Užička pita razljevuša bez kora: Najbrži "smuti, pa prospi" recept za sočan doručak ili večeru koji se pamti
Jednostavna za pripremu, slasna i zasitna, ova brza domaća pita je obavezna u svakom porodičnom kuvaru.

Ako uživate u domaćim pitama bez kora, starinski recept za užičku razljevušu nešto je što morate da probate.
Služite ovako pripremljenu pitu uz kiselo mleko ili hladan jogurt i možete biti sigurni da satima nećete biti gladni. Pre nego što sipate so, obavezno proverite koliko je slan sir, kako biste dobili fenomenalan ukus.
Sastojci:
2 veća jajeta
150 g kajmaka
300 g sitnog, slanog sira
300 ml mleka
300 g kukuruznog brašna
1 šoljica ulja
so po ukusu
Priprema:
Odvojite belanca od žumanca, pa umutite belanca u čvrst sneg.
Odvojeno umutite žumanca s uljem i kajmakom, pa dodajte mleko i sitan sir, pa posolite i promešajte.
Zatim uz mešanje dodajte malo po malo brašna, pa kad se lepo sjedini, dodajte sneg od belanaca i promešajte.
Siajte u tepsiju obloženu pek-papirom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu
Komentari(0)