Podvarak po receptu kuvarice koja je držala kafanu u Vranju: Jelo za desetku - slano, ukusno, sa mesom, a zdravo
Podvarak po receptu kuvarice koja je držala kafanu u Vranju
Ako želite da probate autentični ukus juga Srbije, napravite podvarak po starom vranjskom receptu koji smo dobili od vlasnice jedne kafane u Vranju. Ovo tradicionalno jelo, bogatog ukusa i domaćeg šmeka, idealno je za zimski ručak.
Potrebni sastojci:
1 veća glavica kiselog kupusa, sitno iseckana
1 veća kašika domaće masti
1 veći praziluk
300–400 g svežeg mesa (svinjetina, ovčetina ili drugo po želji)
300 g dimljenih rebara
1 lovorov list
Slatka i tucana paprika (po ukusu)
Sveže mleveni biber
Priprema:
Prženje luka i mesa: Praziluk iseckajte na kolutove i propržite ga na masti dok ne omekša. Dodajte sveže meso isečeno na komade i dimljena rebra. Sipajte malo vode i dinstajte sve zajedno nekoliko minuta dok meso ne omekša.
Možda vas zanima:
Podvarak po bakinom receptu: Izdašan i ukusan ručak
Podvarak sa mlevenim mesom i suvim rebrima san snova
Recept za starinski podvarak malo ko zna: Meso se topi kao puter, a kupus samo krcka
Podvarak je jedno od onih jela koje uvek podseća na zimu i toplinu doma
Možda vas zanima:
Podvarak po bakinom receptu: Izdašan i ukusan ručak
Podvarak sa mlevenim mesom i suvim rebrima san snova
Recept za starinski podvarak malo ko zna: Meso se topi kao puter, a kupus samo krcka
Podvarak je jedno od onih jela koje uvek podseća na zimu i toplinu doma
Možda vas zanima:
Podvarak po bakinom receptu: Izdašan i ukusan ručak
Podvarak sa mlevenim mesom i suvim rebrima san snova
Recept za starinski podvarak malo ko zna: Meso se topi kao puter, a kupus samo krcka
Podvarak je jedno od onih jela koje uvek podseća na zimu i toplinu doma
Dodavanje kupusa: U tiganj dodajte sitno iseckan kiseli kupus i lovorov list. Promešajte sve dobro i sipajte još vode tako da kupus bude blago pokriven. Kuvajte jelo na laganoj vatri oko sat i po, povremeno mešajući.
Začini i pečenje: Pred kraj kuvanja, dodajte slatku i tucanu papriku po ukusu, kao i sveže mleveni biber. Prebacite podvarak u vatrostalnu posudu ili tepsiju i stavite ga u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni. Pecite oko 20 minuta dok ne dobije lepu, rumenu koricu.
Posluženje:
Ovaj tradicionalni vranjski podvarak najbolje se slaže sa domaćim hlebom i čašicom dobre rakije ili vina. Svaki zalogaj vraća duh starih vremena i toplinu domaće kuhinje.
Prijatno!
Kako da vam se slavski kolač ne "rascveta" po površini: Trik zbog kojeg zadržava belinu
Slava je nezamisliva bez tri glavna simbola – žita, vina i slavskog kolača.
Podvarak po receptu kuvarice koja je držala kafanu u Vranju: Jelo za desetku - slano, ukusno, sa mesom, a zdravo
Podvarak po receptu kuvarice koja je držala kafanu u Vranju
STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Idealna ideja za današnji doručak (RECEPT)
Ovo jelo se priprema od prekrupe pšenice sa dodacima onoga što se u kući zatekne.
Ovo je tajna originalne srpske domaće supe: Ovako će vam uvek biti jaka, ukusna i zdrava! Oporaviće ceo organizam
Nekada je bilo dobro poznato... Ručak počinje tanjirom vruće domaće supe. Ako biste se rado vratili u ovo doba morate znati koje su tajne pravljenja prave domaće supe.
Pita sa mesom i sirom: Idealan recept za početnike u kuhinji (VIDEO)
Savršena kombinacija hrskavih kora, mesa i kremastog sira
Komentari(0)