Starinski recept za urmašice koje vraćaju u detinjstvo! Jednostavno se prave, a uz ovu caku će danima ostati mekane
Ovaj tradicionalni recept je jednostavan, a rezultat je neodoljivo sočan i ukusan kolač koji možete uživati danima

Za sve one koji žele da se vrate u detinjstvo i uživaju u starinskim poslasticama, urmašice su pravi izbor! Ovaj tradicionalni recept je jednostavan, a rezultat je neodoljivo sočan i ukusan kolač koji možete uživati danima.
Svi sastojci su već u vašoj kuhinji, a uz nekoliko jednostavnih koraka, uživaćete u slasnim i mekim urmašicama koje mirišu na detinjstvo!
Sastojci:
- 2 jaja
Možda vas zanima:

Posne urmašice od kojih će svima poći voda na usta: Pripremaju se brzo i lako, idealne za Lazarevu subotu
Urmašice su jedne od najvoljenijih kolača koje smo preuzeli iz vremena turske okupacije

Majstorski recept za sočnu pitu koja nema konkurenciju: Svideće se i najvećim gurmanima, od ovog nema boljeg obroka
Svim ljudima koji uživaju u hrani ova pita biće jedno od omiljenih jela.
Možda vas zanima:

Posne urmašice od kojih će svima poći voda na usta: Pripremaju se brzo i lako, idealne za Lazarevu subotu
Urmašice su jedne od najvoljenijih kolača koje smo preuzeli iz vremena turske okupacije

Majstorski recept za sočnu pitu koja nema konkurenciju: Svideće se i najvećim gurmanima, od ovog nema boljeg obroka
Svim ljudima koji uživaju u hrani ova pita biće jedno od omiljenih jela.
Možda vas zanima:

Posne urmašice od kojih će svima poći voda na usta: Pripremaju se brzo i lako, idealne za Lazarevu subotu
Urmašice su jedne od najvoljenijih kolača koje smo preuzeli iz vremena turske okupacije

Majstorski recept za sočnu pitu koja nema konkurenciju: Svideće se i najvećim gurmanima, od ovog nema boljeg obroka
Svim ljudima koji uživaju u hrani ova pita biće jedno od omiljenih jela.
- 13 kašika šećera
- 1 korica limuna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 200 g maslaca
- 500 g glatkog brašna
- 1 čaša vode
- 1 limun
- 800 g šećera (za preliv)
Priprema:
1. U velikoj posudi umutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i koricom limuna. Dodajte omekšali maslac i sve dobro sjedinite. 2. U smesu dodajte prašak za pecivo, brašno i vodu. Mešajte dok ne dobijete glatko i mekano testo. 3. Od testa oblikujte male kuglice ili ovalne oblike (po želji), pa ih slažite na pleh obložen papirom za pečenje. 4. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđe. 5. Dok se urmašice peku, pripremite preliv: u šerpi zagrejte 800 g šećera sa sokom od limuna i malo vode. Kuvajte na srednje jakoj vatri dok se ne stvori gusti sirup. 6. Kada su urmašice pečene, odmah ih prelijte vrućim sirupom i ostavite da upiju tečnost i ohlade se.
Ove starinske urmašice su meke, sočne i pune ukusa. Zbog prelivanja sirupom, ostaju sveže i ukusne danima. Služite ih uz šoljicu kafe ili omiljenog napitka i dozvolite sebi da se opustite uz ove slatke uspomene!

OVAKVA PILETINA JE IZAŠLA IZ DVORA NEMANJIĆA: Zovu je CARSKOM, dala im je snagu da VLADAJU 205 GODINA
Na dvoru i u kućama bogate vlastele jelo se kako i dolikuje tom staležu. Na trpezi je bilo obilje divljači, ribe, svih vrsta mesa, naročito ovnujskog, pernate živine, suvog mesa i slanine. Jelo je imalo izuzetnu važnost na dvoru

Ako je ovakve boje - NE KUPUJTE: Evo kako izabrati meso
AKO SE PAK, odlučite da kupite već zapakovano meso, dobro ga pogledajte pre nego što ga stavite u korpu

Slatki kupus sa ovim mesom je prava bomba: Recept ne postoji na internetu - nema konkurenciju
Recept za slatki kupus sa krmenadlama nema konkurenciju

KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Vaši gosti će je obožavati
Prolećni recept

Ovo je stari leskovački recept za ćevape sa roštilja: Da bi meso bilo sočno, obavezno dodajte ovaj tajni sastojak
Prvi uslov je kvalitetna junetina protkana masnim tkivom da bi meso bilo sočno i ukusno
Komentari(0)