Objavljen recept za najgore srpsko jelo i Srbi su u šoku! Klasik je u Vojvodini, dok se drugima gadi
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...

Portal "Taste Atlas" pre 2 godine proglasio je najgore srpsko jelo, a titulu su odneli rezanci sa makom!
Prošle godine su bili 2. odmah ispod žive pljeskavice.
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...
Možda vas zanima:

Tri srpske torte su na listi 100 najboljih u Evropi: Da li ste njihov ljubitelj?
Poznati magazinski kulinarski sajt “Taste atlas“ napravio je listu 100 najbolji torti u Evropi. Ne morate sumnjati, jer se i neke iz naše zemlje nalaze na njoj.
OVA LISTA IZAZIVA PAŽNJU Svetski stručnjaci srpsko omiljeno jelo od kupusa proglasili neukusnim
Čuveni gastronomsko-turistički vodič "TasteAtlas" prvi je napravio listu delikatesa i specijaliteta koji se obavezno moraju probati u Srbiji, a nakon toga i listu jela koja ne savetuju svakom.
Možda vas zanima:

Tri srpske torte su na listi 100 najboljih u Evropi: Da li ste njihov ljubitelj?
Poznati magazinski kulinarski sajt “Taste atlas“ napravio je listu 100 najbolji torti u Evropi. Ne morate sumnjati, jer se i neke iz naše zemlje nalaze na njoj.
OVA LISTA IZAZIVA PAŽNJU Svetski stručnjaci srpsko omiljeno jelo od kupusa proglasili neukusnim
Čuveni gastronomsko-turistički vodič "TasteAtlas" prvi je napravio listu delikatesa i specijaliteta koji se obavezno moraju probati u Srbiji, a nakon toga i listu jela koja ne savetuju svakom.
Možda vas zanima:

Tri srpske torte su na listi 100 najboljih u Evropi: Da li ste njihov ljubitelj?
Poznati magazinski kulinarski sajt “Taste atlas“ napravio je listu 100 najbolji torti u Evropi. Ne morate sumnjati, jer se i neke iz naše zemlje nalaze na njoj.
OVA LISTA IZAZIVA PAŽNJU Svetski stručnjaci srpsko omiljeno jelo od kupusa proglasili neukusnim
Čuveni gastronomsko-turistički vodič "TasteAtlas" prvi je napravio listu delikatesa i specijaliteta koji se obavezno moraju probati u Srbiji, a nakon toga i listu jela koja ne savetuju svakom.
Rezanci sa makom vojvođanski su klasik koji zauzima posebno mesto među našim ljudima.
Recept za rezance sa makom
Potrebno je:
Umesiti glatko testo od:
- 200 gr brašna ( poluoštro tip 400 )
- 2 jaja
- malo soli (pola kafene kašičice)
Testo mesiti deset minuta (dobićete čvršće testo) Umotati ga u providnu foliju i ostaviti ga 10-15 minuta. Posuti radnu površinu brašnom i oklagijom razvijati koru (u snimku se vidi postupak). Tegliti od sredine ka krajevima. Po potrebi dodavati još malo brašna da se testo ne bi lepilo za oklagiju. Ostaviti razvijeno testo da se malo prosusi ( nekih 30 minuta) pa iseći rezance. Staviti vodu da vri, dodati jednu kašicicu soli i 2-3 kašike ulja. Spustiti rezance, kada isplivaju, kuvati ih još dva minuta. Procediti ih i preliti hladnom vodom.
Nadev od maka:
200 gr maka, 150 gr šećera, 1 dl mleka, 50 gr butera prokuvati nekih 10 minuta. Malo ih prohladiti i pomešati sa domaćim rezancima.

3 OMILJENA SRPSKA DORUČKA IZ PROŠLOG VEKA: Deci se gade, a na njima su generacije odrastale!
Ranije generacije su odrasle na njima i uživale su u svakom zalogaju!

Šta ukazuje na to da je DINJA slatka? Evo na šta treba da obratite pažnju pre kupovine
Dinja je, po mišljenju mnogih, najukusnije letnje voće – slatka, bogata vodom i omiljena širom sveta.

Najpoznatiji trubač Balkana biće domaćin Sabora u Guči: Legenda se vraća na mesto gde je sve počelo - dragačevska varošica biće epicentar dobrog provoda u avgustu
Najpoznatiji trubač Balkana, Majstor trube i ambasador srpske muzike, Boban Marković, biće domaćin 64. Dragačevskog sabora trubača u Guči, koji se ove godine održava od 8. do 10. avgusta, u okviru Guča festivala.

Lekovito jelo naših predaka skoro svi su zaboravili: Donosimo vam originalni recept - prste da poližeš
Dakle, osnovni sastojak palente jeste kukuruzni griz

Ovako su nekad jeli Jugosloveni: Originalni recept za pasulj iz JNA, mere date u gram, jedan sastojak upada u oči,
Svi sastojci su dobro poznati i često se koriste u kuhinji, tako da ni tu nema iznenađenja
Komentari(0)