"Daviće se" u njoj i oni koji je ne vole: Recept za šumadijsku palentu - najukusniji zdrav obrok gotov za 5 minuta
Ako volite brz doručak i ne želite da se hranite u pekari ovo je super recept za vas

Kada je palenta u pitanju mišljenja su podeljena. Od onih koji je vole i mogli bi da je jedu svaki dan do onih kojima je ona poslednji izbor i koji ne mogu da je smisle.
Ipak, ako je spremite na malo drugačiji način, ona može da bude ukusna, mirisna i zasitna, a opet veoma brzo gotova.
Šumadijska palenta je mnogo više od doručka, to je specijalitet u kojem se uživa svim čulima, zato je odmah isprobajte i uverite se u istinitost ovih reči.
Možda vas zanima:

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Italijani svako veče jedu palentu na ovaj način i ne ugoje se ni gram: Ako se spremi ovako, ukusnija je od mesa
Italijani palentu spremljenu na ovaj način jedu sa grilovanim povrćem ili mesom, a tako je ukusna da joj nećete moći odoleti
Možda vas zanima:

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Italijani svako veče jedu palentu na ovaj način i ne ugoje se ni gram: Ako se spremi ovako, ukusnija je od mesa
Italijani palentu spremljenu na ovaj način jedu sa grilovanim povrćem ili mesom, a tako je ukusna da joj nećete moći odoleti
Možda vas zanima:

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Italijani svako veče jedu palentu na ovaj način i ne ugoje se ni gram: Ako se spremi ovako, ukusnija je od mesa
Italijani palentu spremljenu na ovaj način jedu sa grilovanim povrćem ili mesom, a tako je ukusna da joj nećete moći odoleti
Sastojci:
Možda vas zanima:

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Italijani svako veče jedu palentu na ovaj način i ne ugoje se ni gram: Ako se spremi ovako, ukusnija je od mesa
Italijani palentu spremljenu na ovaj način jedu sa grilovanim povrćem ili mesom, a tako je ukusna da joj nećete moći odoleti
Možda vas zanima:

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Italijani svako veče jedu palentu na ovaj način i ne ugoje se ni gram: Ako se spremi ovako, ukusnija je od mesa
Italijani palentu spremljenu na ovaj način jedu sa grilovanim povrćem ili mesom, a tako je ukusna da joj nećete moći odoleti
100 g palente
250 ml mleka
200 ml vode
50 g slaninice mesnate
50 g sira
začini po ukusu
Priprema:
Slaninu iseckajte na kockice, pa propržite u šeprici u kojoj ćete spremati i samu paletnu. Kad uhvati lepu koricu izvadite je iz šerpe i u tu masnoću koju je pustila slanina sipajte vodu i mleko. Nemojte da vam bude prejaka vatra. Dodajte palentu i mešajte sve dok ne prokuva i dok ne bude gusta. Vodite računa da ne bude pregusta, jer će se tokom hlađenja još zgusnuti.
Kad je palenta gotova u nju dodajte sir i prženu slaninu i izmešajte. Možete da dodate začine po želji, ali i ajvar, kiselo mleko, jogurt, bukvalno šta god vam se čini da je primamljivo.

"Daviće se" u njoj i oni koji je ne vole: Recept za šumadijsku palentu - najukusniji zdrav obrok gotov za 5 minuta
Ako volite brz doručak i ne želite da se hranite u pekari ovo je super recept za vas

Cicvara sa skorupom – srpski "zaboravljeni doručak" koji su jeli gorštaci i vladike
Dok se danas doručkuje na brzinu, nekada se znalo: dan bez cicvare nije valjao. Ova gusta, moćna smesa od skorupa, mleka i kukuruznog brašna grejala je tela i duše naših predaka – a danas se polako vraća na trpeze.

Oduvali smo prašinu sa starog kuvara i pronašli pravi recept za gomboce sa šljivama: Bakin trik da vam uspeju iz prve
Ako ih nikada niste pravili ili su prethodni pokušaji bili piši propalo nemate razloga za brigu, jer je ovo recept koji jednostavno svima uspeva

Kolač koji donosi sreću na trpezu - kako se pravi sremački kuglof
Poreklom iz srednje Evrope, kuglof je preko Austrougarske stigao u Srem i zauvek ostao u vojvođanskim kuhinjama. Danas je to kolač koji čuva duh prošlih vremena, ali i dalje pronalazi svoje mesto na savremenim trpezama.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu
Komentari(0)