Užička pita razljevuša bez kora: Najbrži "smuti, pa prospi" recept za sočan doručak ili večeru koji se pamti
Jednostavna za pripremu, slasna i zasitna, ova brza domaća pita je obavezna u svakom porodičnom kuvaru.
Ako uživate u domaćim pitama bez kora, starinski recept za užičku razljevušu nešto je što morate da probate.
Služite ovako pripremljenu pitu uz kiselo mleko ili hladan jogurt i možete biti sigurni da satima nećete biti gladni. Pre nego što sipate so, obavezno proverite koliko je slan sir, kako biste dobili fenomenalan ukus.
Sastojci:
2 veća jajeta
150 g kajmaka
300 g sitnog, slanog sira
300 ml mleka
300 g kukuruznog brašna
1 šoljica ulja
so po ukusu
Priprema:
Odvojite belanca od žumanca, pa umutite belanca u čvrst sneg.
Odvojeno umutite žumanca s uljem i kajmakom, pa dodajte mleko i sitan sir, pa posolite i promešajte.
Zatim uz mešanje dodajte malo po malo brašna, pa kad se lepo sjedini, dodajte sneg od belanaca i promešajte.
Siajte u tepsiju obloženu pek-papirom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Prava posna rozen torta koja dovodi goste! Bez mleka i putera, a ukus za 10-ku
Ako postoji kolač koji u danima posta spaja nostalgiju, jednostavnost i raskošan ukus, onda je to bez ikakve sumnje rozen torta.
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Ova najukusnija pita najbrže nestaje sa stola: Domaćice recept zapisuju u sveske zbog jednog sastojka
Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu
OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare
Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.
Komentari(0)