STARINSKI SLATKIŠ KOJI SVI VOLE Recept za baklave sa orasima i keksom, sočne i preukusne da im nećete odoleti

Lepote Srbije

21:00

Gastronomija 0

Oduševićete se.

baklava prelivena mlekom
Shutterstock

 

Ako ste ljubitelj baklave, predstavljamo vam bakin recept za ovu starinsku poslasticu sa orasima i keksom.

Potrebno je:

Priprema:

U šerpu sipati 400 gr šećera, dodati vodu i sećer, limun kao i vanilin šećer i kuvati 5 - 6 minuta  i napraviti sirup. Ohladiti.

U činiju žicom umutiti jaja dodati šećer po želji, pola ulja, jogurt  keks i orahe i sve izjednačiti. 

Koru raširiti, premazati uljem, pa dodati drugu koru i nju premazati, a u dno dodati fila i rasporediti po širini i uviti u rolnicu. 

Ređati u podmazan pleh. Poseći na manje rolnice po želji i premazati uljem. 

Peći baklavu na 200 stepeni 30 - 40 minuta da lepo porumeni.  Preliti sa sirupom i ostaviti da upije i ohladi. 

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading