ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.
Ono što svi volimo je sarma koja je kraljica srpske kuhinje. Svako je sprema na svoj način, a sada ćete videti kako se sprema prava sarma, kako samo naše bake znaju da je prave.
Ovo su sastojci za recept za pravljenje seljačke sarme:
- - 300 ml kuvanog paradajza
- - veća glava kiselog kupusa
- - lovorov list
- - dimljena slanina
- - 6 čena belog luka
- - 1 kg mlevenog mešanog mesa (govedina/svinjetina)
- - 3 glavice crnog luka
- - meso po želji (vrat, rebra)
- - so i biber
- - domaća mast
- - suva paprika
- - šolja pirinča
Priprema:
Možda vas zanima:
Kako se pravilno priprema zaprška? Evo u čemu se greši
Naučite kako se pravilno dodaje zaprška u jelo i napravite ga kao profesionalac.
OVAKO SE PRAVI PRAVA SRPSKA SARMA: Ručak koji obožavaju baš svi, a može da traje i po nekoliko dana
Stari recept za pravu srpsku sarmu treba da zna svako od nas. Uvek dodajte duplu dozu mesa i nećete pogrešiti
Možda vas zanima:
Kako se pravilno priprema zaprška? Evo u čemu se greši
Naučite kako se pravilno dodaje zaprška u jelo i napravite ga kao profesionalac.
OVAKO SE PRAVI PRAVA SRPSKA SARMA: Ručak koji obožavaju baš svi, a može da traje i po nekoliko dana
Stari recept za pravu srpsku sarmu treba da zna svako od nas. Uvek dodajte duplu dozu mesa i nećete pogrešiti
Možda vas zanima:
Kako se pravilno priprema zaprška? Evo u čemu se greši
Naučite kako se pravilno dodaje zaprška u jelo i napravite ga kao profesionalac.
OVAKO SE PRAVI PRAVA SRPSKA SARMA: Ručak koji obožavaju baš svi, a može da traje i po nekoliko dana
Stari recept za pravu srpsku sarmu treba da zna svako od nas. Uvek dodajte duplu dozu mesa i nećete pogrešiti
1. Propržite luk i beli luk, pa dodajte mleveno meso. Dodajte začine i so po ukusu. Kada se sve lepo proprži, dodajte oprani pirinač, pa uzmite kupus i uvijte sarmu.
2. Uklonite koren sa svakog lista da biste ga lakše umotali. Kada ih umotate, stavite u duboku tepsiju gde ste na dnu namazali masnoću.
3. Ređati slaninu i suvo meso, dodati lovorov list po želji. Sipajte paradajz, pa dolijte vode da se sarme natopi. Kuvati oko 2 sata, obavezno na laganoj vatri.
4. Na kraju na masti možete propržiti po kašiku brašna i aleve paprike, a pred kraj kuvanja, dok se još krčka, prelijte sosom. Dobićete odličan preliv za sarmu.
(Najžena)
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
Komentari(0)