PITA KROMPIRUŠA Jelo koje miriše na bakinu kuhinju

Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Pite svi volimo i rado jedemo, pa vam danas donosimo recept za krompirušu od gotovih kora koja će ukusom premašiti onu od domaćih, a sprema se brzo i lako.

niške penjurlije
Shutterstock

Sastojci:

500g kora za pitu

Za premazivanje kora:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

750 g krompira
1 crni luk
1 kašičica slatke začinske paprike
1 ravna kašičica bibera
1 kašičica sušenog bosiljka
5-6 punih kašika kisele pavlake
3 kašike mleka
3 kašike ulja
2 jajeta
Za premazivanje pite:
1 jaje
2-3 kašike mleka

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na kockice, pa ga skuvajte. Dok se krompir za pitu kuva, u tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite sitno seckani crni luk. Sipajte malo vode, pa dodajte slatku papriku, bosiljak i biber. Lepo promešajte. U drugoj posudi pomešajte kiselu pavlaku, mleko, ulje i jaja i sve to dobro sjedinte. Gotovo krompir procedite i začinite, pa ispasirajte, a onda dodajte proprženi luk i promešajte. Prvu koru premažite smesom sa jajima, pa preko stavite drugu koru, opet premažite smesom sa jajima, pa stavite treću koru. Treću koru premažite ispasiranim krompirom. Zatim malo savijte ivice i urolajte pitu krompirušu. Ponavaljajte proces sve dok imate sastojke. Kada pitu složite u tepsiju,  premažite je jajetom koje ste umutili sa mlekom. Pecite pitu u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Gotovu pitu isecite na parčiće i užitak može da počne.

Prijatno!

Komentari(0)

Loading