RECEPT KOJI SE PRENOSIO S KOLENA NA KOLENO Nema domaćice u Jugoslaviji koja nije znala za bunar kiflice, a evo kako da ih i vi napravite
Recept se prenosio sa kolena na koleno, a u bivšoj Jugoslaviji nije bilo domaćice koja nije imala ovaj recept. Bunar kiflice možete da filujete džemom po ukusu, a podjednako su lepe i dok su još tople, ali i kada odstoje.
Bunar kiflice su naziv dobile po načinu na koji su se nekada pravile. Radi se o posebnoj pripremi testa koje je raslo polagano na hladnom. Kako nekada nije bilo frižidera, umešeno testo se spuštalo u bunar, a otuda je naziv i potekao. Recept se prenosio sa kolena na koleno, a u bivšoj Jugoslaviji nije bilo domaćice koja nije imala ovaj recept. Bunar kiflice možete da filujete džemom po ukusu, a podjednako su lepe i dok su još tople, ali i kada odstoje.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Sastojci:
- 800 g brašna
- 350 g masti
- 2 jajeta
- 1 paketić kvasca
- 250 ml mleka
- 2 kašike šećera
- 150 g šećera u prahu
- džem po ukusu
Priprema:
Kvasac izmrvite u toplo mleko, dodajte kašiku šećera, pa ostavite da se aktivira. Mast umutite sa preostalim šećerom i jajima. U mast postepeno dodajte brašno i kvasac, pa zamesite glatko testo. Pokrijte folijom i ostavite u frižideru da prenoći. Sutradan testo podelite u tri jednaka dela. Svaki od njih razvucite na debljinu oko pola centimetra, pa isecite na 9 jednakih trouglova. U širi deo dodajte po kašiku džema i zamotajte kiflice. Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje, pa ih pecite na 180 stepeni najviše 20 minuta. Vodite računa da vam kiflice ostanu što belje ili da tek blago porumene. Dok su još tople uvaljajte ih u šećer u prahu.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)