SLATKIŠ SA KOJIM NEMA GREŠKE Starinski recept za balkavu sa makom koju svi obožavaju
Nećete pogrešiti.
Vreme slava je uveliko u toku, a slavska trpeza je nezamisliva bez baklave. Još ako joj dodate mak, ukus će biti neodoljiv.
Sastojci:
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
- 500 g kora za pite
- 300 g mlevenog maka
- jedna i po čaša kiselog mleka ili gustog jogurta
- jedna i po čaša šećera
- čaša ulja
- prašak za pecivo
- četiri jajeta
- 100 g suvog grožđa
- šoljica mleka
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Za sirup:
- dve čaše šećera
- vanilin-šećer
- čaša vode
- malo limunovog soka
Priprema:
Umutite žumanca sa šećerom, dodajte kiselo mleko ili jogurt, prašak za pecivo, ulje, suvo grožđe i mak poparen vrelim mlekom, pa pažljivo umešajte sneg od belanaca.
U podmazan pleh stavite tri kore, pa dodajte kutlaču fila i tako radite sa svakom korom. Pecite na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.
Za to vreme skuvajte sirup. U šerpicu sipajte sve sastojke i kuvajte dok ne provri. Izvadite baklavu iz rerne i prelijte vrućim sirupom. Vratite je u toplu rernu da upije sirup. Ohladite baklavu i služite uz kafu.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Ova najukusnija pita najbrže nestaje sa stola: Domaćice recept zapisuju u sveske zbog jednog sastojka
Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu
OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare
Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.
Recept za savršenu carsku pitu: Mekana, izdašna i toliko dobra da se danima priča o njoj
Upravo takav recept vam i donosimo
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Brzinske krofnice koje se tope u ustima: Niko im neće odoleti i svi će vam tražiti recept
Celokupno vreme pripreme neće vam oduzeti više od 25 minuta.
Komentari(0)