Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu
U moru raznih recepata koji se mogu pronaći na Internetu mnogo je onih koji su nepravedno zapostavljeni, a samo zbog toga što su se domaćice okrenule kupovnim slatkišima, koji ne mogu da priđu domaćim slatkim pikantrijama.
Upravo zbog toga, donosimo vam jedan savršen recept za slatko od belog grožđa, koji se pre samo dvadesetak godina nalazio na trpezi u većini domaćinskih kuća.
Isprobajte ga i uživajte u njemu tokom dugih hladnih zima, ukućani će vam biti zahvalni.
Sastojci za slatko od belog grožđa:
1 kg belog grožđa
1 kg šećera ( za zdraviju verziju možete uzeti i braon)
100 ml vode
jedan limun
Priprema:
Grožđe očistite od peteljki, dobro operite i ostavite da se ocedi. Za to vreme u širu šerpu sipajte šećer. Dodajte vodu i zagrevajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje, dok se šećer ne rastopi. Pre nego što počne da se karamelizuje dodajte grožđe.
Grožđe treba da bude lepo prekriveno šećerom, zato dobro promešajte. Skidajte penu koja se stvara tokom kuvanja dokle god je ima. Ovo je veoma važan korak.
Kada ga zahvatite kašićicom, a ono se ne sliva to je znak da je slatko kuvano. Pri samom kraju kuvanja dodajte limun isečen na kriške. Potom ga kuvajte još pet minuta i skinite sa šporeta.
Slatko sipajte u prethodno sterilisane zagrejane tegle, zatvorite poklopac, pokrijte ćebetom i ostavite da se u potpunosti ohlade. Nakon toga čuvajte ih na tamnom i hladnom mestu.
DA LI KISELI KUPUS MOŽE DA SE ZAMRZNE? Postoji nekoliko stvari koje treba da znate kako biste sačuvali njegov kvalitet
Zamrzavanje kiselog kupusa je odličan način da ga sačuvate za duže vreme, a sa pravilnim postupkom, možete uživati u njegovom ukusu i van sezone.
SVADBARSKI KUPUS NA STARINSKI NAČIN: Evo kako da spremite tradicionalno jelo koje mnogi jedu sa uživanjem (RECEPT)
Svadbarski kupus je tradicionalno jelo kome retko ko može da odoli. Nije težak za pripremu, a ukus mu je bogovski i cela porodica će uživati.
RECEPT ZA POSNU POGAČU: Meka kao duša, jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti
Ukoliko vam slava pada na post, a želite da oduševite goste preukusnom, mekanom pogačom, ovo je recept za vas.
Specijalitet kojem niko ne može odoleti: Majstorske piroške sa mesom iz rerne koje se prave bez kapi ulja
Tople i meke iznutra, a spolja zlatno rumene i hrskave.
Slavni kuvar otkrio tajnu najukusnijeg gulaša: Trik zbog kojeg je meso sočno i mekano
Odabir mesa je najvažniji deo posla
Komentari(0)