UKUSI JUGA SRBIJE Ako volite baklavu onda ćete obožavati suvu pitu, pravu srpsku poslasticu
Za vas smo priprelili originalni recept za suvu pitu, a ako budete dosledno sledili mere i upustva, napravićete je baš kao što to rade bake s juga Srbije.

Ako još uvek niste probali tradicionalnu suvu pitu sa orasima, vreme je da to i promenite. Baklava i tradicionalna suva pita sa orasima se prave na isti način, ali s jednom razlikom.
Naime, nakon što suvu pitu prelijete sirupom, za razliku od baklave, pitu vraćate u rernu da kore dobro upiju sirup.
Možda vas zanima:


BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!
Možda vas zanima:


BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!
Možda vas zanima:


BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!
Za vas smo priprelili originalni recept za suvu pitu, a ako budete dosledno sledili mere i upustva, napravićete je baš kao što to rade bake s juga Srbije.
Sastojci:
- 500 grama kora za bakvalu
- 400 grama mlevenih oraha
- 200 grama suvog grožđa
- ulje
Za preliv:
- 400 grama šećera
- 2 dl vode
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 limuna
Priprema:
U dubljoj posudi pomešajte mlevene orahe, šećer i suvo grožđe.
U nauljenu tepsiju ređajte kore i svaku poprskajte sa malo ulja, a svaku treću koru pospite filom od oraha, šećera i grožđa. Fil prekrijte sa tri kore.
Postupak ponavljate sve dok imate materijala.
Kada ste složili kore, nepečenu pitu isecite na kocke željene veličine. Nož kojim sečete umačite u vrelo ulje.
Pitu stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 30 minuta.
Dok se pita peče, napravite preliv. U šerpu sipajte šećer, vodu, vanilin-šećer i kolutove limuna. Kuvajte oko 20 minuta uz povremeno mešanje. Skinite sa vatre i prelijte preko gotove pite.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Prelivenu pitu vratite u rernu i ostavite da odstoji 10 minuta, odnosno dok ne upije sirup.

SRPSKE DOMAĆICE PRAVE NAJUKUSNIJI STARINSKI KOLAČ: Oblande sa orasima - svaka žena napamet zna recept
Srpske domaćice prave najukusniji starinski kolač, a to su oblande sa orasima i svaka žena napamet zna recept

Sir u masti – zaboravljena zimnica iz srca Srbije
U vreme kada u seoskim domaćinstvima nije bilo frižidera ni zamrzivača, a mlečni proizvodi su se pravili u većim količinama, domaćice su morale da pronađu način kako da sir ostane jestiv tokom cele godine. Jedan od najstarijih i najpouzdanijih metoda u Srbiji bio je čuvanje sira u svinjskoj masti.

STARE BUGARKE PRAVE POPARU NA NAJBOLJI NAČIN: Dodaju 2 sastojka - kremasta i sočna
Stare Bugarke prave poparu na najstariji način uz dva sastojka zbog kojih je kremasta i sočna

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama
Komentari(1)

Baklave su tursko jelo.