KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

Sastojci:
200 ml vode
50 ml biljnog ulja
1 kašičica suvog kvasca
540 g brašna
1 kašičica soli
150 g mekog putera (sobne temperature)
1 žumance (za premazivanje)
Priprema:
Ako volite domaća testa, ova pogača će vas oduševiti! Pravi se od jednostavnih sastojaka, ali uz male trikove i odmaranje u frižideru dobija divne lisnate slojeve i bogat ukus. Idealna je za porodični ručak, doručak uz sir ili kao pratnja uz supe i čorbe.
Savet:
Možda vas zanima:

SLAVSKA POGAČA ZA SVETOG JOVANA! Kolač koji će zaseniti celu trpezu (RECEPT)
Sveti Jovan se bliži, a domaćice širom Srbije već razmišljaju o tome kako da njihova slava bude savršena.

SLATKA POGAČA PRELIVENA MLEKOM: Zlatna korica, a mekana kao duša (VIDEO)
Nekada su testo mesile samo vešte domaćice, ali danas postoje recepti koji vam dosta olakšavaju pripremu. Od testa možete da pravite hleb, pogače, peciva...
Možda vas zanima:

SLAVSKA POGAČA ZA SVETOG JOVANA! Kolač koji će zaseniti celu trpezu (RECEPT)
Sveti Jovan se bliži, a domaćice širom Srbije već razmišljaju o tome kako da njihova slava bude savršena.

SLATKA POGAČA PRELIVENA MLEKOM: Zlatna korica, a mekana kao duša (VIDEO)
Nekada su testo mesile samo vešte domaćice, ali danas postoje recepti koji vam dosta olakšavaju pripremu. Od testa možete da pravite hleb, pogače, peciva...
Možda vas zanima:

SLAVSKA POGAČA ZA SVETOG JOVANA! Kolač koji će zaseniti celu trpezu (RECEPT)
Sveti Jovan se bliži, a domaćice širom Srbije već razmišljaju o tome kako da njihova slava bude savršena.

SLATKA POGAČA PRELIVENA MLEKOM: Zlatna korica, a mekana kao duša (VIDEO)
Nekada su testo mesile samo vešte domaćice, ali danas postoje recepti koji vam dosta olakšavaju pripremu. Od testa možete da pravite hleb, pogače, peciva...
Za još bogatiji ukus, deo putera možete zameniti krem sirom ili posnim sirom između slojeva. Takođe, pogača je odlična i sledećeg dana ako se blago podgreje.
U posudi pomešajte vodu, mleko, ulje i suvi kvasac. Ostavite 5–10 minuta da kvasac "proradi". Dodajte brašno i so, pa zamesite meko, elastično testo. Po potrebi dodajte još malo brašna. Pokrijte testo i ostavite da odmori 15–20 minuta. Podelite testo na 8 jednakih delova. Pospite sto brašnom i razvaljajte svaki komad u krug. Svaki krug premažite omekšalim puterom, osim poslednjeg. Ređajte ih jedan na drugi. Kada sve složite, pokrijte i ostavite u frižideru 1 sat.
Izvadite, opet pospite brašnom i razvucite testo koliko god možete – u veliki, tanak krug. Uvijte u veliku rolnu i složite na pleh u oblik puža. Malo rastanjite oklagijom. Pokrijte i ostavite još 30 minuta. Premažite pogaču umućenim žumancetom i po želji pospite susamom. Zasecite nožem paralelne vertikalne linije duž cele pogače. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C oko 35 minuta, dok lepo ne porumeni.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.

Vojvođanski specijalitet prste da poližete: Bogovski ručak za koji vam treba samo 4 sastojka, odmah zapišite recept
Za pripremu ovog jela potrebno je samo pola sata.

NAJSTARIJI VOJVOĐANSKI SLATKIŠ Omiljena poslastica nekada najmoćnije žene dinastije Habzburg
Osim čuvenih strudli, šnenokli i knedli sa šljivama, izdvaja se i nastariji, skoro zaboravljeni slatkiš - kitnikez, koji se naziva i „sir od dunja“.
Komentari(0)