Podvarak na nemački način: Srpkinje ne znaju za tajni sastojak, evo šta mu daje poseban šmek!
Obrok za celu porodicu

Jedno od omiljenih jela u Srbiji jeste podvarak, a evo kako da ga spremite po nemačkom receptu.
Sastojci:
kiseli kupus ribanac - 1 kg
suvo meso - 400 g
suve šljive - 200 g
crveni luk - 2 glavice
beli luk - 5 čenova
suncokretovo ulje - 2 dl
lovorov list - 3
so - po ukusu
biber - po ukusu
Priprema:
Crveni i beli luk sitno iseckajte i pržite na ulju na umerenoj temperaturi u velikom tiganju ili šerpi dok ne omekša. Zatim dodajte oprane cele suve šljive, listove lovora i biber u zrnu, pa pržite nekoliko minuta uz stalno mešanje. Kupus ocedite, ukoliko je previše slan, operite, stavite ga u tiganj sa šljivama i lukom i pržite 10 minuta, sve vreme mešajući. Dodajte suvo meso, sve prespite u dublji pleh ili zemljanu ili vatrostalnu posudu, nalijte oko 4 dl vode, prekrijte folijom i pecite sat i po na 180 stepeni, sklonite poklopac ili foliju i pecite još 45 minuta.
Možda vas zanima:

Evo kako Zorica Brunclik sprema podvarak: Tajna je u jednom sastojku, a Kemišu je ovo njen omiljeni specijalitet
Ovaj stari specijalite je najbolji kada se posluži uz domaću proju

Podvarak po receptu kuvarice koja je držala kafanu u Vranju: Jelo za desetku - slano, ukusno, sa mesom, a zdravo
Podvarak po receptu kuvarice koja je držala kafanu u Vranju
Možda vas zanima:

Evo kako Zorica Brunclik sprema podvarak: Tajna je u jednom sastojku, a Kemišu je ovo njen omiljeni specijalitet
Ovaj stari specijalite je najbolji kada se posluži uz domaću proju

Podvarak po receptu kuvarice koja je držala kafanu u Vranju: Jelo za desetku - slano, ukusno, sa mesom, a zdravo
Podvarak po receptu kuvarice koja je držala kafanu u Vranju
Možda vas zanima:

Evo kako Zorica Brunclik sprema podvarak: Tajna je u jednom sastojku, a Kemišu je ovo njen omiljeni specijalitet
Ovaj stari specijalite je najbolji kada se posluži uz domaću proju

Podvarak po receptu kuvarice koja je držala kafanu u Vranju: Jelo za desetku - slano, ukusno, sa mesom, a zdravo
Podvarak po receptu kuvarice koja je držala kafanu u Vranju

Trik zlata vredan: Domaćice, evo kako da vam gibanica uvek bude vazdušasta, tako je jednostavno
Ukoliko želite da vam gibanica bude mekana i vazdušasta ovo obavezno uradite.

ČUVAR SPRSKOG IDENTITETA Pastirsko jelo jedinstvenog ukusa
Nikad lakše za spremanje

Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Tajni sastojak koji će tikvice učiniti neodoljivim: Dobajte u jaja ovo i nećete znati kad vam je dosta ovog jela
Ovaj recept morate probati.
Komentari(0)