Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija
Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.
Jelo koje je savršeno za vrele letnje dane je svakako musaka.
Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.
Sastojci:
za 4 osobe
Možda vas zanima:
Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.
Urolana musaka oduševila Srpkinje, od sada ćete je samo ovako praviti: Poseban trik leži u upotrebi ove namirnice!
Ovaj delikates može biti zvezda vaše slavske trpeze za Jovanjdan
Možda vas zanima:
Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.
Urolana musaka oduševila Srpkinje, od sada ćete je samo ovako praviti: Poseban trik leži u upotrebi ove namirnice!
Ovaj delikates može biti zvezda vaše slavske trpeze za Jovanjdan
Možda vas zanima:
Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.
Urolana musaka oduševila Srpkinje, od sada ćete je samo ovako praviti: Poseban trik leži u upotrebi ove namirnice!
Ovaj delikates može biti zvezda vaše slavske trpeze za Jovanjdan
1 kg krompira
500 g mlevenog mesa
ulje
so
biber
crvena paprika
čili po zelji
2 jaja
1 čaša mleka
1 kašika brašna
1/2 crveni luk
2-3 čes
Priprema:
1.
Krompir oljuštiti i izrezati na tanke okrugle listove. U posudu ih nauljiti i staviti jednu kašiku soli.
2.
Sitno iseckati crveni i bijeli luk i prepržiti. Dodati mleveno meso i začiniti ga sa dve kašike soli, jednom kašikom bibera, malo mlevene crvene paprike i malo chilija po želji. Pržiti dok meso ne bude gotovo.
3.
Pleh ili tepsiju premazati uljem ili margarinom i redati prvi sloj krompira, preko njega sloj mesa i tako sve dok se ne potrosi smesa.
4.
Kada se poreda, staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i tako peći 20ak min - dok ne primetite da je krompir skoro pečen.
5.
U posudu umutiti dva jaja, kašiku brašna i šolju mleka. S tom smesom preliti musaku iz pećnice i vratiti nazad da se peče dok ne bude krompir u potpunosti pečen.
6.
Na kraju, po Vašoj želji, narendajte sira preko, isključite rernu i ostavite da se sir otopi.
Prijatno!
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Starinsko jelo iz Vojvodine spremno za pola sata: Potrebna su vam samo 4 sastojka, odlična ideja za ručak
To je jelo koje je nekada bilo izuzetno popularno, a danas smo ga nekako zaboravili.
Komentari(0)