ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.
Ono što svi volimo je sarma koja je kraljica srpske kuhinje. Svako je sprema na svoj način, a sada ćete videti kako se sprema prava sarma, kako samo naše bake znaju da je prave.
Ovo su sastojci za recept za pravljenje seljačke sarme:
- - 300 ml kuvanog paradajza
- - veća glava kiselog kupusa
- - lovorov list
- - dimljena slanina
- - 6 čena belog luka
- - 1 kg mlevenog mešanog mesa (govedina/svinjetina)
- - 3 glavice crnog luka
- - meso po želji (vrat, rebra)
- - so i biber
- - domaća mast
- - suva paprika
- - šolja pirinča
Priprema:
Možda vas zanima:
Kako se pravilno priprema zaprška? Evo u čemu se greši
Naučite kako se pravilno dodaje zaprška u jelo i napravite ga kao profesionalac.
OVAKO SE PRAVI PRAVA SRPSKA SARMA: Ručak koji obožavaju baš svi, a može da traje i po nekoliko dana
Stari recept za pravu srpsku sarmu treba da zna svako od nas. Uvek dodajte duplu dozu mesa i nećete pogrešiti
Možda vas zanima:
Kako se pravilno priprema zaprška? Evo u čemu se greši
Naučite kako se pravilno dodaje zaprška u jelo i napravite ga kao profesionalac.
OVAKO SE PRAVI PRAVA SRPSKA SARMA: Ručak koji obožavaju baš svi, a može da traje i po nekoliko dana
Stari recept za pravu srpsku sarmu treba da zna svako od nas. Uvek dodajte duplu dozu mesa i nećete pogrešiti
Možda vas zanima:
Kako se pravilno priprema zaprška? Evo u čemu se greši
Naučite kako se pravilno dodaje zaprška u jelo i napravite ga kao profesionalac.
OVAKO SE PRAVI PRAVA SRPSKA SARMA: Ručak koji obožavaju baš svi, a može da traje i po nekoliko dana
Stari recept za pravu srpsku sarmu treba da zna svako od nas. Uvek dodajte duplu dozu mesa i nećete pogrešiti
1. Propržite luk i beli luk, pa dodajte mleveno meso. Dodajte začine i so po ukusu. Kada se sve lepo proprži, dodajte oprani pirinač, pa uzmite kupus i uvijte sarmu.
2. Uklonite koren sa svakog lista da biste ga lakše umotali. Kada ih umotate, stavite u duboku tepsiju gde ste na dnu namazali masnoću.
3. Ređati slaninu i suvo meso, dodati lovorov list po želji. Sipajte paradajz, pa dolijte vode da se sarme natopi. Kuvati oko 2 sata, obavezno na laganoj vatri.
4. Na kraju na masti možete propržiti po kašiku brašna i aleve paprike, a pred kraj kuvanja, dok se još krčka, prelijte sosom. Dobićete odličan preliv za sarmu.
(Najžena)
POSNO JELO Recept za riblju čorbu, najukusniju koju ste jeli
Ova riblja čorba je bogata začinima i zato ima poseban ukus.
Najbrže posne kiflice koje ostaju mekane danima: Ukusne, izdašne, a recept mogu i početnici da savladaju
Ako ste krenuli da postite Božićni post ove kiflice mogu da budu odličan izbor za doručak ili večeru
POSNE VANILICE Dajemo vam najbolji recept da se svi u kući zaslade!
Starinski kolači čija popularnost ne prolazi.
Brzo, jednostavno i ukusno: Recept za staru manastirsku pitu prepunu ukusa, a spremanu na vodi
Donosimo vam najbolji recept za posnu pitu na vodi, koja je veoma izdašna i sočna.
Ako postite obavezno napravite kolač: Najbolji recept za posno medeno srce je pred vama, ukusno i mekano kao duša
Medeno srce je tradicionalni kolač koji mnoge domaćice rado prave
Komentari(0)