BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom

Lepote Srbije

21:00

Gastronomija 0

Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!

baklava
Shutterstock

 

 

Baklave su jedan od omiljenih slatkiša na našim prostorima, a iako se u poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina pravljenja, te se u nju stavlja čokolada, plazma, mak i drugo, mi vam donosimo pravi tradicionalni recept koji je provereno fenomenalan!

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

A njena tajna je u ovome - što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!
 
Potrebno je:

  • 1 kg tankih kora
  • 500 g oraha
  • 250 g prezli
  • 1 kg šećera
  • pola litre ulja
  • malo kisele vode

Priprema:

 
Svaku koru posuti uljem koje ste pomešali sa kiselom vodom (u jednoj šolji, malo ulja malo vode). Na treću koru posuti sitno samlevene orah i prezle.
 
Ređati u pleh sve dok se ne potroši sav materijal. Odozgo treba da ostane kora. Iseći baklavu na kockice ili trouglove, pa staviti da se peče. Kada je gotovo, posle oko sat vremena izvaditi i ostaviti da se ohladi.

Preliv:
 
U pola litre vode skuvajte 1 kg šećera. Potrebno je da uvri polovina vode. Po ukusu možete da dodate i malo limuna.
 
Preliti pečenu baklavu koja se ohladila vrućim prelivom i ostaviti da se ohladi i dobro upije pre služenja.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading