Ne znate šta da spremite za ručak? Složenac od zapečenih tikvica je brzo, jeftino, zasitno i fantastičnog ukusa
Tražite brz, jednostavan i ukusan ručak? Ove neodoljive zapečene tikvice sa sirom su pravi izbor, naročito u danima kada nemate ideju šta da spremite, a želite nešto hranljivo i aromatično.

Tikvice spadaju u povrće koje uvek imamo u kuhinji u ovo doba godine jer je jeftino, lako dostupno i vrlo praktično, a danas vam predstavljamo fenomenalan recept s njima za koji možda niste čuli.
Zapečene tikvice sa sirom idealne su kad želite ukusan, a jednostavan obrok bez puno komplikacija. Spoj pavlake, čedara i parmezana stvara savršen sos koji tikvicama daje bogat i pun ukus. Sve se jednostavno složi, zapeče i za kratko vreme dobijate jelo koje može biti i lagano glavno jelo ili prilog uz, recimo, šnicle ili ćufte.
Posebno će ga voleti oni koji preferiraju zdrave, ali zasitne obroke.
Možda vas zanima:

KAKO SE PRAVILNO POHUJU TIKVICE: Niko se ne seti ovo da uradi, a ključno je za bolji ukus
Ovaj trik učiniće da vam pohovane tikvice ispadnu ukusnije.

Složenac od tikvica i krompira se topi u ustima, a pravi se baš lagano: Najlepši letnji ručak, na meso nećete pomisliti
Recept za najlepši letnji ručak bez mesa obavezno dobro upamtite, jer će vam ga svi tražiti
Možda vas zanima:

KAKO SE PRAVILNO POHUJU TIKVICE: Niko se ne seti ovo da uradi, a ključno je za bolji ukus
Ovaj trik učiniće da vam pohovane tikvice ispadnu ukusnije.

Složenac od tikvica i krompira se topi u ustima, a pravi se baš lagano: Najlepši letnji ručak, na meso nećete pomisliti
Recept za najlepši letnji ručak bez mesa obavezno dobro upamtite, jer će vam ga svi tražiti
Možda vas zanima:

KAKO SE PRAVILNO POHUJU TIKVICE: Niko se ne seti ovo da uradi, a ključno je za bolji ukus
Ovaj trik učiniće da vam pohovane tikvice ispadnu ukusnije.

Složenac od tikvica i krompira se topi u ustima, a pravi se baš lagano: Najlepši letnji ručak, na meso nećete pomisliti
Recept za najlepši letnji ručak bez mesa obavezno dobro upamtite, jer će vam ga svi tražiti
Sastojci:
Možda vas zanima:

KAKO SE PRAVILNO POHUJU TIKVICE: Niko se ne seti ovo da uradi, a ključno je za bolji ukus
Ovaj trik učiniće da vam pohovane tikvice ispadnu ukusnije.

Složenac od tikvica i krompira se topi u ustima, a pravi se baš lagano: Najlepši letnji ručak, na meso nećete pomisliti
Recept za najlepši letnji ručak bez mesa obavezno dobro upamtite, jer će vam ga svi tražiti
Možda vas zanima:

KAKO SE PRAVILNO POHUJU TIKVICE: Niko se ne seti ovo da uradi, a ključno je za bolji ukus
Ovaj trik učiniće da vam pohovane tikvice ispadnu ukusnije.

Složenac od tikvica i krompira se topi u ustima, a pravi se baš lagano: Najlepši letnji ručak, na meso nećete pomisliti
Recept za najlepši letnji ručak bez mesa obavezno dobro upamtite, jer će vam ga svi tražiti
4 tikvice srednje veličine
2 kašike putera
2 kašike brašna
2 čena belog luka
1,5 šolja neutralne pavlake za kuvanje
½ šolje rendanog parmezana
2 šolje rendanog čedar sira
so i biber po ukusu
majčina dušica po ukusu
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 190°C, a tikvice oljuštite i isecite na kolutove, pa posolite i sklonite na stranu.
Otopite puter u tiganju, pa tome dodajte sitno seckan beli luk i propržite kratko, pa dodajte brašno i uz mešanje pržite dok ne počnu da se pojavljuju mehurići.
Sklonite na stranu, pa sipajte neutralnu pavlaku, vratite na ringlu i ostavite da proključa.
Dodajte tome rendan čedar (ostavite malo za kraj, za posipanje) i parmezan, pa dodajte začine po ukusu i mešajte sve dok se sir ne istopi potpuno.
U posudi za pečenje koju ste podmazali puterom ređajte sloj tikvica, pa sloj smese od sira i pavlake, pa ponovo ređajte usoljene tikvice i tako sve dok ne potrošite materijal. Na kraju pospite čedarom i ukrasite majčinom dušicom.
Pecite oko 25 minuta, pa služite toplo. Po želji možete nakon pečenja da ukrasite peršunom.

Ne znate šta da spremite za ručak? Složenac od zapečenih tikvica je brzo, jeftino, zasitno i fantastičnog ukusa
Tražite brz, jednostavan i ukusan ručak? Ove neodoljive zapečene tikvice sa sirom su pravi izbor, naročito u danima kada nemate ideju šta da spremite, a želite nešto hranljivo i aromatično.

"Leto u tegli" je hit koji morate da probate: Recept za najukusniju zimsku salatu koja puca od vitamina i preukusna je
Upravo sada, dok sezona još traje, postavljamo temelje budućih gastronomski užitaka, onih tegli koje će vas, usred zime, podsećati na sunce, zrele paradajze i hrskanje svežeg krastavca.

Zaboravljeni specijalitet Homolja: Recept za belmuž kakav su pravile naše prabake
Jelo koje spaja jednostavnost i snagu, a potiče iz srca istočne Srbije
Pod zubima hrska, ukus je takav da ćete smazati celu teglu: Leskovački recept za PEGLANU PAPRIKU koja nema konkurenciju
Sočne crvene paprike su već odavno na pijacama i sad je pravo vreme da krenete u pripremu zimnice, a ovaj recept će vas raspametiti

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja
U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.
Komentari(0)