Vrhunski recept na čaše za najukusnije urmašice: Fantastična poslastica za svaku priliku i svako slavlje
Vrhunski recept na čaše za omiljene urmašice sa mlevenim keksom

Navikli smo na starinske urmašice natopljene preukusnim sirupom, ali postoji još jedan vrhunski recept za ovu poslasticu.
Ukus je još bolji, a reklo bi se da je ova verzija dosta ekonomičnija jer će vam ispasti više kompaktnijih komada, odnosno, kolačića zvanih urmašice.
Sastojci:
Za sirup:
Možda vas zanima:

OVA 2 SLATKIŠA OBOŽAVALA JE CELA JUGOSLAVIJA Brzo se prave, ne treba vam mnogo novca, a ukus vraća u detinjstvo
Ova dva kolača su često pravile naše babe i mame i bili su omiljeni slatkiši u mnogim kućama širom Jugoslavije.

SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Oduševićete se ovim receptom.
Možda vas zanima:

OVA 2 SLATKIŠA OBOŽAVALA JE CELA JUGOSLAVIJA Brzo se prave, ne treba vam mnogo novca, a ukus vraća u detinjstvo
Ova dva kolača su često pravile naše babe i mame i bili su omiljeni slatkiši u mnogim kućama širom Jugoslavije.

SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Oduševićete se ovim receptom.
Možda vas zanima:

OVA 2 SLATKIŠA OBOŽAVALA JE CELA JUGOSLAVIJA Brzo se prave, ne treba vam mnogo novca, a ukus vraća u detinjstvo
Ova dva kolača su često pravile naše babe i mame i bili su omiljeni slatkiši u mnogim kućama širom Jugoslavije.

SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Oduševićete se ovim receptom.
8 šoljica šećera
9 šoljica vode
1 vanilin šećer
1 parče limuna
Za kolač:
1 jaje
1 šoljica šećera
1 vanilin šećer
1 šoljica ulja
1 šoljica kisele pavlake
1 prašak za pecivo
250 g mlevenog keksa
3 šoljice brašna
Recept za urmašice sa mlevenim keksom:
Za kolač urmašice prvo napravite preliv tako što ćete u šerpu da sipate šećer, vodu, vanilin šećer i parče limuna. Promešajte i pustite da prokuva. Kada prokuva, kuvajte još 5 minuta pa ostavite da se ohladi. Za testo u posudu sipajte jaja, šećer i vanilin šećer pa dobro promešajte.
Sipajte u smesu ulje, prašak za pecivo i kiselu pavlaku pa promešajte. Dodajte mleveni keks i opet dobro izmešajte. Nakon toga sipajte i brašno i izmešajte kašikom. Od dobijenog testa otkidajte loptice i oblikujte, a šaru napravite na hrapavom delu rendea. Poređajte ih na pleh koji ste prethodno nauljili.
Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vruće urmašice prelijte polovinom ohlađenog sirupa. Pokrijte ih i nakon 15 minuta prelijte drugom polovinom sirupa. Ponovo ih prekrijte i ostavite da se ohlade. Nakon toga servirajte.
(Mondo)

Recept za posne čupavce: Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati sveži
Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati svež

Zapečena kaša iz sela Vina kod Negotina: Doručak od tri sastojka koji hrani dušu
U selima Timočke Krajine, zapečena kaša je nekada bila omiljeni doručak težaka. Pravljena od krompira, crnog luka i kukuruznog brašna, jednostavna je, ali zasitna, i pečena do zlatne hrskavosti u zemljanoj posudi. Danas je gotovo zaboravljena, ali još uvek se sprema u nekoliko domaćinstava u okolini Negotina.

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari(0)