NEODOLJIVE Urmašice po starinskom receptu, voleće ih cela porodica
Urmašice su jedan od onih tradicionalnih kolača koji nas vraćaju u detinjstvo i bude sećanje na vešte ruke naših baka. Ova starinska orijentalna poslastica je vremenom postala i deo srpske kuhinje.

Danas vam donosimo recept za urmašice koji garantuje neodoljivo sočne zalogaje koje će voleti cela porodica.
Sastojci:
Za testo:
Možda vas zanima:

Posne urmašice od kojih će svima poći voda na usta: Pripremaju se brzo i lako, idealne za Lazarevu subotu
Urmašice su jedne od najvoljenijih kolača koje smo preuzeli iz vremena turske okupacije

Starinske urmašice koje se brzo i lako prave: Sve sastojke imamo u kući, a evo kako da uvek ispadnu meke kao duša
Donosimo vam starinski recept za najmekše urmašice.
Možda vas zanima:

Posne urmašice od kojih će svima poći voda na usta: Pripremaju se brzo i lako, idealne za Lazarevu subotu
Urmašice su jedne od najvoljenijih kolača koje smo preuzeli iz vremena turske okupacije

Starinske urmašice koje se brzo i lako prave: Sve sastojke imamo u kući, a evo kako da uvek ispadnu meke kao duša
Donosimo vam starinski recept za najmekše urmašice.
Možda vas zanima:

Posne urmašice od kojih će svima poći voda na usta: Pripremaju se brzo i lako, idealne za Lazarevu subotu
Urmašice su jedne od najvoljenijih kolača koje smo preuzeli iz vremena turske okupacije

Starinske urmašice koje se brzo i lako prave: Sve sastojke imamo u kući, a evo kako da uvek ispadnu meke kao duša
Donosimo vam starinski recept za najmekše urmašice.
450 g brašna
2 jaja
2 šoljice (od 100 ml) šećera
2 šoljice ulja
1 prašak za pecivo
Za preliv:
7 šoljica šećera
7 šoljica vode
1 kesica vanil šećera
1 limun
Priprema:
U činiji umutiti jaja sa šećerom. Dodati ulje pa mutiti dok masa ne postane glatka. Polako dodavati brašno sa praškom za pecivo, pa na kraju rukom umesiti glatko testo, ni tvrdo ni meko. Od testa uzimati po malo i dlanovima oblikovati kuglice pa od njih valjke. Urmašice ređati u podmazan pleh a prethodno uzmite rende i odozgo napravite šaru. Peći 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, odnosno dok ne porumene.
Preliv: Skuvati vodu, oba šećera i limun isečen na kolutove. Kad se malo zgusne preliti vruće urmašice. Okrenuti ih posle nekoliko minuta da upiju preliv. Najbolje je da odstoje preko noći.
Prijatno!
(Trpeza)
Pročitajte još:

Nikad niste probali ovakvu prelivenu pitu: Bakin recept osvaja na prvi zalogaj, sa tanjira nestaje sve za tili čas
Majstorski recept kojem neće odoleti nijedna domaćica.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.
Komentari(0)