Recept za starinski podvarak
Podvarak je kao i prebranac idealan u kombinaciji sa mesom.
Nema osobe koja ne obožava ovo tradicionalno jelo.
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa (do 2 kg)
Možda vas zanima:
NEMA BOLJEG JELA TOKOM ZIME Napravite tradicionalan srpski obrok i ugrejte dušu i telo
Uz ovaj recept nema greške.
RUČAK S KOJIM NIKADA NEMA GREŠKE Tokom hladnih dana nema ništa bolje od pravog srpskog specijaliteta, a uz ovaj recept nećete pogrešiti
Kuvanje sada po hladnijem vremenu mnogima ne predstavlja problem, jer čim dođe jesen uživanje u jelima na kašiku je prioritet.
Možda vas zanima:
NEMA BOLJEG JELA TOKOM ZIME Napravite tradicionalan srpski obrok i ugrejte dušu i telo
Uz ovaj recept nema greške.
RUČAK S KOJIM NIKADA NEMA GREŠKE Tokom hladnih dana nema ništa bolje od pravog srpskog specijaliteta, a uz ovaj recept nećete pogrešiti
Kuvanje sada po hladnijem vremenu mnogima ne predstavlja problem, jer čim dođe jesen uživanje u jelima na kašiku je prioritet.
Možda vas zanima:
NEMA BOLJEG JELA TOKOM ZIME Napravite tradicionalan srpski obrok i ugrejte dušu i telo
Uz ovaj recept nema greške.
RUČAK S KOJIM NIKADA NEMA GREŠKE Tokom hladnih dana nema ništa bolje od pravog srpskog specijaliteta, a uz ovaj recept nećete pogrešiti
Kuvanje sada po hladnijem vremenu mnogima ne predstavlja problem, jer čim dođe jesen uživanje u jelima na kašiku je prioritet.
1 glavica crnog luka
150 ml masti slanina
suvo meso
ćuretina (mogu i kremenadle, piletina)
mljeveni biber
lovorov list
Priprema:
Isijecite kupus na sitne komade (malo krupnije nego za salatu), malo ga properite i ocijedite.
Zagrijte mast, pa na njemu izdinstajte sitno sjeckane luk i slaninu.
Ovome dodajte i dobro oprano sirovo meso i sve zajedno krčkajte 10 minuta. Zatim dodajte i kiseli kupus i sve zajedno pržite još 15 minuta.
Izdinstanu smjesu začinite biberom po ukusu i lovorovim listom, a zatim je stavite u glinenu posudu (ili vatrostalnu ako nemate glinenu).
Komade slanine poređajte po kupusu, nalijte malo vode i zapecite u rerni na 200 stepeni.
Pecite ga dok kupus ne omekša (oko 1 i po sat ili 2h).
Najbolje je da podvarak servirate sa projom ili krompirom (pečenim ili kuvanim).
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
Komentari(0)