Urolana musaka oduševila Srpkinje, od sada ćete je samo ovako praviti: Poseban trik leži u upotrebi ove namirnice!
Ovaj delikates može biti zvezda vaše slavske trpeze za Jovanjdan
Musaka je jedno od najomiljenijih tradicionalnih jela na ovim prostorima, ali ponekad nas inovativni pristupi klasičnim receptima oduševe na potpuno nov način. Ako tražite način da osvežite svoje kuvanje i impresionirate goste za slavski ručak ili večeru na sutrašnji Jovanjdan, ovaj recept za rolovanu musaku mogao bi postati vaše novo omiljeno jelo.
Popularnost ove verzije potvrđuje više od 20 miliona pregleda na YouTube kanalu, što znači da je definitivno vredna naše pažnje.
Za razliku od klasične musake koja se slojevito slaže u tepsiji, ova varijanta se priprema u obliku rolata. Proces je jednostavan, a finalni rezultat vizuelno i ukusno impresionira. Glavni sastojci su krompir, koji je veoma bitno da dobro operete, mleveno meso i začini, ali poseban trik leži u upotrebi čedar sira, paradajz paste i svežeg peršuna, koji daju ovom jelu bogatstvo ukusa.
Možda vas zanima:
Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija
Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.
Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.
Možda vas zanima:
Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija
Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.
Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.
Možda vas zanima:
Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija
Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.
Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.
Vreme pripreme:
80 minuta
Sastojci:
Za bazu:
900 g krompira
300 g čedar sira
2 kašike ulja
Za punjenje:
500 g mlevenog mesa
2 kašike ulja
1 luk
3 zelene paprike
3 čena belog luka
2 kašike paradajz sosa
1 kašičica paradajz paste
1 kašičica čili pahuljica
svež peršun, sitno iseckan
so, biber i drugi začini po želji
Priprema:
1. Oljuštite, operite i osušite krompir, zatim ga isecite na tanke kriške.
2. Pleh obložite papirom za pečenje, pospite deo rendanog čedar sira, a zatim složite krompir tako da se kriške preklapaju.
3. Posolite, poprskajte uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 200 °C (sa oba grejača) oko 30 minuta.
4. Za nadev na zagrejanom ulju propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast
5. Dodajte mleveno meso i dinstajte dok ne ispusti vodu i promeni boju.
6. Dodajte iseckane paprike, beli luk i propržite dok ne puste aromu.
7. Umešajte paradajz pastu i sos, zatim začine, čili pahuljice i peršun. Dinstajte dok se tečnost ne redukuje.
8. Izvadite pečeni krompir iz rerne, pospite ga dodatnom količinom sira i ravnomerno rasporedite nadev od mlevenog mesa.
9. Kašikom ga lagano poravnajte i dodajte još sira preko nadeva.
10. Pomoću papira za pečenje pažljivo urolajte musaku u rolat, tako da spoj ostane na dnu.
11. Premažite rolat preostalim sirom i pospite peršunom.
12. Pecite dodatnih 10 minuta na 200 °C dok se sir ne otopi i ne dobije zlatnu boju.
Saveti za savršenu rolovanu musaku
Koristite stariji krompir jer ima manje vlage i bolje se peče.
Ako volite intenzivnije ukuse, možete dodati malo dimljene paprike u nadev.
Rolat se lakše formira dok je krompir još topao, pa nemojte čekati da se potpuno ohladi.
Pogledajte u videu kako se jednostavno pravi ova divna rolovana musaka:
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Starinsko jelo iz Vojvodine spremno za pola sata: Potrebna su vam samo 4 sastojka, odlična ideja za ručak
To je jelo koje je nekada bilo izuzetno popularno, a danas smo ga nekako zaboravili.
Komentari(0)