OVAKVU MUSAKU DOMAĆICE PRAVE ZA VREME POSTA: Najsočnija i jeftina - postaće vam omiljeno jelo u tim danima
Posnu musaku domaćice prave za vreme posta jer je najsočnija i jeftina, a u tim danima će vam biti omiljeno jelo

28. novembra kreće Božićni post i mnogi već razmišljaju šta da spremaju od hrane u to vreme.
Traje dugo, a nije na odmet da se ima što više raznovrsnih ukusnih jela na umu.
Sočna musaka nam je svima jedno od omiljenih jela, a ono što je najbitnije priprema ne oduzima mnogo vremena, a ukus je božanstven.
Možda vas zanima:

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Urolana musaka oduševila Srpkinje, od sada ćete je samo ovako praviti: Poseban trik leži u upotrebi ove namirnice!
Ovaj delikates može biti zvezda vaše slavske trpeze za Jovanjdan
Možda vas zanima:

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Urolana musaka oduševila Srpkinje, od sada ćete je samo ovako praviti: Poseban trik leži u upotrebi ove namirnice!
Ovaj delikates može biti zvezda vaše slavske trpeze za Jovanjdan
Možda vas zanima:

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Urolana musaka oduševila Srpkinje, od sada ćete je samo ovako praviti: Poseban trik leži u upotrebi ove namirnice!
Ovaj delikates može biti zvezda vaše slavske trpeze za Jovanjdan
Sada je pred vama posna musaka sa sojom koja je dodatno bolja, a spremaćete je tako i van posta.
Nije teško za napraviti, a i ukućani koji je poste biće oduševljeni sa tim specijalitetom.
Recept je tu, a ovo su sastojci:
biber
2 glavice crnog luka
dve kutije instant pirea
1 šargarepa
100 g pirea od paradajza
2 čena belog luka
biozačin
200 g sojinih ljuspica
Ispred vas je sada način spremanja:
1. Prokuvati sojine mrvice i ocediti vodu.
Izdinstati luk i šargarepu, pa u to dodati, soju i biozačin. Na kraju dodati pire od paradajza.
2. Skuvati dva pakovanja instant pirea po uputstvu s kutije.
U tepsiju staviti pola skuvanog pirea, na to dinstanu smesu i preko nje ostatak pirea, pa staviti u rernu da se peče 20 minuta na 200 stepeni.
3. Poslužiti posnu musaku uz salatu po želji.
Prijatno!

TAJNA JELA KOЈE LEČI GROFICA: Recept za Pposni pasulj koji su monasi Fruške Gore kuvali u kazanima i zašto je najbolji za zimu
Pasulj prebranac je kulinarski klasik, ali malo ko zna za njegovu pravu, posnu, manastirsku verziju. Otkrivamo zašto se ovaj specijalitet sa Fruške Gore naziva "pasulj grofica", kako su ga monasi usavršili do savršenstva i zašto je, zbog visokog sadržaja proteina i vlakana, on najbolji prirodni lek za varenje tokom zime.

BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.
Komentari(0)