OVAKVU MUSAKU DOMAĆICE PRAVE ZA VREME POSTA: Najsočnija i jeftina - postaće vam omiljeno jelo u tim danima
Posnu musaku domaćice prave za vreme posta jer je najsočnija i jeftina, a u tim danima će vam biti omiljeno jelo

28. novembra kreće Božićni post i mnogi već razmišljaju šta da spremaju od hrane u to vreme.
Traje dugo, a nije na odmet da se ima što više raznovrsnih ukusnih jela na umu.
Sočna musaka nam je svima jedno od omiljenih jela, a ono što je najbitnije priprema ne oduzima mnogo vremena, a ukus je božanstven.
Možda vas zanima:

Od ovoga ide voda na usta, kad ovo probate zaboravićete sve druge recepte i jela: Slasni zalogaji bude sva čula
Odlična ideja za ručak za celu porodicu

PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Najukusnija kombinacija MESA i KROMPIRA, ova musaka je PRAZNIK za sva čula
Čuveni kuvar Stevo Karapandža podelio je recept za musaku sa jogurtom
Možda vas zanima:

Od ovoga ide voda na usta, kad ovo probate zaboravićete sve druge recepte i jela: Slasni zalogaji bude sva čula
Odlična ideja za ručak za celu porodicu

PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Najukusnija kombinacija MESA i KROMPIRA, ova musaka je PRAZNIK za sva čula
Čuveni kuvar Stevo Karapandža podelio je recept za musaku sa jogurtom
Možda vas zanima:

Od ovoga ide voda na usta, kad ovo probate zaboravićete sve druge recepte i jela: Slasni zalogaji bude sva čula
Odlična ideja za ručak za celu porodicu

PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Najukusnija kombinacija MESA i KROMPIRA, ova musaka je PRAZNIK za sva čula
Čuveni kuvar Stevo Karapandža podelio je recept za musaku sa jogurtom
Sada je pred vama posna musaka sa sojom koja je dodatno bolja, a spremaćete je tako i van posta.
Nije teško za napraviti, a i ukućani koji je poste biće oduševljeni sa tim specijalitetom.
Recept je tu, a ovo su sastojci:
biber
2 glavice crnog luka
dve kutije instant pirea
1 šargarepa
100 g pirea od paradajza
2 čena belog luka
biozačin
200 g sojinih ljuspica
Ispred vas je sada način spremanja:
1. Prokuvati sojine mrvice i ocediti vodu.
Izdinstati luk i šargarepu, pa u to dodati, soju i biozačin. Na kraju dodati pire od paradajza.
2. Skuvati dva pakovanja instant pirea po uputstvu s kutije.
U tepsiju staviti pola skuvanog pirea, na to dinstanu smesu i preko nje ostatak pirea, pa staviti u rernu da se peče 20 minuta na 200 stepeni.
3. Poslužiti posnu musaku uz salatu po želji.
Prijatno!

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Starinsko jelo bez ijedne kapi ulja: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj
U toku posta osim kuvanih jela možete napraviti i posnu manastirsku pitu. Budite uvereni da će se ukućanima svideti, jer je preukusna i tražiće se zalogaj više.
Komentari(0)