SRPSKA KUVARICA OTKRILA KAKO SE PRAVI SVETOGORSKA SARMA ZA BADNJI DAN: Najbolja i najukusnija - recept svi traže
Srpska kuvarica otkrila kako se pravi svetogorska sarma za Badnji dan koja je najbolja i najukusnija, a recept svi traže
Proslavili smo doček Nove godine, ali sada nam se bliži Badnji dan i Božić - dva velika hrišćanska praznika.
Na Badnji dan se posti, a i tada je cela porodica na okupu. Tog dana se prave razni specijaliteti za bogatu trpezu za Božić, ali naravno i Badnje veče treba da se ispoštuje po tradiciji.
Osim posnog prebranca koji obožavamo da jedemo i van posta jer je bez mesa dosta ukusniji, a pred vama je sada ono što niko neće moći da odbije, a to je svetogorska sarma za Badnji dan..
Možda vas zanima:
Kuvarica otkrila caku za savršenu sarmu: Domaćice bi bogatstvo dale da znaju ovaj recept, baš kao iz bakine kuhinje
Postoje dva postupka za pravljenje sarme.
Ovaj poseban sastojak stavite u sarmu i ukus će vas raspametiti: U Jugoslaviji su je nekada baš ovako pravili
Obično se prave od mlevenog mesa i kiselog kupusa
Možda vas zanima:
Kuvarica otkrila caku za savršenu sarmu: Domaćice bi bogatstvo dale da znaju ovaj recept, baš kao iz bakine kuhinje
Postoje dva postupka za pravljenje sarme.
Ovaj poseban sastojak stavite u sarmu i ukus će vas raspametiti: U Jugoslaviji su je nekada baš ovako pravili
Obično se prave od mlevenog mesa i kiselog kupusa
Možda vas zanima:
Kuvarica otkrila caku za savršenu sarmu: Domaćice bi bogatstvo dale da znaju ovaj recept, baš kao iz bakine kuhinje
Postoje dva postupka za pravljenje sarme.
Ovaj poseban sastojak stavite u sarmu i ukus će vas raspametiti: U Jugoslaviji su je nekada baš ovako pravili
Obično se prave od mlevenog mesa i kiselog kupusa
Jelo koje svojim ukusom obara sve druge i može se reći da je jedno od najboljih.
Jedna srpska kuvarica je otkrila kako se sprema.
Najbolja i je najukusnija je po njenom načinu.
Ovi sastojci su potrebni, a tu je i ceo recept:
So, ulje, suvi začin, crvena mlevena paprika, biber, beo luk u granulama, peršun, čili začin
2 praziluka
12-15 listova kiselog kupusa
2 crna luka
100 gr dimljene ribe (losos)
1 šargarepa
350-400 gr mlevenih oraha
100 gr pirinča
Priprema:
Prodinstajte crni luk i praziluk, a potom dodajte i izrendanu šargarepu.
Nakon toga dodajte začine i pirinač, a onda iseckajte dimljenu ribu i dodajte mlevene orahe.
Sve izmešajte i ovim nadevom zavijajte sarmu.
Kuvati u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko sat i deset minuta.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Komentari(0)