SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.
Ako vam je potreban topao, domaći hleb u poslednjem trenutku, ova brza pogača je idealno rešenje! Ne zahteva kvasac ni dugo mešenje, a rezultat je mekana sredina i savršeno hrskava korica. Priprema je toliko jednostavna da će postati vaš omiljeni recept za svaki dan.
Bilo da ste ostali bez hleba ili samo želite nešto domaće uz obrok, ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.
Sastojci (mera: šolja od 200 ml):
2,5 šolje brašna T-500
Možda vas zanima:
Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice
KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
Možda vas zanima:
Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice
KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
Možda vas zanima:
Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice
KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
1,5 šolja mlake vode
1 kašičica sode bikarbone
Prstohvat soli
2 kašike ulja
Priprema:
U velikoj činiji pomešajte brašno, sodu bikarbonu, so, ulje i mlaku vodu. Zamesite testo, pa ga varjačom nekoliko minuta „lupajte“ dok ne postane glatko. Pokrijte testo dok se rerna ugreje.
Testo stavite u pleh, pa ga izbockajte viljuškom – baš kao što su to radile naše bake. Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 220°C oko 20–30 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Nakon pečenja, pogaču izvadite iz rerne i odmah prekrijte čistom kuhinjskom krpom. Tako će ostati mekana iznutra, a zadržati savršenu koricu spolja.
Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
Popara sa belim lukom i sirom: Zaboravljeni planinski doručak sa Stare planine
Jednostavno, jeftino i snažno jelo koje su jeli pastiri, rudari i ratari, a danas ga znaju samo bake iz zabačenih sela
Recept za sočnu musaku bez ulja zlata je vredan: Spremite ručak koji će vaši najmiliji tamaniti, ukus osvaja
Zaboravi na litre ulja i teške sosove.
Komentari(0)