UKUSI JUGA SRBIJE Ako volite baklavu onda ćete obožavati suvu pitu, pravu srpsku poslasticu
Za vas smo priprelili originalni recept za suvu pitu, a ako budete dosledno sledili mere i upustva, napravićete je baš kao što to rade bake s juga Srbije.
Ako još uvek niste probali tradicionalnu suvu pitu sa orasima, vreme je da to i promenite. Baklava i tradicionalna suva pita sa orasima se prave na isti način, ali s jednom razlikom.
Naime, nakon što suvu pitu prelijete sirupom, za razliku od baklave, pitu vraćate u rernu da kore dobro upiju sirup.
Možda vas zanima:
BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!
Možda vas zanima:
BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!
Možda vas zanima:
BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!
Za vas smo priprelili originalni recept za suvu pitu, a ako budete dosledno sledili mere i upustva, napravićete je baš kao što to rade bake s juga Srbije.
Sastojci:
- 500 grama kora za bakvalu
- 400 grama mlevenih oraha
- 200 grama suvog grožđa
- ulje
Za preliv:
- 400 grama šećera
- 2 dl vode
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 limuna
Priprema:
U dubljoj posudi pomešajte mlevene orahe, šećer i suvo grožđe.
U nauljenu tepsiju ređajte kore i svaku poprskajte sa malo ulja, a svaku treću koru pospite filom od oraha, šećera i grožđa. Fil prekrijte sa tri kore.
Postupak ponavljate sve dok imate materijala.
Kada ste složili kore, nepečenu pitu isecite na kocke željene veličine. Nož kojim sečete umačite u vrelo ulje.
Pitu stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 30 minuta.
Dok se pita peče, napravite preliv. U šerpu sipajte šećer, vodu, vanilin-šećer i kolutove limuna. Kuvajte oko 20 minuta uz povremeno mešanje. Skinite sa vatre i prelijte preko gotove pite.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Prelivenu pitu vratite u rernu i ostavite da odstoji 10 minuta, odnosno dok ne upije sirup.
Recept star vekovima: Posna sarma sa Hilandara kraljica je svake slavske trpeze
Kako je sezona slava stigla, domaćice se sve više trude da na stolu imaju najbolje specijalitete za svoje goste
Zaboravljeni recept koji su naše bake znale napamet: Specijalitet s juga Srbije prste da poližete
Ovu pitu sa juga Srbije morate da napravite.
OVO JE ZAPRAVO RECEPT ZA PRAVU RUSKU SALATU: Jedan sastojak je drastično razlikuje od one koju mi pravimo
Po čemu se razlikuje ruska salta koju prave Rusi, od one koju smo mi navikli da pravimo
Ovo je najzdraviji doručak za creva na svetu! Probava se odmah pokreće, lako se vari, sve se iščisti za par sati
Palenta se pravi od kukuruznog griza i, osim što je jednostavna za pripremu, bogata je brojnim hranljivim materijama
Stari recept za mađarske palačinke opet osvaja srca srpskih domaćica! Uopšte ih ne prave kao mi, evo u čemu je caka
Recept mađarskih domaćica za ređane palačinke odmah zabeležite u sveske
Komentari(1)
Baklave su tursko jelo.