Podvarak na nemački način: Srpkinje ne znaju za tajni sastojak, evo šta mu daje poseban šmek!

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Obrok za celu porodicu

podvarak
Shutterstock

Jedno od omiljenih jela u Srbiji jeste podvarak, a evo kako da ga spremite po nemačkom receptu.

Sastojci:

kiseli kupus ribanac - 1 kg
suvo meso - 400 g
suve šljive - 200 g
crveni luk - 2 glavice
beli luk - 5 čenova
suncokretovo ulje - 2 dl
lovorov list - 3
so - po ukusu
biber - po ukusu

Priprema:

Crveni i beli luk sitno iseckajte i pržite na ulju na umerenoj temperaturi u velikom tiganju ili šerpi dok ne omekša. Zatim dodajte oprane cele suve šljive, listove lovora i biber u zrnu, pa pržite nekoliko minuta uz stalno mešanje. Kupus ocedite, ukoliko je previše slan, operite, stavite ga u tiganj sa šljivama i lukom i pržite 10 minuta, sve vreme mešajući. Dodajte suvo meso, sve prespite u dublji pleh ili zemljanu ili vatrostalnu posudu, nalijte oko 4 dl vode, prekrijte folijom i pecite sat i po na 180 stepeni, sklonite poklopac ili foliju i pecite još 45 minuta.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari(0)

Loading