Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.

pita
Shutterstock

Brza užička pita razljevuša sve je što vam je potrebno u jednom obroku!

Sprema se za tili čas, jeftina je, ne treba vam mnogo sastojaka, a peče se bez kora. Doslovno nije potrebno više od par minuta za pripremu, a onda samo treba da sačekate da se zapeče.

Isprobajte ovaj starinski recept za savršenstvo sa sirom i kajmakom!

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

300 g kukuruznog brašna
150 g kajmaka
300 ml mleka
300 g sira
1 kašika masti ili 1 šoljica ulja
2 jajeta

Priprema:

U posudi pomešajte žumanca, mast (ulje) i kajmak, pa dodajte sir, mleko i brašno.

Sve lepo sjedinite i na kraju dodajte sneg od belanaca koji ste umutili. 
Umesite testo, a treba da bude žitke strukture.
Izlijte testo u duboku i dobro podmazanu tepsiju i pecite na jakoj vatri da lepo porumeni.

Komentari(0)

Loading