PITA KROMPIRUŠA Jelo koje miriše na bakinu kuhinju
Pite svi volimo i rado jedemo, pa vam danas donosimo recept za krompirušu od gotovih kora koja će ukusom premašiti onu od domaćih, a sprema se brzo i lako.
![niške penjurlije](/data/images/2024-03-05/79508_shutterstock-1951250677_f.jpg?timestamp=1715551200)
Sastojci:
500g kora za pitu
Za premazivanje kora:
Možda vas zanima:
![pita sa mesom](/data/images/2024-01-08/73256_shutterstock-2217505321_f.jpg)
TAJNA VELIKIH MAJSTORA: Kada napravite ovu pitu niko neće primetiti da nije od razvučenih kora (RECEPT/VIDEO)
Isprobajte recept za pitu čiji će vas ukus oduševiti
![mesud](/data/images/2023-08-18/61218_1692285981-sjenica-mantije-specijalitet-fotorina-6_f.jpg)
Mesud je čuveni sjenički majstor skoro pola veka, kolika je potražnja - mogao bi raditi 24 sata sedam dana u nedelji
Pite i mantije iz srpskog Sibira vruće stižu do Amerike i Nemačke
Možda vas zanima:
![pita sa mesom](/data/images/2024-01-08/73256_shutterstock-2217505321_f.jpg)
TAJNA VELIKIH MAJSTORA: Kada napravite ovu pitu niko neće primetiti da nije od razvučenih kora (RECEPT/VIDEO)
Isprobajte recept za pitu čiji će vas ukus oduševiti
![mesud](/data/images/2023-08-18/61218_1692285981-sjenica-mantije-specijalitet-fotorina-6_f.jpg)
Mesud je čuveni sjenički majstor skoro pola veka, kolika je potražnja - mogao bi raditi 24 sata sedam dana u nedelji
Pite i mantije iz srpskog Sibira vruće stižu do Amerike i Nemačke
Možda vas zanima:
![pita sa mesom](/data/images/2024-01-08/73256_shutterstock-2217505321_f.jpg)
TAJNA VELIKIH MAJSTORA: Kada napravite ovu pitu niko neće primetiti da nije od razvučenih kora (RECEPT/VIDEO)
Isprobajte recept za pitu čiji će vas ukus oduševiti
![mesud](/data/images/2023-08-18/61218_1692285981-sjenica-mantije-specijalitet-fotorina-6_f.jpg)
Mesud je čuveni sjenički majstor skoro pola veka, kolika je potražnja - mogao bi raditi 24 sata sedam dana u nedelji
Pite i mantije iz srpskog Sibira vruće stižu do Amerike i Nemačke
750 g krompira
1 crni luk
1 kašičica slatke začinske paprike
1 ravna kašičica bibera
1 kašičica sušenog bosiljka
5-6 punih kašika kisele pavlake
3 kašike mleka
3 kašike ulja
2 jajeta
Za premazivanje pite:
1 jaje
2-3 kašike mleka
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na kockice, pa ga skuvajte. Dok se krompir za pitu kuva, u tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite sitno seckani crni luk. Sipajte malo vode, pa dodajte slatku papriku, bosiljak i biber. Lepo promešajte. U drugoj posudi pomešajte kiselu pavlaku, mleko, ulje i jaja i sve to dobro sjedinte. Gotovo krompir procedite i začinite, pa ispasirajte, a onda dodajte proprženi luk i promešajte. Prvu koru premažite smesom sa jajima, pa preko stavite drugu koru, opet premažite smesom sa jajima, pa stavite treću koru. Treću koru premažite ispasiranim krompirom. Zatim malo savijte ivice i urolajte pitu krompirušu. Ponavaljajte proces sve dok imate sastojke. Kada pitu složite u tepsiju, premažite je jajetom koje ste umutili sa mlekom. Pecite pitu u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Gotovu pitu isecite na parčiće i užitak može da počne.
Prijatno!
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)