Objavljen recept za najgore srpsko jelo i Srbi su u šoku! Klasik je u Vojvodini, dok se drugima gadi
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...

Portal "Taste Atlas" pre 2 godine proglasio je najgore srpsko jelo, a titulu su odneli rezanci sa makom!
Prošle godine su bili 2. odmah ispod žive pljeskavice.
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...
Možda vas zanima:

Tri srpske torte su na listi 100 najboljih u Evropi: Da li ste njihov ljubitelj?
Poznati magazinski kulinarski sajt “Taste atlas“ napravio je listu 100 najbolji torti u Evropi. Ne morate sumnjati, jer se i neke iz naše zemlje nalaze na njoj.
OVA LISTA IZAZIVA PAŽNJU Svetski stručnjaci srpsko omiljeno jelo od kupusa proglasili neukusnim
Čuveni gastronomsko-turistički vodič "TasteAtlas" prvi je napravio listu delikatesa i specijaliteta koji se obavezno moraju probati u Srbiji, a nakon toga i listu jela koja ne savetuju svakom.
Možda vas zanima:

Tri srpske torte su na listi 100 najboljih u Evropi: Da li ste njihov ljubitelj?
Poznati magazinski kulinarski sajt “Taste atlas“ napravio je listu 100 najbolji torti u Evropi. Ne morate sumnjati, jer se i neke iz naše zemlje nalaze na njoj.
OVA LISTA IZAZIVA PAŽNJU Svetski stručnjaci srpsko omiljeno jelo od kupusa proglasili neukusnim
Čuveni gastronomsko-turistički vodič "TasteAtlas" prvi je napravio listu delikatesa i specijaliteta koji se obavezno moraju probati u Srbiji, a nakon toga i listu jela koja ne savetuju svakom.
Možda vas zanima:

Tri srpske torte su na listi 100 najboljih u Evropi: Da li ste njihov ljubitelj?
Poznati magazinski kulinarski sajt “Taste atlas“ napravio je listu 100 najbolji torti u Evropi. Ne morate sumnjati, jer se i neke iz naše zemlje nalaze na njoj.
OVA LISTA IZAZIVA PAŽNJU Svetski stručnjaci srpsko omiljeno jelo od kupusa proglasili neukusnim
Čuveni gastronomsko-turistički vodič "TasteAtlas" prvi je napravio listu delikatesa i specijaliteta koji se obavezno moraju probati u Srbiji, a nakon toga i listu jela koja ne savetuju svakom.
Rezanci sa makom vojvođanski su klasik koji zauzima posebno mesto među našim ljudima.
Recept za rezance sa makom
Potrebno je:
Umesiti glatko testo od:
- 200 gr brašna ( poluoštro tip 400 )
- 2 jaja
- malo soli (pola kafene kašičice)
Testo mesiti deset minuta (dobićete čvršće testo) Umotati ga u providnu foliju i ostaviti ga 10-15 minuta. Posuti radnu površinu brašnom i oklagijom razvijati koru (u snimku se vidi postupak). Tegliti od sredine ka krajevima. Po potrebi dodavati još malo brašna da se testo ne bi lepilo za oklagiju. Ostaviti razvijeno testo da se malo prosusi ( nekih 30 minuta) pa iseći rezance. Staviti vodu da vri, dodati jednu kašicicu soli i 2-3 kašike ulja. Spustiti rezance, kada isplivaju, kuvati ih još dva minuta. Procediti ih i preliti hladnom vodom.
Nadev od maka:
200 gr maka, 150 gr šećera, 1 dl mleka, 50 gr butera prokuvati nekih 10 minuta. Malo ih prohladiti i pomešati sa domaćim rezancima.

Tito i Jovanka obožavali su ovo jelo: Domaći specijalitet po posebnom receptu bio je omiljen u bivšoj Jugoslaviji
Ovaj recept omogućava prilagodljivost u količinama sastojaka prema vašem ukusu

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Domaćinska gibanica kakvu niste probali: Slavica podelila recept za ovo neodoljivo jelo, ko proba neće se pokajati
Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić.
Komentari(0)