UKUSI JUGA SRBIJE Ako volite baklavu onda ćete obožavati suvu pitu, pravu srpsku poslasticu
Za vas smo priprelili originalni recept za suvu pitu, a ako budete dosledno sledili mere i upustva, napravićete je baš kao što to rade bake s juga Srbije.

Ako još uvek niste probali tradicionalnu suvu pitu sa orasima, vreme je da to i promenite. Baklava i tradicionalna suva pita sa orasima se prave na isti način, ali s jednom razlikom.
Naime, nakon što suvu pitu prelijete sirupom, za razliku od baklave, pitu vraćate u rernu da kore dobro upiju sirup.
Možda vas zanima:


BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!
Možda vas zanima:


BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!
Možda vas zanima:


BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!
Za vas smo priprelili originalni recept za suvu pitu, a ako budete dosledno sledili mere i upustva, napravićete je baš kao što to rade bake s juga Srbije.
Sastojci:
- 500 grama kora za bakvalu
- 400 grama mlevenih oraha
- 200 grama suvog grožđa
- ulje
Za preliv:
- 400 grama šećera
- 2 dl vode
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 limuna
Priprema:
U dubljoj posudi pomešajte mlevene orahe, šećer i suvo grožđe.
U nauljenu tepsiju ređajte kore i svaku poprskajte sa malo ulja, a svaku treću koru pospite filom od oraha, šećera i grožđa. Fil prekrijte sa tri kore.
Postupak ponavljate sve dok imate materijala.
Kada ste složili kore, nepečenu pitu isecite na kocke željene veličine. Nož kojim sečete umačite u vrelo ulje.
Pitu stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 30 minuta.
Dok se pita peče, napravite preliv. U šerpu sipajte šećer, vodu, vanilin-šećer i kolutove limuna. Kuvajte oko 20 minuta uz povremeno mešanje. Skinite sa vatre i prelijte preko gotove pite.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Prelivenu pitu vratite u rernu i ostavite da odstoji 10 minuta, odnosno dok ne upije sirup.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak
Komentari(1)

Baklave su tursko jelo.