TORTA LAŽNA MAĐARICA BEZ BRAŠNA I PEČENJA GOTOVA ZA 20 MINUTA: Odmah pravite DUPLU meru
Recept za kolač koji svi Srbi vole

Postoji mnoštvo razloga zašto ova čokoladna keks-torta treba da se nađe na vašem meniju. Ovaj slatkiš je veoma jednostavan za pripremu, pa ga možete napraviti čak i ako niste iskusni u kuhinji.
Zove se lažna mađarica jer ukusom podseća na nju, ali je daleko prostiji da se napravi. Kikiriki mudaje slankastu notu koja pojačava aromu čokolade pa pomalo podseća i na snikers.Takođe, ova torta može ostati sveža nekoliko dana u frižideru, što znači da ćete moći da uživate u njoj i nakon što je prvi komad pojeden.
Sastojci:
350 g keksa
100 g pečenog kikirikija (mogu orasi ili lešnici)
200 ml mleka
80 g šećera
200 g putera
60 g kakao praha
100 g čokolade za kuvanje
150 g čokolade za kuvanje
150 ml slatke pavlake
Priprema:
1. Keks izmrvite a kikiriki iseckajte u stine komadiće.
2. U šerpici zagrejte mleko i šećer, dodajte puter sobne temperature, kakao i čokoladu. Dobijenom smesom prelijte keks i dobro promešajte.
3. Ubacite u pleh prečnika 20 cm ili četvrtasti 20x35 cm., poravnajte špatulom i stavite u zamrzivač par minuta da se stegne.
4. Za to vreme napravite ganaš od čokolade istopljene u pavlaci i prelijte time keks.
5. Ostavite preko noći da se stegne.
.

STAROPLANINSKI DRAGULJ: Sir jači od kozjeg, napravljen od ENDEMIČNIH biljaka, a služi kao lek za celu porodicu
Zaboravite industrijske sireve! Na obroncima Stare planine nastaje specijalitet koji svoju lekovitu moć crpi iz prirode. Otkrivamo tajnu Staroplaninskog ovčijeg sira – zašto se smatra našim najzdravijim sirom i kako ga pastiri vekovima koriste za jačanje imuniteta.

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

TAJNA SRPSKOG DORUČKA KOJI DIŽE IZ MRTVIH: "Kačamak" je eliksir dugovečnosti, ali ovaj detalj ga čini nemogućim za pripremu kod kuće
Zlatno jelo koje su naši preci jeli vekovima: Otkrivamo zašto moderni kačamak nema isti ukus i kako ga spremiti na autentičan način.

CENA OVOG JELA U DREVNOJ SRBIJI BILA JE KAO DANAŠNJA ZLATNA POLUGA! Retka srpska poslastica "Manastirka" pravila se samo za BOŽIĆ i SKRIVA VELIKU TAJNU
Tajna starog kolača za koji se nekada moralo štedeti godinu dana: Recept preživeo vekove, a njegova vrednost nije u novcu, već u tri najluksuznija sastojka onog doba.

Domaće princes krofne kao iz poslastičarnice: Tradicionalni recept koji uvek uspeva
Princes krofne su pravi klasik među poslasticama koje mame osmehe i kod dece i kod odraslih, njihova lagana, hrskava korica i bogati, kremasti fil od vanile čine ih savršenim izborom za svaku svečanu priliku, ali i za one dane kada jednostavno želite da se počastite
Komentari(0)