NAJJEDNOSTAVNIJI POSNI KOLAČ KOJI MOŽETE SPREMITI: Najsočnije zadovoljstvo sa višnjom koje postoji (MERA NA ŠOLJE)
Recept za posni kolač od višnje koji uspeva svakome

Kolač za koji radi vreme - postoji!
Pred vama je jedan divan recept za kolač sa višnjama, koji je uz to i jako prost, a savršen je i za dane posta. Ukusan je i veoma sočan, a što duže stoji sve je ukusniji i ukusniji.
SASTOJCI:
Možda vas zanima:

Najbolji letnji kolač sa višnjama: Tradicionalna pripreme po starinskom receptu sa juga Srbije, vraća u detinjstvo
Kolač sa višnjama koji ćete moći da jedete kašikom je savršeno sočan i desert kome malo ko može da odoli

KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
Možda vas zanima:

Najbolji letnji kolač sa višnjama: Tradicionalna pripreme po starinskom receptu sa juga Srbije, vraća u detinjstvo
Kolač sa višnjama koji ćete moći da jedete kašikom je savršeno sočan i desert kome malo ko može da odoli

KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
Možda vas zanima:

Najbolji letnji kolač sa višnjama: Tradicionalna pripreme po starinskom receptu sa juga Srbije, vraća u detinjstvo
Kolač sa višnjama koji ćete moći da jedete kašikom je savršeno sočan i desert kome malo ko može da odoli

KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
2 čaše mekog brašna
2 čaše griza
1 čaša šećera
1 prstohvat soli
1 kesica (15 gr) praška za pecivo
900 gr zamrznutih višanja
1 vanilin šećer
malo manje od jedne čaše šećera
1 kašičica cimeta
pola čaše ulja
*Kao meru možete koristiti šolju od 2 decilitra
PRIPREMA:
U činiju sipajte dve čaše brašna. Dodajte čašu šećera, prstohvat soli, pa dve čaše griza. Dodajte kesicu praška za pecivo. Dobro promešajte.
Podelite smesu suvih sastojaka na tri približno jednaka dela (otprilike malo više od jedne i po čaše).
Pripremite 900 gr odmrznutih višanja. Višnje ne cedite. Sipajte u njih jednu kesicu vanilin šećera, jednu nepunu čašu šećera, jednu kašičicu cimeta i pola čaše ulja. Dobro promešati dok se ne sjedini.
Pleh (30X20) podmažite margarinom ili puterom (ukoliko ne pravite posno) sipajte prvi deo suvih sastojaka i rasporedite kašikom. Dodajte polovinu smese od višanja. Dodajte drugi red suvih sastojaka. Izravnati. Zatim, drugu polovinu smese od višanja.
Za kraj, treći deo suvih sastojaka. Narendajte malo margarina, biće dovoljna jedna manja kockica. Ukoliko vam je ostalo još soka od višanja, dodajte preko da bude još sočnije. Pospite sa malo šećera.
Ubacite u već zagrejanu rernu i pecite na 180 stepeni 40 minuta.
Sačekajte da se ohladi i secite.

KAKO SE GLEDALO NA SIR I MLEKO U STAROJ SRBIJI I KAKO SE PRAVIO "SELJAČKI PARMEZAN": Tajna srpskog belog mrsa!
Beli mrs (sir, kajmak, mleko) vekovima je bio temelj srpske ishrane, ali retko ko zna da je bio i sredstvo plaćanja. Ovo je istina o misterioznim receptima za izradu sireva i zašto je mleko imalo magijsku moć u srpskom folkloru.

Domaćinska pita puna nadeva koja ima zlatnu koricu: Ukusan obrok za koji vam rerna nije potrebna, zapišite recept
Ova pita se peče na ringli, ima zlatnu koricu, slojeve kao iz pekare i punjenje koje miriše na domaćinstvo.

Ukoliko uštipci upijaju mnogo ulja pravite ih pogrešno: Ovo je trik zlata vredan i mora ga znati svaka domaćica
Ove greške svi pravimo kad pržimo uštipke.

Knedle sa šljivama kao kod bake: Uz ove trikove uvek će vam uspeti, a priprema je nikad lakša
Isprobajte najbolji recept za knedle sa šljivama iz bakine kuhinje. Jednostavna priprema, savršen ukus i miris detinjstva na vašem stolu.

LJUTENICA KAO STVORENA ZA OVU ZIMU! Uz nju ćete sve lakše podneti, recept oko kojeg će se otimati
Ovaj recept vam garantuje hrskavost tokom cele zime.
Komentari(0)