Evo kako Zorica Brunclik sprema podvarak: Tajna je u jednom sastojku, a Kemišu je ovo njen omiljeni specijalitet

16:00

Gastronomija 0

Ovaj stari specijalite je najbolji kada se posluži uz domaću proju

podvarak
Shutterstock

Zorica Brunclik je vrsna domaćica, a njen podvarak s ćuretinom nema kome se ne dopada, pevačica je otkrila da se ovaj specijalitet priprema veoma lako.

Sastojci:

ćuretina
kiseli kupus
mešavina začina
biber
lovorov list
maslinovo ulje

Priprema:

Ćuretinu iseći na komade, dobro je začiniti, a zatim je peći u rerni, na maslinovom ulju. Kiseli kupus dobro oprati, sitno iseckati, začiniti i staviti u šerpu da se dinsta. Po potrebi dodavati vodu. Kada je kupus skoro gotov istresti ga u zemljanu posudu i staviti u rernu da se ispeče. Kupus i ćuretinu poslužiti uz proju.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

(Svet)

Komentari(0)

Loading