Vrhunski recept na čaše za najukusnije urmašice: Fantastična poslastica za svaku priliku i svako slavlje
Vrhunski recept na čaše za omiljene urmašice sa mlevenim keksom
Navikli smo na starinske urmašice natopljene preukusnim sirupom, ali postoji još jedan vrhunski recept za ovu poslasticu.
Ukus je još bolji, a reklo bi se da je ova verzija dosta ekonomičnija jer će vam ispasti više kompaktnijih komada, odnosno, kolačića zvanih urmašice.
Sastojci:
Za sirup:
Možda vas zanima:
SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Oduševićete se ovim receptom.
SLATKIŠ KOJI JE VOLELA CELA JUGOSLAVIJA Postoji čak tri verzije njegovog imena, ali je ukus uvek fantastičan
Poseban ukus daje im spoj seckanih i mlevenih oraha sa limunom koji se dodaje u šećerni sirup.
Možda vas zanima:
SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Oduševićete se ovim receptom.
SLATKIŠ KOJI JE VOLELA CELA JUGOSLAVIJA Postoji čak tri verzije njegovog imena, ali je ukus uvek fantastičan
Poseban ukus daje im spoj seckanih i mlevenih oraha sa limunom koji se dodaje u šećerni sirup.
Možda vas zanima:
SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Oduševićete se ovim receptom.
SLATKIŠ KOJI JE VOLELA CELA JUGOSLAVIJA Postoji čak tri verzije njegovog imena, ali je ukus uvek fantastičan
Poseban ukus daje im spoj seckanih i mlevenih oraha sa limunom koji se dodaje u šećerni sirup.
8 šoljica šećera
9 šoljica vode
1 vanilin šećer
1 parče limuna
Za kolač:
1 jaje
1 šoljica šećera
1 vanilin šećer
1 šoljica ulja
1 šoljica kisele pavlake
1 prašak za pecivo
250 g mlevenog keksa
3 šoljice brašna
Recept za urmašice sa mlevenim keksom:
Za kolač urmašice prvo napravite preliv tako što ćete u šerpu da sipate šećer, vodu, vanilin šećer i parče limuna. Promešajte i pustite da prokuva. Kada prokuva, kuvajte još 5 minuta pa ostavite da se ohladi. Za testo u posudu sipajte jaja, šećer i vanilin šećer pa dobro promešajte.
Sipajte u smesu ulje, prašak za pecivo i kiselu pavlaku pa promešajte. Dodajte mleveni keks i opet dobro izmešajte. Nakon toga sipajte i brašno i izmešajte kašikom. Od dobijenog testa otkidajte loptice i oblikujte, a šaru napravite na hrapavom delu rendea. Poređajte ih na pleh koji ste prethodno nauljili.
Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vruće urmašice prelijte polovinom ohlađenog sirupa. Pokrijte ih i nakon 15 minuta prelijte drugom polovinom sirupa. Ponovo ih prekrijte i ostavite da se ohlade. Nakon toga servirajte.
(Mondo)
Ovo jelo je na slavama u Srbiji nekad bilo popularno kao sarma, a danas ga niko ne sprema jer je „prosto narodsko“
Slavska trpeza u Srbiji kroz vekove se menjala, zajedno sa navikama u ishrani i različitim trendovima koji su oblikovali naše jelovnike. Tako su jedno jelo s godinama domaćice skroz prestale da spremaju za slavu, a ranije je za ovu priliku bilo jednako popularno kao sarma.
Zbog ovog recepta stomak će vam biti ravan kao daska: Potrebne su vam samo tri namirnice iz špajza
Želite da vam stomak bude manji, struk tanji, a telo očišćeno od naslaga masti? Onda je ovaj recept pravo rešenje za vas.
TORTA "GRADSKI MAČOR" BEZ ŠLAGA I PUDINGA: Pravi se na starinski način, a osvaja na prvi zalogaj
Ako hoćete da napravite jedinstvenu starinsku tortu, isprobajte ovaj recept
VOJVOĐANSKI RECEPT Knedle sa šljivama mekane kao duša, jednostavno se tope ustima
Domaće knedle sa šljivama ili gomboce nije teško napraviti, pogotovo ako znate par trikova za savšreno testo
Zaboravljeni recept za Vasinu tortu iz 1908: Nema lepše ni ukusnije rođendanske torte - nenadmašna je
Ukoliko želite pravu rođendansku tortu, onda neka izbor padne na Vasinu tortu
Komentari(0)