Objavljen recept za najgore srpsko jelo i Srbi su u šoku! Klasik je u Vojvodini, dok se drugima gadi
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...
Portal "Taste Atlas" pre 2 godine proglasio je najgore srpsko jelo, a titulu su odneli rezanci sa makom!
Prošle godine su bili 2. odmah ispod žive pljeskavice.
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...
Možda vas zanima:
Srpski specijalitet na 2. mestu! Na vrhu nove liste 100 najboljih jela za doručak na svetu je turski "kahvalti"
Poznata platforma Taste Atlas objavila je u junu 2025. spisak najboljih svetskih "fruštuka", a u samom vrhu, na drugom mestu, našao se jedan od dragulja srpske kuhinje.
Čak 3 poslastice iz Srbije našle su se na listi najboljih torti: Iznenadićete se koji sirotinjski slatkiš se tamo našao
Ovo su najbolje torte na svetu, a u najboljih 100 su se našle čak tri čuvene srpske poslastice
Možda vas zanima:
Srpski specijalitet na 2. mestu! Na vrhu nove liste 100 najboljih jela za doručak na svetu je turski "kahvalti"
Poznata platforma Taste Atlas objavila je u junu 2025. spisak najboljih svetskih "fruštuka", a u samom vrhu, na drugom mestu, našao se jedan od dragulja srpske kuhinje.
Čak 3 poslastice iz Srbije našle su se na listi najboljih torti: Iznenadićete se koji sirotinjski slatkiš se tamo našao
Ovo su najbolje torte na svetu, a u najboljih 100 su se našle čak tri čuvene srpske poslastice
Možda vas zanima:
Srpski specijalitet na 2. mestu! Na vrhu nove liste 100 najboljih jela za doručak na svetu je turski "kahvalti"
Poznata platforma Taste Atlas objavila je u junu 2025. spisak najboljih svetskih "fruštuka", a u samom vrhu, na drugom mestu, našao se jedan od dragulja srpske kuhinje.
Čak 3 poslastice iz Srbije našle su se na listi najboljih torti: Iznenadićete se koji sirotinjski slatkiš se tamo našao
Ovo su najbolje torte na svetu, a u najboljih 100 su se našle čak tri čuvene srpske poslastice
Rezanci sa makom vojvođanski su klasik koji zauzima posebno mesto među našim ljudima.
Recept za rezance sa makom
Potrebno je:
Umesiti glatko testo od:
- 200 gr brašna ( poluoštro tip 400 )
- 2 jaja
- malo soli (pola kafene kašičice)
Testo mesiti deset minuta (dobićete čvršće testo) Umotati ga u providnu foliju i ostaviti ga 10-15 minuta. Posuti radnu površinu brašnom i oklagijom razvijati koru (u snimku se vidi postupak). Tegliti od sredine ka krajevima. Po potrebi dodavati još malo brašna da se testo ne bi lepilo za oklagiju. Ostaviti razvijeno testo da se malo prosusi ( nekih 30 minuta) pa iseći rezance. Staviti vodu da vri, dodati jednu kašicicu soli i 2-3 kašike ulja. Spustiti rezance, kada isplivaju, kuvati ih još dva minuta. Procediti ih i preliti hladnom vodom.
Nadev od maka:
200 gr maka, 150 gr šećera, 1 dl mleka, 50 gr butera prokuvati nekih 10 minuta. Malo ih prohladiti i pomešati sa domaćim rezancima.
SRPSKA BAKA OVAKO PRAVI POSNI JUTARNJI SPECIJALITET! Pita na "baštenski način" - sočna, mirisna i savršeno hrskava
Pogledajte kako se sprema ovo posno jelo!
Posni podvarak iz bakine kuhinje: Specijalitet sa pečenim krompirom i projom, majstorski recept za prave gurmane
Ukusan i izdašan ručak u kojem će cela porodica uživati.
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
Komentari(0)