Starinske urmašice koje se brzo i lako prave: Sve sastojke imamo u kući, a evo kako da uvek ispadnu meke kao duša

Izvor: Kiza Rock

10:00

Gastronomija 0

Donosimo vam starinski recept za najmekše urmašice.

URMAŠICE
Shutterstock

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 13 kašika šećera
  • 1 korica imuna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin sećer
  • 200 g maslaca
  • 500 g brasna glatkog
  • 1 vode
  • 1 limun 800 g šećera

Priprema:

peglana kobasica

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja

Gastronomija

14:00

1 oktobar, 2025

Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading