ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.

Ono što svi volimo je sarma koja je kraljica srpske kuhinje. Svako je sprema na svoj način, a sada ćete videti kako se sprema prava sarma, kako samo naše bake znaju da je prave.
Ovo su sastojci za recept za pravljenje seljačke sarme:
- - 300 ml kuvanog paradajza
- - veća glava kiselog kupusa
- - lovorov list
- - dimljena slanina
- - 6 čena belog luka
- - 1 kg mlevenog mešanog mesa (govedina/svinjetina)
- - 3 glavice crnog luka
- - meso po želji (vrat, rebra)
- - so i biber
- - domaća mast
- - suva paprika
- - šolja pirinča
Priprema:
Možda vas zanima:

Kako se pravilno priprema zaprška? Evo u čemu se greši
Naučite kako se pravilno dodaje zaprška u jelo i napravite ga kao profesionalac.

OVAKO SE PRAVI PRAVA SRPSKA SARMA: Ručak koji obožavaju baš svi, a može da traje i po nekoliko dana
Stari recept za pravu srpsku sarmu treba da zna svako od nas. Uvek dodajte duplu dozu mesa i nećete pogrešiti
Možda vas zanima:

Kako se pravilno priprema zaprška? Evo u čemu se greši
Naučite kako se pravilno dodaje zaprška u jelo i napravite ga kao profesionalac.

OVAKO SE PRAVI PRAVA SRPSKA SARMA: Ručak koji obožavaju baš svi, a može da traje i po nekoliko dana
Stari recept za pravu srpsku sarmu treba da zna svako od nas. Uvek dodajte duplu dozu mesa i nećete pogrešiti
Možda vas zanima:

Kako se pravilno priprema zaprška? Evo u čemu se greši
Naučite kako se pravilno dodaje zaprška u jelo i napravite ga kao profesionalac.

OVAKO SE PRAVI PRAVA SRPSKA SARMA: Ručak koji obožavaju baš svi, a može da traje i po nekoliko dana
Stari recept za pravu srpsku sarmu treba da zna svako od nas. Uvek dodajte duplu dozu mesa i nećete pogrešiti
1. Propržite luk i beli luk, pa dodajte mleveno meso. Dodajte začine i so po ukusu. Kada se sve lepo proprži, dodajte oprani pirinač, pa uzmite kupus i uvijte sarmu.
2. Uklonite koren sa svakog lista da biste ga lakše umotali. Kada ih umotate, stavite u duboku tepsiju gde ste na dnu namazali masnoću.
3. Ređati slaninu i suvo meso, dodati lovorov list po želji. Sipajte paradajz, pa dolijte vode da se sarme natopi. Kuvati oko 2 sata, obavezno na laganoj vatri.
4. Na kraju na masti možete propržiti po kašiku brašna i aleve paprike, a pred kraj kuvanja, dok se još krčka, prelijte sosom. Dobićete odličan preliv za sarmu.
(Najžena)

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.
Komentari(0)