAVIJA Brzo se prave, ne treba vam mnogo novca, a ukus vraća u detinjstvo
Ova dva kolača su često pravile naše babe i mame i bili su omiljeni slatkiši u mnogim kućama širom Jugoslavije.
SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Oduševićete se ovim receptom.
450 g brašna
2 jaja
2 šoljice (od 100 ml) šećera
2 šoljice ulja
1 prašak za pecivo
Za preliv:
7 šoljica šećera
7 šoljica vode
1 kesica vanil šećera
1 limun
Priprema:
U činiji umutiti jaja sa šećerom. Dodati ulje pa mutiti dok masa ne postane glatka. Polako dodavati brašno sa praškom za pecivo, pa na kraju rukom umesiti glatko testo, ni tvrdo ni meko. Od testa uzimati po malo i dlanovima oblikovati kuglice pa od njih valjke. Urmašice ređati u podmazan pleh a prethodno uzmite rende i odozgo napravite šaru. Peći 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, odnosno dok ne porumene.
Preliv: Skuvati vodu, oba šećera i limun isečen na kolutove. Kad se malo zgusne preliti vruće urmašice. Okrenuti ih posle nekoliko minuta da upiju preliv. Najbolje je da odstoje preko noći.
Prijatno!
(Trpeza)
Pročitajte još:
SLAVSKI KOLAČ MOŽE SE SEĆI U KUĆI I BEZ PRISUSTVA SVEŠTENIKA: Šta je "dizanje slave" i kako se to pravilno radi
Kad se završi molitva domaćin uzima kolač, preseče ga unakrst (krstoobrazno) odozdo i onda sa jednim od gostiju, koji stoje uz dolibašu, obično to bude najstariji, najdraži gost ili prijatelj, srodnik ili komšija, lomi kolač.
NAPRAVITE DOMAĆI GUSTI SOK Od jednog kilograma jabuka dobijete šest litara soka!
Prirodni sok, bez veštačkih boja i aroma je najbolji za vas i vašu decu.
RECEPT ZA NAJBOLJU RIBLJU ČORBU:Pravi se brzo i lako, a savršena je za posne slave
Riblja čorba je specijalitet koji mnogi obožavaju, a može se praviti na hiljadu različitih načina, saznajte kako da je napravite sa prženim oslićem
RECEPT ZA PROJU SA SPANAĆEM: Odlična zdrava varijanta za doručak
Najbolje ju je poslužiti sa čašom jogurta, i obrok je spreman za minut
Recept za poparu koja greje dušu: Čarobna kombinacija starog hleba, sira i kajmaka, porodica će je jesti u dahu
Pripremite se da oduševite svoje nepce
Komentari(0)