OVA 2 SLATKIŠA OBOŽAVALA JE CELA JUGOSLAVIJA Brzo se prave, ne treba vam mnogo novca, a ukus vraća u detinjstvo
Ova dva kolača su često pravile naše babe i mame i bili su omiljeni slatkiši u mnogim kućama širom Jugoslavije.

Baš za urmašice i tulumbe mnogi od nas kažu da ih vraćaju u detinjstvo! Ova dva kolača su često pravile naše babe i mame i bili su omiljeni slatkiši u mnogim kućama širom Jugoslavije.
Možda vas zanima:

Vrhunski recept na čaše za najukusnije urmašice: Fantastična poslastica za svaku priliku i svako slavlje
Vrhunski recept na čaše za omiljene urmašice sa mlevenim keksom

SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Oduševićete se ovim receptom.
Možda vas zanima:

Vrhunski recept na čaše za najukusnije urmašice: Fantastična poslastica za svaku priliku i svako slavlje
Vrhunski recept na čaše za omiljene urmašice sa mlevenim keksom

SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Oduševićete se ovim receptom.
Možda vas zanima:

Vrhunski recept na čaše za najukusnije urmašice: Fantastična poslastica za svaku priliku i svako slavlje
Vrhunski recept na čaše za omiljene urmašice sa mlevenim keksom

SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Oduševićete se ovim receptom.

Možda vas zanima:

Vrhunski recept na čaše za najukusnije urmašice: Fantastična poslastica za svaku priliku i svako slavlje
Vrhunski recept na čaše za omiljene urmašice sa mlevenim keksom

SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Oduševićete se ovim receptom.
Možda vas zanima:

Vrhunski recept na čaše za najukusnije urmašice: Fantastična poslastica za svaku priliku i svako slavlje
Vrhunski recept na čaše za omiljene urmašice sa mlevenim keksom

SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Oduševićete se ovim receptom.
Možda vas zanima:

Vrhunski recept na čaše za najukusnije urmašice: Fantastična poslastica za svaku priliku i svako slavlje
Vrhunski recept na čaše za omiljene urmašice sa mlevenim keksom

SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Oduševićete se ovim receptom.
Možda vas zanima:

Vrhunski recept na čaše za najukusnije urmašice: Fantastična poslastica za svaku priliku i svako slavlje
Vrhunski recept na čaše za omiljene urmašice sa mlevenim keksom

SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Oduševićete se ovim receptom.
Možda vas zanima:

Vrhunski recept na čaše za najukusnije urmašice: Fantastična poslastica za svaku priliku i svako slavlje
Vrhunski recept na čaše za omiljene urmašice sa mlevenim keksom

SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Oduševićete se ovim receptom.
Urmašice
Sastojci:
- 250 g putera (sobna temperatura)
- 1 jaje
- kašika praška za pecivo
- 1 čaša jogurta
- oko pola kilograma oštrog brašna
Za sirup:
- 650 g šećera
- pola litre vode
- 1 limun

Priprema:
Dobro umutite puter, jaja i jogurt, dodajte prašak za pecivo i brašno postepeno. Umesite testo i pravite loptice veličine oraha, istanjite. Rende na hrapavoj strani pospite brašnom, po njemu rastanjite testo i formirajte urmašice. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C dok oko 45 minita, tj. dok ne dobiju zlatnu boju.
Dok se urmašice peku, pripremite sirup. Pomešajte vodu i šećer, kuvajte. Dodajte limun isečen na kolutove i kada sirup počne da vri, kuvajte još 3 minuta.
Bitno je da prelijete urmašice dok su vruće, hladnim sirupom.
Tulumbe
Sastojci:
- 250 g brašna
- kašika šećera
- 5 jaja
- 400 ml vode
- 100 ml ulja + ulje za prženje
Sirup:
- 900 g šećera
- pola litre ml vode
- 1 limun isečen na kolitove
Priprema:
Predlažemo da napravite prvo sirup, jer je potrebno da bude skorz hladan da biste prelili tulumbe.
Pomešajte šećer i vodu, kuvajte dok ne provri i dodajte kolutove limuna. Kuvajte još par minuta, skinite sa ringle i sačekajte da se skroz ohladi.
U šerpu staviti vodu, ulje, šećer i kuvajte dok ne provri. Skloniti sa ringle, pa stavite polako brašno uz stalno mešanje čom dok smesa ne postane čvrsta. Kada se testo prohladi, dodajte jedno po jedno jaje uz stalno mešanje, najbolje mikserom.
Ovom smesom napunite špric za tulumbe i pržite ih u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Iskusne domaćice savetuju da je najbolje da ih spuštate u hladno ulje i polako da se prže i tako svaka tura.
Kad su gotove vrele tulumbe odmah potopite u sirup i pustite ih da odstoje.

Nikad niste probali ovakvu prelivenu pitu: Bakin recept osvaja na prvi zalogaj, sa tanjira nestaje sve za tili čas
Majstorski recept kojem neće odoleti nijedna domaćica.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.
Komentari(0)