SRPSKA KUVARICA OTKRILA KAKO SE PRAVI SVETOGORSKA SARMA ZA BADNJI DAN: Najbolja i najukusnija - recept svi traže
Srpska kuvarica otkrila kako se pravi svetogorska sarma za Badnji dan koja je najbolja i najukusnija, a recept svi traže

Proslavili smo doček Nove godine, ali sada nam se bliži Badnji dan i Božić - dva velika hrišćanska praznika.
Na Badnji dan se posti, a i tada je cela porodica na okupu. Tog dana se prave razni specijaliteti za bogatu trpezu za Božić, ali naravno i Badnje veče treba da se ispoštuje po tradiciji.
Osim posnog prebranca koji obožavamo da jedemo i van posta jer je bez mesa dosta ukusniji, a pred vama je sada ono što niko neće moći da odbije, a to je svetogorska sarma za Badnji dan..
Možda vas zanima:

Ovaj poseban sastojak stavite u sarmu i ukus će vas raspametiti: U Jugoslaviji su je nekada baš ovako pravili
Obično se prave od mlevenog mesa i kiselog kupusa

ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.
Možda vas zanima:

Ovaj poseban sastojak stavite u sarmu i ukus će vas raspametiti: U Jugoslaviji su je nekada baš ovako pravili
Obično se prave od mlevenog mesa i kiselog kupusa

ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.
Možda vas zanima:

Ovaj poseban sastojak stavite u sarmu i ukus će vas raspametiti: U Jugoslaviji su je nekada baš ovako pravili
Obično se prave od mlevenog mesa i kiselog kupusa

ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.
Jelo koje svojim ukusom obara sve druge i može se reći da je jedno od najboljih.
Jedna srpska kuvarica je otkrila kako se sprema.
Najbolja i je najukusnija je po njenom načinu.
Ovi sastojci su potrebni, a tu je i ceo recept:
So, ulje, suvi začin, crvena mlevena paprika, biber, beo luk u granulama, peršun, čili začin
2 praziluka
12-15 listova kiselog kupusa
2 crna luka
100 gr dimljene ribe (losos)
1 šargarepa
350-400 gr mlevenih oraha
100 gr pirinča
Priprema:
Prodinstajte crni luk i praziluk, a potom dodajte i izrendanu šargarepu.
Nakon toga dodajte začine i pirinač, a onda iseckajte dimljenu ribu i dodajte mlevene orahe.
Sve izmešajte i ovim nadevom zavijajte sarmu.
Kuvati u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko sat i deset minuta.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.

Mama Buba napravila PROJU po receptu iz 19. veka i raspametila domaćice: VELIKI SRPSKI KUVAR od zaborava sačuvao pravo blago
Recept za proju iz 19. veka sadrži i neke neobične dodatke, na primer šećer. Proja, staro srpsko jelo, tradicionalno se pravi od kukuruznog brašna, vode i soli.

TORTA LAŽNA MAĐARICA BEZ BRAŠNA I PEČENJA GOTOVA ZA 20 MINUTA: Odmah pravite DUPLU meru
Recept za kolač koji svi Srbi vole
Komentari(0)