ZAPEČENI KROMPIR SA SLANINOM Starinski ali preukusan obrok za celu porodicu!
Krompir je svima omiljena namirnica, a ovo preukusno jelo će voleti svi članovi vaše porodice.
Sastojci:
1 kg krompira
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
1 jaje
200 g slanine
1 čaša kisele pavlake
So, mleveni biber, peršun
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci, oljuštite i isecite na kolutove. Luk isecite na kriške, šargarepu na kolutove, a slaninu na tanke šnite. Dno pleha premažite uljem i poređajte krompir, ređajte sa jednog kraja pleha ka drugom red krompira, red luka i šargarepe, red slanine, i tako redom dok sve ne utrošite, završite redom krompira. Jaje umutite sa pavlakom i prelijte odozgo i naseckajte malo peršuna. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok krompir ne omekša i porumeni.
Prijatno!
Pročitajte još:
Recept za ZIMNICU OD JABUKA: Retko se pravi, a mnogima je bolja od džema
Da li ste nekada pravili zimnicu od jabuka?
BLAGO PRIRODE Posle kiše preplave šume u Srbiji, a evo koje su najčešće i najpoznatije pečurke kod nas
Posle kiše šume u Srbiji prošaraju se raznovrsnim pečurkama, a mnogi ljubitelji prirode i gurmani se sa strašću krenu da beru ovo blago prirode.
NE MOŽE BRŽE A PRSTE DA POLIŽEŠ Oblanda koju ćete stalno praviti - gotova za tren, deca će je obožavati
Svi smo u škripcu sa vremenom, što zbog posla, što zbog drugih obaveza, pa vam donosimo recept za jednostavnu oblandu koja se baš brzo pravi a savršenog je ukusa.
TRIK ZLATA VREDAN: Ogulite pečenu papriku JEDNIM POTEZOM (VIDEO)
Sigurno ste mnogo puta probali, ali vam nikako nije polazilo za rukom da ogulite papriku u jednom potezu
PRAVI SVADBARSKI Najbolji recept za kuvani kupus - ima i svoju manifestaciju u Mrčajevcima, a Srbi ga obožavaju
Osim pečenja, čačanski kraj je poznat i po odličnom kuvanom kupusu, poznatom i kao svadbarski, kome je posvećena i jedna manifestacija. Svake godine se u selu Mrčajevci održava takmičenje u kuvanju najukusnijeg kupusa. Ova manifestacija se održava trećeg vikenda septembra i podrazumeva kuvanje kupusa u zemljanim loncima, kao i bogat festivalski program.
Komentari(0)