Vrhunski recept na čaše za najukusnije urmašice: Fantastična poslastica za svaku priliku i svako slavlje
Vrhunski recept na čaše za omiljene urmašice sa mlevenim keksom

Navikli smo na starinske urmašice natopljene preukusnim sirupom, ali postoji još jedan vrhunski recept za ovu poslasticu.
Ukus je još bolji, a reklo bi se da je ova verzija dosta ekonomičnija jer će vam ispasti više kompaktnijih komada, odnosno, kolačića zvanih urmašice.
Sastojci:
Za sirup:
Možda vas zanima:

OVA 2 SLATKIŠA OBOŽAVALA JE CELA JUGOSLAVIJA Brzo se prave, ne treba vam mnogo novca, a ukus vraća u detinjstvo
Ova dva kolača su često pravile naše babe i mame i bili su omiljeni slatkiši u mnogim kućama širom Jugoslavije.

SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Oduševićete se ovim receptom.
Možda vas zanima:

OVA 2 SLATKIŠA OBOŽAVALA JE CELA JUGOSLAVIJA Brzo se prave, ne treba vam mnogo novca, a ukus vraća u detinjstvo
Ova dva kolača su često pravile naše babe i mame i bili su omiljeni slatkiši u mnogim kućama širom Jugoslavije.

SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Oduševićete se ovim receptom.
Možda vas zanima:

OVA 2 SLATKIŠA OBOŽAVALA JE CELA JUGOSLAVIJA Brzo se prave, ne treba vam mnogo novca, a ukus vraća u detinjstvo
Ova dva kolača su često pravile naše babe i mame i bili su omiljeni slatkiši u mnogim kućama širom Jugoslavije.

SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Oduševićete se ovim receptom.
8 šoljica šećera
9 šoljica vode
1 vanilin šećer
1 parče limuna
Za kolač:
1 jaje
1 šoljica šećera
1 vanilin šećer
1 šoljica ulja
1 šoljica kisele pavlake
1 prašak za pecivo
250 g mlevenog keksa
3 šoljice brašna
Recept za urmašice sa mlevenim keksom:
Za kolač urmašice prvo napravite preliv tako što ćete u šerpu da sipate šećer, vodu, vanilin šećer i parče limuna. Promešajte i pustite da prokuva. Kada prokuva, kuvajte još 5 minuta pa ostavite da se ohladi. Za testo u posudu sipajte jaja, šećer i vanilin šećer pa dobro promešajte.
Sipajte u smesu ulje, prašak za pecivo i kiselu pavlaku pa promešajte. Dodajte mleveni keks i opet dobro izmešajte. Nakon toga sipajte i brašno i izmešajte kašikom. Od dobijenog testa otkidajte loptice i oblikujte, a šaru napravite na hrapavom delu rendea. Poređajte ih na pleh koji ste prethodno nauljili.
Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vruće urmašice prelijte polovinom ohlađenog sirupa. Pokrijte ih i nakon 15 minuta prelijte drugom polovinom sirupa. Ponovo ih prekrijte i ostavite da se ohlade. Nakon toga servirajte.
(Mondo)

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.
Komentari(0)