Starinske urmašice koje se brzo i lako prave: Sve sastojke imamo u kući, a evo kako da uvek ispadnu meke kao duša
Donosimo vam starinski recept za najmekše urmašice.

Sastojci:
- 2 jaja
- 13 kašika šećera
- 1 korica imuna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin sećer
- 200 g maslaca
- 500 g brasna glatkog
- 1 vode
- 1 limun 800 g šećera
Priprema:

KOLAČ SA JABUKAMA KOJI JE GOTOV ZA SAMO 20 MINUTA: Bez brašna, jaja i mleka - najbolja poslastica za hladne dane
Kolač sa jabukama koji je gotov za samo 20 minuta se sprema bez brašna, jaja i mleka, a najbolja je poslastica za hladne dane

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.

CARSKA PITA SA AJVAROM: Najbolja za slavsku trpezu - predjelo od kojeg kreće voda na usta
Carska pita sa ajvarom je najbolja za slavsku trpezu, a od takvog predjela kreće voda na usta

Uštipci sa livadskim medom: Doručak gorštaka sa planine Tare
Spoj jednostavnosti i prirode: tradicionalni uštipci i med sa livada Tare i danas su obrok koji krijepi telo i dušu.

NA OVOM ZABORAVLJENOM JELU SU GENERACIJE ODRASLE: Danas ga samo prave naše bake - jedno je od najukusnijih
Danas samo naše bake prave červiš, najukusnije zaboravljeno jelo na kojem su generacije odrasle
Komentari(0)