Objavljen recept za najgore srpsko jelo i Srbi su u šoku! Klasik je u Vojvodini, dok se drugima gadi
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...

Portal "Taste Atlas" pre 2 godine proglasio je najgore srpsko jelo, a titulu su odneli rezanci sa makom!
Prošle godine su bili 2. odmah ispod žive pljeskavice.
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...
Možda vas zanima:

Čak 3 poslastice iz Srbije našle su se na listi najboljih torti: Iznenadićete se koji sirotinjski slatkiš se tamo našao
Ovo su najbolje torte na svetu, a u najboljih 100 su se našle čak tri čuvene srpske poslastice

Tri srpske torte su na listi 100 najboljih u Evropi: Da li ste njihov ljubitelj?
Poznati magazinski kulinarski sajt “Taste atlas“ napravio je listu 100 najbolji torti u Evropi. Ne morate sumnjati, jer se i neke iz naše zemlje nalaze na njoj.
Možda vas zanima:

Čak 3 poslastice iz Srbije našle su se na listi najboljih torti: Iznenadićete se koji sirotinjski slatkiš se tamo našao
Ovo su najbolje torte na svetu, a u najboljih 100 su se našle čak tri čuvene srpske poslastice

Tri srpske torte su na listi 100 najboljih u Evropi: Da li ste njihov ljubitelj?
Poznati magazinski kulinarski sajt “Taste atlas“ napravio je listu 100 najbolji torti u Evropi. Ne morate sumnjati, jer se i neke iz naše zemlje nalaze na njoj.
Možda vas zanima:

Čak 3 poslastice iz Srbije našle su se na listi najboljih torti: Iznenadićete se koji sirotinjski slatkiš se tamo našao
Ovo su najbolje torte na svetu, a u najboljih 100 su se našle čak tri čuvene srpske poslastice

Tri srpske torte su na listi 100 najboljih u Evropi: Da li ste njihov ljubitelj?
Poznati magazinski kulinarski sajt “Taste atlas“ napravio je listu 100 najbolji torti u Evropi. Ne morate sumnjati, jer se i neke iz naše zemlje nalaze na njoj.
Rezanci sa makom vojvođanski su klasik koji zauzima posebno mesto među našim ljudima.
Recept za rezance sa makom
Potrebno je:
Umesiti glatko testo od:
- 200 gr brašna ( poluoštro tip 400 )
- 2 jaja
- malo soli (pola kafene kašičice)
Testo mesiti deset minuta (dobićete čvršće testo) Umotati ga u providnu foliju i ostaviti ga 10-15 minuta. Posuti radnu površinu brašnom i oklagijom razvijati koru (u snimku se vidi postupak). Tegliti od sredine ka krajevima. Po potrebi dodavati još malo brašna da se testo ne bi lepilo za oklagiju. Ostaviti razvijeno testo da se malo prosusi ( nekih 30 minuta) pa iseći rezance. Staviti vodu da vri, dodati jednu kašicicu soli i 2-3 kašike ulja. Spustiti rezance, kada isplivaju, kuvati ih još dva minuta. Procediti ih i preliti hladnom vodom.
Nadev od maka:
200 gr maka, 150 gr šećera, 1 dl mleka, 50 gr butera prokuvati nekih 10 minuta. Malo ih prohladiti i pomešati sa domaćim rezancima.

Na ovo jelo smo zaboravili, a ukus vraća u detinjstvo: Recept uspeva svima, a ljubitelji krompira će ga obožavati
Nema potrebe za komplikovanim sastojcima ili skupim namirnicama.

Srpski recept koji se zaboravlja: Kako se pravila pasulj-čorba “na tihoj vatri” u glinenom loncu
Zaboravljeni ukus domaće kuhinje koji vraća miris detinjstva i toplinu ognjišta

VRAĆAJU U DETINJSTVO Starinski medenjaci koji se tope u ustima
Medenjaci su starinski kolači koji svojim mirisom na med i cimet vraćaju u vreme detinjstva, u vreme porodičnih okupljanja i praznika.

Ne znate šta da spremite za ručak? Složenac od zapečenih tikvica je brzo, jeftino, zasitno i fantastičnog ukusa
Tražite brz, jednostavan i ukusan ručak? Ove neodoljive zapečene tikvice sa sirom su pravi izbor, naročito u danima kada nemate ideju šta da spremite, a želite nešto hranljivo i aromatično.

"Leto u tegli" je hit koji morate da probate: Recept za najukusniju zimsku salatu koja puca od vitamina i preukusna je
Upravo sada, dok sezona još traje, postavljamo temelje budućih gastronomski užitaka, onih tegli koje će vas, usred zime, podsećati na sunce, zrele paradajze i hrskanje svežeg krastavca.
Komentari(0)