Najukusnija starinska poslastica: Kolač sa šljivama i tajnim sastojkom - recept vraća u detinjstvo
Kolač sa šljivama i cimetom je najukusnija poslastica

Starinske poslastice su nam svima omiljene - prave se od jeftinih sastojaka, a ukusi ne mogu da se opišu rečima.
Naše bake su vrsne domaćice kada su u pitanju takvi kolači, a ako želite da iskoristite šljive za vas je tu jedna vrhunska slatka poslastica.
U pitanju je kolač sa šljivama i cimetom koji mu daje dodatni šmek, a zbog toge je i tajni sastojak.
Sastojci i recept:
smeđi šećer - dve kašike
jaja - dva komada
cimet
šećer - 150 grama
vanila
ulje - 120 mililitara
šljive - 300 grama
brašno - 250 grama
prašak za pecivo - jedan komad
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom, pa im dodajte ulje. Sve dobro promešajte, pa u smesu dodajte brašno, vanilu i prašak za pecivo. Testo izlijte u pleh koji ste prethodno podmazali uljem.
Šljice isecite na četvrtine i slažite ih jednu do druge.
Cimetom pospite na kraju i sa smeđim šećerom.
Rernu zagrejte na 180 stepeni i kolač pecite 20 minuta.
Prijatno i uživajte u najukusnijom poslastici.

Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije
U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

Da li biste danas jeli ovu hranu od koje nam je nekada išla "voda na usta"? Nema ko je nije voleo u Jugoslaviji
Možda vam ova hrana sada nije privlačna, ali nema ko je nije jeo u "zlatno doba" Jugoslavije

Ovo jelo je proglašeno za najbolje iz Srbije: Majstor otkrio tajnu recepta koja ne postoji na internetu
Čuvene mantije deo su specifične kuhinje i iako se prave i u drugim područjima nigde nemaju takav ukus kao u Novom Pazaru

Kuvani paradajz s belim lukom i peršunom: Letnje jelo koje su spremale naše bake
Lagan, osvežavajuć i neodoljivo mirisan, kuvani paradajz s belim lukom i peršunom nekada je bio nezaobilazno jelo u letnjim danima širom Srbije. Danas se retko priprema, ali svaki zalogaj vraća u vreme kada se znalo šta je dobar ručak po vrelom danu.

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.
Komentari(0)