SLATKIŠ SA KOJIM NEMA GREŠKE Starinski recept za balkavu sa makom koju svi obožavaju
Nećete pogrešiti.

Vreme slava je uveliko u toku, a slavska trpeza je nezamisliva bez baklave. Još ako joj dodate mak, ukus će biti neodoljiv.
Sastojci:
Možda vas zanima:

BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!

Možda vas zanima:

BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!

Možda vas zanima:

BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!

- 500 g kora za pite
- 300 g mlevenog maka
- jedna i po čaša kiselog mleka ili gustog jogurta
- jedna i po čaša šećera
- čaša ulja
- prašak za pecivo
- četiri jajeta
- 100 g suvog grožđa
- šoljica mleka
Možda vas zanima:

BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!

Možda vas zanima:

BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!

Možda vas zanima:

BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!

Možda vas zanima:

BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!

Možda vas zanima:

BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!

Možda vas zanima:

BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!

Možda vas zanima:

BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!

Možda vas zanima:

BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!

Možda vas zanima:

BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!

Možda vas zanima:

BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!

Možda vas zanima:

BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!

Možda vas zanima:

BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU Tradicionalni recept star više od 100 godina, oduševićete se rezultatom
Što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!

Za sirup:
- dve čaše šećera
- vanilin-šećer
- čaša vode
- malo limunovog soka
Priprema:
Umutite žumanca sa šećerom, dodajte kiselo mleko ili jogurt, prašak za pecivo, ulje, suvo grožđe i mak poparen vrelim mlekom, pa pažljivo umešajte sneg od belanaca.
U podmazan pleh stavite tri kore, pa dodajte kutlaču fila i tako radite sa svakom korom. Pecite na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.
Za to vreme skuvajte sirup. U šerpicu sipajte sve sastojke i kuvajte dok ne provri. Izvadite baklavu iz rerne i prelijte vrućim sirupom. Vratite je u toplu rernu da upije sirup. Ohladite baklavu i služite uz kafu.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Komentari(0)