Evo kako Zorica Brunclik sprema podvarak: Tajna je u jednom sastojku, a Kemišu je ovo njen omiljeni specijalitet
Ovaj stari specijalite je najbolji kada se posluži uz domaću proju

Zorica Brunclik je vrsna domaćica, a njen podvarak s ćuretinom nema kome se ne dopada, pevačica je otkrila da se ovaj specijalitet priprema veoma lako.
Sastojci:
ćuretina
kiseli kupus
mešavina začina
biber
lovorov list
maslinovo ulje
Priprema:
Ćuretinu iseći na komade, dobro je začiniti, a zatim je peći u rerni, na maslinovom ulju. Kiseli kupus dobro oprati, sitno iseckati, začiniti i staviti u šerpu da se dinsta. Po potrebi dodavati vodu. Kada je kupus skoro gotov istresti ga u zemljanu posudu i staviti u rernu da se ispeče. Kupus i ćuretinu poslužiti uz proju.
Možda vas zanima:

Podvarak po receptu kuvarice koja je držala kafanu u Vranju: Jelo za desetku - slano, ukusno, sa mesom, a zdravo
Podvarak po receptu kuvarice koja je držala kafanu u Vranju

Podvarak po bakinom receptu: Izdašan i ukusan ručak
Podvarak sa mlevenim mesom i suvim rebrima san snova
Možda vas zanima:

Podvarak po receptu kuvarice koja je držala kafanu u Vranju: Jelo za desetku - slano, ukusno, sa mesom, a zdravo
Podvarak po receptu kuvarice koja je držala kafanu u Vranju

Podvarak po bakinom receptu: Izdašan i ukusan ručak
Podvarak sa mlevenim mesom i suvim rebrima san snova
Možda vas zanima:

Podvarak po receptu kuvarice koja je držala kafanu u Vranju: Jelo za desetku - slano, ukusno, sa mesom, a zdravo
Podvarak po receptu kuvarice koja je držala kafanu u Vranju

Podvarak po bakinom receptu: Izdašan i ukusan ručak
Podvarak sa mlevenim mesom i suvim rebrima san snova
(Svet)

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Rasjenička pita – zaboravljeno uskrsno jelo od mlade koprive i domaćeg testa
Zeleni poklon proleća na tanjiru – tradicionalna pita iz Negotinske Krajine, posna i svečana

Uskršnja SLATKA POGAČA lepša je od svakog kolača i torte - Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta
Ako pored uskršnjih đakonija želite da napravite i slatku pogaču, ovo je pravi recept za vas

PORED JAJA, NA USKRŠNJOJ TRPEZI TREBA DA SE NAĐU I OVE NAMIRNICE: Veruje se da donose radost i blagostanje porodici
Ove godine, vernici koji poštuju julijanski kalendar, sutra slave Uskrs - jedan od najvažnijih hrišćanskih praznika. Za ovaj praznik koji slavi vaskrsnuće, tj. ponovno rođenje vezuju se lepi običaji, a neki od njih su vezani i za uskršnju trpezu.

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Komentari(0)