Ne znate šta da spremite za ručak? Složenac od zapečenih tikvica je brzo, jeftino, zasitno i fantastičnog ukusa
Tražite brz, jednostavan i ukusan ručak? Ove neodoljive zapečene tikvice sa sirom su pravi izbor, naročito u danima kada nemate ideju šta da spremite, a želite nešto hranljivo i aromatično.
Tikvice spadaju u povrće koje uvek imamo u kuhinji u ovo doba godine jer je jeftino, lako dostupno i vrlo praktično, a danas vam predstavljamo fenomenalan recept s njima za koji možda niste čuli.
Zapečene tikvice sa sirom idealne su kad želite ukusan, a jednostavan obrok bez puno komplikacija. Spoj pavlake, čedara i parmezana stvara savršen sos koji tikvicama daje bogat i pun ukus. Sve se jednostavno složi, zapeče i za kratko vreme dobijate jelo koje može biti i lagano glavno jelo ili prilog uz, recimo, šnicle ili ćufte.
Posebno će ga voleti oni koji preferiraju zdrave, ali zasitne obroke.
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVILNO POHUJU TIKVICE: Niko se ne seti ovo da uradi, a ključno je za bolji ukus
Ovaj trik učiniće da vam pohovane tikvice ispadnu ukusnije.
Složenac od tikvica i krompira se topi u ustima, a pravi se baš lagano: Najlepši letnji ručak, na meso nećete pomisliti
Recept za najlepši letnji ručak bez mesa obavezno dobro upamtite, jer će vam ga svi tražiti
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVILNO POHUJU TIKVICE: Niko se ne seti ovo da uradi, a ključno je za bolji ukus
Ovaj trik učiniće da vam pohovane tikvice ispadnu ukusnije.
Složenac od tikvica i krompira se topi u ustima, a pravi se baš lagano: Najlepši letnji ručak, na meso nećete pomisliti
Recept za najlepši letnji ručak bez mesa obavezno dobro upamtite, jer će vam ga svi tražiti
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVILNO POHUJU TIKVICE: Niko se ne seti ovo da uradi, a ključno je za bolji ukus
Ovaj trik učiniće da vam pohovane tikvice ispadnu ukusnije.
Složenac od tikvica i krompira se topi u ustima, a pravi se baš lagano: Najlepši letnji ručak, na meso nećete pomisliti
Recept za najlepši letnji ručak bez mesa obavezno dobro upamtite, jer će vam ga svi tražiti
Sastojci:
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVILNO POHUJU TIKVICE: Niko se ne seti ovo da uradi, a ključno je za bolji ukus
Ovaj trik učiniće da vam pohovane tikvice ispadnu ukusnije.
Složenac od tikvica i krompira se topi u ustima, a pravi se baš lagano: Najlepši letnji ručak, na meso nećete pomisliti
Recept za najlepši letnji ručak bez mesa obavezno dobro upamtite, jer će vam ga svi tražiti
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVILNO POHUJU TIKVICE: Niko se ne seti ovo da uradi, a ključno je za bolji ukus
Ovaj trik učiniće da vam pohovane tikvice ispadnu ukusnije.
Složenac od tikvica i krompira se topi u ustima, a pravi se baš lagano: Najlepši letnji ručak, na meso nećete pomisliti
Recept za najlepši letnji ručak bez mesa obavezno dobro upamtite, jer će vam ga svi tražiti
4 tikvice srednje veličine
2 kašike putera
2 kašike brašna
2 čena belog luka
1,5 šolja neutralne pavlake za kuvanje
½ šolje rendanog parmezana
2 šolje rendanog čedar sira
so i biber po ukusu
majčina dušica po ukusu
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 190°C, a tikvice oljuštite i isecite na kolutove, pa posolite i sklonite na stranu.
Otopite puter u tiganju, pa tome dodajte sitno seckan beli luk i propržite kratko, pa dodajte brašno i uz mešanje pržite dok ne počnu da se pojavljuju mehurići.
Sklonite na stranu, pa sipajte neutralnu pavlaku, vratite na ringlu i ostavite da proključa.
Dodajte tome rendan čedar (ostavite malo za kraj, za posipanje) i parmezan, pa dodajte začine po ukusu i mešajte sve dok se sir ne istopi potpuno.
U posudi za pečenje koju ste podmazali puterom ređajte sloj tikvica, pa sloj smese od sira i pavlake, pa ponovo ređajte usoljene tikvice i tako sve dok ne potrošite materijal. Na kraju pospite čedarom i ukrasite majčinom dušicom.
Pecite oko 25 minuta, pa služite toplo. Po želji možete nakon pečenja da ukrasite peršunom.
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Posne punjene paprike toliko su ukusne da će ih tamaniti i najveći gurmani: Tradicionalno jelo prste da poližete
Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo.
PRAVE SE ZA ČAS, A NEMA UKUSNIJIH: 3 najbolja fila za oblande! (RECEPT)
Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Komentari(0)