SLATKIŠ SA KOJIM NEMA GREŠKE Starinski recept za balkavu sa makom koju svi obožavaju

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Nećete pogrešiti.

SLATKIŠ SA KOJIM NEMA GREŠKE Starinski recept za balkavu sa makom koju svi obožavaju
Shutterstock

 

Vreme slava je uveliko u toku, a slavska trpeza je nezamisliva bez baklave. Još ako joj dodate mak, ukus će biti neodoljiv.

Sastojci:

Za sirup:

  • dve čaše šećera
  • vanilin-šećer
  • čaša vode
  • malo limunovog soka

Priprema:

Umutite žumanca sa šećerom, dodajte kiselo mleko ili jogurt, prašak za pecivo, ulje, suvo grožđe i mak poparen vrelim mlekom, pa pažljivo umešajte sneg od belanaca.

U podmazan pleh stavite tri kore, pa dodajte kutlaču fila i tako radite sa svakom korom. Pecite na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.

Za to vreme skuvajte sirup. U šerpicu sipajte sve sastojke i kuvajte dok ne provri. Izvadite baklavu iz rerne i prelijte vrućim sirupom. Vratite je u toplu rernu da upije sirup. Ohladite baklavu i služite uz kafu.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading